Továbbá illessze be ezt a kódot követlenül a nyitó címke alá:
HELYI TARIFÁVAL HÍVHATÓ
+36 1 88 12 683
08:00 - 17:00 között
plhurouabgro
Egyiptom
Egyiptom

Egyiptom

Az országot nyugatról Líbia, délről Szudán, északról a Földközi-tenger, északkeletről a Gázai övezet és Izrael, keletről pedig a Vörös-tengerhatárolja. Fővárosa a középkor óta az arab és az iszlám világ központja, Kairó, mely több mint húszmillió lakosával [3] a világ egyik legnagyobbagglomerációja. Több mint 100 milliós népességével a legnépesebb arab ország, a harmadik legnépesebb Afrikában. Egyiptomban a leghíresebbek az ókori birodalom monumentális épületei, ilyenek például a gízai piramisok, a nagy szfinx és a karnaki templom, a romvárosok, mint Memphisz, Théba, illetve a temetők, például a Királyok völgye és a Királynék völgye.
 
Fontos információk Egyiptomról:

EGYIPTOMI VÍZUM az érkezéskor, az egyiptomi reptéren fizetendő, ára 25 euró/fő. 
BORRAVALÓ   kötelező borravaló a hajón fizetendő, 35 €/fő/hét
IRATOK A magyar állampolgárok útlevelükkel léphetnek be Egyiptom területére. Az útlevélnek minden esetben érvényesnek kell lennie a hazatérés napjától számítva min. 6 hónapig.
SZÉFHASZNÁLAT, ELVESZETT TÁRGYAK Kérjük, vigyázzon értékeire és irataira, ezeket helyezze el minden esetben a szállodai széfben! Sem a szállodák, sem irodánk nem vállal felelősséget az elveszett tárgyakért. A széfek a szállodákban a recepción és egyes szobákban találhatók, alkalmanként térítés ellenében.
IDŐJÁRÁS Áprilistól kezdődően egyre melegebb időjárás várható, de az esti órákban elkel majd egy könnyű kabát vagy pulóver. Az átlagos hőmérséklet nappal 25-30 fok körül szokott lenni, ám május-júniustól már akár 40 fok fölé is emelkedhet a hőmérő higanyszála. Kirándulásokhoz kényelmes, laza öltözet és cipő ajánlott. Hölgyeknek egy könnyű kendő bekészítése szükséges, mivel több olyan látnivaló is lesz az út során, ahol a vállakat és a karokat el kell takarni, amire tökéletesen elegendő egy nagy, könnyű kendő. Szalmakalap vagy bármilyen más könnyű, levegőző fejfedő mindenképpen javasolt. Kevés az árnyék és sokat fog sütni a nap. Magas faktorszámú fényvédő krémet mindenképpen vigyenek magukkal!
ELEKTROMOS HÁLÓZAT 220-230 V, a konnektorok néhol eltérhetnek a nálunk használtaktól, ezért átalakítót érdemes vinni a biztonság kedvéért. 
IVÓVÍZ A csapvíz nem iható, csak palackos vizet célszerű fogyasztani. Javasoljuk egy kis „ferőtlenítő” rövidital használatát minden reggel, ébredést követően. Saját tapasztalat, nem fogják megbánni a 2 cent itthonról vitt pálinkát vagy unicumot az étkezések előtt.
HELYI ADÓ: (a helyszínen fizetendő): kb 2 €/fő/éj
IDŐELTOLÓDÁS Nincs időeltolódás Magyarországhoz képest.
PÉNZNEM Hivatalos pénznem az egyiptomi font. Váltópénze a piaszter. A hajón lehet fizetni készpénzzel (egyiptomi fonttal, euróval, amerikai dollárral) és bankkártyával is. A szárazföldön a nagyobb helyeken elfogadnak bankkártyát, de mindenképp legyen nálunk készpénz is (euro vagy dollár, nem szükséges fontot váltani, de ha szeretnének, akkor a recepción van rá lehetőség). 
 

Utasaink élménybeszámolói

Tökéletes körutazások

Korábban bejártam a PremioTravellel a Lykia - partvidék csodás történelmi emlékeit, majd a következő évben felfedezhettem Kappadókia mesebeli vidékét, hőlégballonnal láthattam a fantasztikus holdbéli tájat, Göreme tündérkéményeit, bejártam Törökország egyik legszebb völgyét, az Ihlara -völgyet. Ajánlom szívből mindenkinek!

Kappadókia mesés vidéke

„Lányommal régóta terveztünk egy igazi anya-lánya programot, és Törökország remek úti célnak ígérkezett. Csodás hetet töltöttünk Kappadókia mesevidékén, ahol csak kapkodtuk a fejünket a sok szépség láttán. A kiváló hotelekben nem győztünk válogatni a végtelen hosszúságú büféasztalok kínálatából. Azóta gyakran nézegetjük az itt készült fotókat, és visszavágyunk!”

Luxus, kalandok

’A Dubai programunkon teljesen más világba csöppentünk bele, ami semmi máshoz nem volt fogható. Az egész hihetetlenül szuper volt! Luxus, kalandok … Nehéz LEG-eket kiemelni, de talán a legnagyobb kedvenceink a sivatagban töltött este, a hajós vacsora, és a strandolás Ras al Khaimahban voltak. ’

Egyiptom - utazásaink

Már 319.990 Ft / főtől

Hajózás a Níluson

Egyiptom

8 nap / 7 éjszaka

Repülővel
Teljes ellátás

Hajózás a Níluson

Egyiptom

8 nap / 7 éjszaka

Már 319.990 Ft / főtől
Érdekel