Továbbá illessze be ezt a kódot követlenül a nyitó címke alá:
HELYI TARIFÁVAL HÍVHATÓ
+36 1 88 12 683
08:00 - 17:00 között
plhurouabgro
Spanyolország
Spanyolország

Spanyolország

IDŐJÁRÁS Májusban 18-20 fok szokott lenni napközben, sok napsütéssel. Érdemes vinni melegebb holmit is, mert a reggelek és esték hűvösebbek. Ritkábban, de eső is előfordulhat, vigyünk azért esőkabátot is. Kirándulásokhoz kényelmes, laza öltözet és cipő ajánlott. A tenger vize kb. 18 fokos.
ELEKTROMOS HÁLÓZAT: hálózati feszültség 220 V.
IVÓVÍZ A csapvíz nem ajánlott fogyasztásra, helyette a különböző kiszerelésben vásárolható ásványvizeket ajánljuk.
IDŐELTOLÓDÁS Nincs Magyarországhoz képest.
PÉNZ ÉS VÁSÁRLÁS SPANYOLORSZÁGBAN Hivatalos pénznem 2002. jan. 1. óta az euro (1€=kb.300Ft). 1 €=100 cent. Üzletek általános nyitvatartás: hétfő–péntek 9–13 és 16–20 óra között, ill. szombat 9–14 óra között. Idegenforgalmi szempontból fontos zónákban akár éjfélig is nyitva vannak a hét minden napján. Kérjük ellenőrizzék a bankkártyához tartozó napi limitet, ez euróval történő fizetésnél vagy automatából való pénzfelvételnél korlátozást jelenthet.
HELYI ADÓ: Helyszínen fizetendő: helyi turisztikai adó: kb. 2 EUR/fő/éj.
KONYHA Minden régió saját jellegzetességekkel büszkélkedhet. A spanyol konyha alapja a sok, helyi, friss, jó minőségű alapanyag. Népszerű és gyakran használt hozzávalók többek között a tenger gyümölcsei, a paradicsom, a burgonya, spanyol olívaolaj, olívabogyó. Az itteniek rendkívül szívesen fogyasztanak húst, leginkább sertés, csirke, marha, nyúl, - és bárányhúst. Világszerte ismert termékeik a serrano sonka és a spanyol kolbász. Sajtjuk lágy, különleges zamatú, nem mellesleg pedig alacsony kalóriatartalmú. Kedvelt ital Spanyolországban a bor és a sör is. Rendkívül népszerű a sangria (vörösborból, gyümölcsökkel készítik), és a Sidra (alma-alapú ital). Desszertként általában lédús, érett gyümölcsöt, fagylaltot, pudingot, süteményeket szolgálnak fel. Érdemes megkóstolni a gazpachot (hideg, paradicsom alapú leves) és a paella-t (sáfránnnyal sárgára színezett rizs, zöldségekkel, csirkével vagy tenger gyümölcseivel) is, illetve a churrost (sült tésztarudak), vagy a tapas-okat (kis falatkák).

 

Utasaink élménybeszámolói

Tökéletes körutazások

Korábban bejártam a PremioTravellel a Lykia - partvidék csodás történelmi emlékeit, majd a következő évben felfedezhettem Kappadókia mesebeli vidékét, hőlégballonnal láthattam a fantasztikus holdbéli tájat, Göreme tündérkéményeit, bejártam Törökország egyik legszebb völgyét, az Ihlara -völgyet. Ajánlom szívből mindenkinek!

Kappadókia mesés vidéke

„Lányommal régóta terveztünk egy igazi anya-lánya programot, és Törökország remek úti célnak ígérkezett. Csodás hetet töltöttünk Kappadókia mesevidékén, ahol csak kapkodtuk a fejünket a sok szépség láttán. A kiváló hotelekben nem győztünk válogatni a végtelen hosszúságú büféasztalok kínálatából. Azóta gyakran nézegetjük az itt készült fotókat, és visszavágyunk!”

Luxus, kalandok

’A Dubai programunkon teljesen más világba csöppentünk bele, ami semmi máshoz nem volt fogható. Az egész hihetetlenül szuper volt! Luxus, kalandok … Nehéz LEG-eket kiemelni, de talán a legnagyobb kedvenceink a sivatagban töltött este, a hajós vacsora, és a strandolás Ras al Khaimahban voltak. ’

Spanyolország - utazásaink

Már 409.990 Ft / főtől
Előfoglalási kedvezmény!

OLÉ ESPANA

Spanyolország

8 nap / 7 éjszaka

Repülővel
Reggelivel

OLÉ ESPANA

Spanyolország

8 nap / 7 éjszaka

Előfoglalási kedvezmény!
Már 409.990 Ft / főtől
Érdekel