Továbbá illessze be ezt a kódot követlenül a nyitó címke alá:
HELYI TARIFÁVAL HÍVHATÓ
+36 80 98 00 80
08:00 - 17:00 között
plhurouabgro
Spanyolország
Spanyolország

Spanyolország

IDŐJÁRÁS Májusban 18-20 fok szokott lenni napközben, sok napsütéssel. Érdemes vinni melegebb holmit is, mert a reggelek és esték hűvösebbek. Ritkábban, de eső is előfordulhat, vigyünk azért esőkabátot is. Kirándulásokhoz kényelmes, laza öltözet és cipő ajánlott. A tenger vize kb. 18 fokos.
ELEKTROMOS HÁLÓZAT: hálózati feszültség 220 V.
IVÓVÍZ A csapvíz nem ajánlott fogyasztásra, helyette a különböző kiszerelésben vásárolható ásványvizeket ajánljuk.
IDŐELTOLÓDÁS Nincs Magyarországhoz képest.
PÉNZ ÉS VÁSÁRLÁS SPANYOLORSZÁGBAN Hivatalos pénznem 2002. jan. 1. óta az euro (1€=kb.300Ft). 1 €=100 cent. Üzletek általános nyitvatartás: hétfő–péntek 9–13 és 16–20 óra között, ill. szombat 9–14 óra között. Idegenforgalmi szempontból fontos zónákban akár éjfélig is nyitva vannak a hét minden napján. Kérjük ellenőrizzék a bankkártyához tartozó napi limitet, ez euróval történő fizetésnél vagy automatából való pénzfelvételnél korlátozást jelenthet.
HELYI ADÓ: Helyszínen fizetendő: helyi turisztikai adó: kb. 2 EUR/fő/éj.
KONYHA Minden régió saját jellegzetességekkel büszkélkedhet. A spanyol konyha alapja a sok, helyi, friss, jó minőségű alapanyag. Népszerű és gyakran használt hozzávalók többek között a tenger gyümölcsei, a paradicsom, a burgonya, spanyol olívaolaj, olívabogyó. Az itteniek rendkívül szívesen fogyasztanak húst, leginkább sertés, csirke, marha, nyúl, - és bárányhúst. Világszerte ismert termékeik a serrano sonka és a spanyol kolbász. Sajtjuk lágy, különleges zamatú, nem mellesleg pedig alacsony kalóriatartalmú. Kedvelt ital Spanyolországban a bor és a sör is. Rendkívül népszerű a sangria (vörösborból, gyümölcsökkel készítik), és a Sidra (alma-alapú ital). Desszertként általában lédús, érett gyümölcsöt, fagylaltot, pudingot, süteményeket szolgálnak fel. Érdemes megkóstolni a gazpachot (hideg, paradicsom alapú leves) és a paella-t (sáfránnnyal sárgára színezett rizs, zöldségekkel, csirkével vagy tenger gyümölcseivel) is, illetve a churrost (sült tésztarudak), vagy a tapas-okat (kis falatkák).

 

Utasaink élménybeszámolói

Tökéletes körutazások

Korábban bejártam a PremioTravellel a Lykia - partvidék csodás történelmi emlékeit, majd a következő évben felfedezhettem Kappadókia mesebeli vidékét, hőlégballonnal láthattam a fantasztikus holdbéli tájat, Göreme tündérkéményeit, bejártam Törökország egyik legszebb völgyét, az Ihlara -völgyet. Ajánlom szívből mindenkinek!

Luxus, kalandok

’A Dubai programunkon teljesen más világba csöppentünk bele, ami semmi máshoz nem volt fogható. Az egész hihetetlenül szuper volt! Luxus, kalandok … Nehéz LEG-eket kiemelni, de talán a legnagyobb kedvenceink a sivatagban töltött este, a hajós vacsora, és a strandolás Ras al Khaimahban voltak. ’

Kappadókia mesés vidéke

„Lányommal régóta terveztünk egy igazi anya-lánya programot, és Törökország remek úti célnak ígérkezett. Csodás hetet töltöttünk Kappadókia mesevidékén, ahol csak kapkodtuk a fejünket a sok szépség láttán. A kiváló hotelekben nem győztünk válogatni a végtelen hosszúságú büféasztalok kínálatából. Azóta gyakran nézegetjük az itt készült fotókat, és visszavágyunk!”

Spanyolország - utazásaink