Továbbá illessze be ezt a kódot követlenül a nyitó címke alá:
INGYENESEN HÍVHATÓ
+36 80 98 00 80
plhurouabgro
Olaszország
Olaszország

Olaszország

Dél-Európa egyik leggyönyörűbb országa, mely az Appennini-félszigeten húzódik, az Adriai-és a Tirrén-tenger között. Számos sziget (például Szicília, Szardínia) tartozik hozzá. Területén található két önálló állam is: a Vatikán és San Marino. Az európai kultúra egyik bölcsője, műemlékei, múzeumai, az itt található művészeti alkotások felbecsülhetetlen értékűek. Rengeteget adtak a világnak az itteni tudósok, művészek. Itália ezerszínű szépsége megigéz mindenkit, legyen szó Toszkána aranyló napsütésben fürdőző tanyáiról és lankáiról, az Amalfi-partvidék hegyoldalról a csillogó tengerre letekintő, bájos városkáiról, Róma időtlen szépségükben tündöklő épületeiről, vagy Szicília ókori kincseiről.
 
 
ORSZÁG Dél-Európában található, az Appennini-félszigeten. Lakossága kb. 60 millió fő.
 
FŐVÁROS Róma.
 
IDŐZÓNA VÁLTOZÁS Nincs időeltolódás Magyarországhoz képest.
 
ELEKTROMOS HÁLÓZAT: 220-230 V, a konnektorok többsége eltér a nálunk használtaktól, ezért átalakítót érdemes vinni.
 
TELEFONÁLÁS KÜLFÖLDÖN Magyarország hívószáma Olaszországból: 0036+ körzetszám + hívószám. Olaszország hívószáma Magyarországról: 00 39 vagy +39.
 
PÉNZNEM 2002. január 1-je óta a hivatalos fizetőeszköz az euró.
 
BORRAVALÓ: SZERETNÉNK FELHÍVNI A FIGYELMÉT AZ ELVÁRT BORRAVALÓRA AZ UTAZÁS SORÁN: EZT A MAGYAR, ILLETVE A HELYI IDEGENVEZETŐNEK, ÉS A SOFŐRNEK SZOKÁS ADNI. (ÁLTALÁBAN FEJENKÉNT MINDENKINEK NAPI 1 EURÓ).
 
BELÉPÉSI FELTÉTELEK Az utazáshoz érvényes útlevél vagy új típusú személyi igazolvány szükséges, melyeknek min. a visszaérkezésig érvényesnek kell lennie!
 
IVÓVÍZ A legtöbb helyen iható a csapvíz, de délebbre haladva már kevésbé, mindenképpen inkább a palackozott víz fogyasztását ajánljuk.
 
EGÉSZSÉGÜGYI HELYZET Védőoltásra nincs szükség.
 
HELYBEN FIZETENDŐ ADÓ Idegenforgalmi adó: helyszínen, a hotelekben fizetendő éjszakánként: kb. 2 euró/fő/éj.
 
KONYHA: Az olasz konyha világhírű, így érdemes minél több mindent kipróbálni ottlétünk alatt. Az egyes régiók gasztronómiai jellegzetességei eltérőek lehetnek. Érdemes megkóstolni a sajtokat, sonkákat, pizzát, a pesto-t, a tenger gyümölcseivel készült fogásokat, a legkülönfélébb tésztákat, fagyit, az Amalfi-partvidék jellegzetes limoncello-ját, az Aperol spritzet, az olasz borokat, a kávét, például a cappuccino-t.

Utasaink élménybeszámolói

Kappadókia mesés vidéke

„Lányommal régóta terveztünk egy igazi anya-lánya programot, és Törökország remek úti célnak ígérkezett. Csodás hetet töltöttünk Kappadókia mesevidékén, ahol csak kapkodtuk a fejünket a sok szépség láttán. A kiváló hotelekben nem győztünk válogatni a végtelen hosszúságú büféasztalok kínálatából. Azóta gyakran nézegetjük az itt készült fotókat, és visszavágyunk!”

Luxus, kalandok

’A Dubai programunkon teljesen más világba csöppentünk bele, ami semmi máshoz nem volt fogható. Az egész hihetetlenül szuper volt! Luxus, kalandok … Nehéz LEG-eket kiemelni, de talán a legnagyobb kedvenceink a sivatagban töltött este, a hajós vacsora, és a strandolás Ras al Khaimahban voltak. ’

Tökéletes körutazások

Korábban bejártam a PremioTravellel a Lykia - partvidék csodás történelmi emlékeit, majd a következő évben felfedezhettem Kappadókia mesebeli vidékét, hőlégballonnal láthattam a fantasztikus holdbéli tájat, Göreme tündérkéményeit, bejártam Törökország egyik legszebb völgyét, az Ihlara -völgyet. Ajánlom szívből mindenkinek!

Olaszország - utazásaink