Továbbá illessze be ezt a kódot követlenül a nyitó címke alá:
HELYI TARIFÁVAL HÍVHATÓ
+36 1 88 12 683
08:00 - 17:00 között
plhurouabgro
Málta
Málta

Málta

Málta a Földközi-tenger szigetállama. Törpeország, közel 470.000 főnyi lakossággal. Három, lakott nagyobb sziget, és több kisebb alkotja. Már ie. 5000 évvel is találtak itt emberi életre utaló nyomokat. Múltjának jellegzetes színfoltja a lovagrendek korszaka. 1964-ben nyerte el a függetlenségét Nagy-Britanniától. A lovagok öröksége, a brit kultúra, a mediterrán hatások a mai napig érezhetőek. Az évi napsütéses órák száma igen magas, ami szintén kedvelt utazási célponttá teszi. A febuárban évente megrendezett karnevál kihagyhatatlan élmény.
 
 
ORSZÁG A Földközi-tenger napsütéses szigetországa, fővárosa Valletta.

IDŐZÓNA VÁLTOZÁS Nincs időeltolódás Magyarországhoz képest. 

ELEKTROMOS ÁRAM: Adaptert mindenképpen érdemes magunkkal vinni, hogy használhassuk töltőinket, laptopunkat. 
 
TELEFONÁLÁS KÜLFÖLDÖN Magyarország hívószáma: 0036+ körzetszám + hívószám. Málta hívószáma Magyarországról: +356.
 
IDEGENFORGALMI ADÓ: a helyszínen, a hotelben fizetendő: 0,5 euró/fő/éj. 

PÉNZNEM Máltán a fizetőeszköz az euró. A dombornyomásos bankkártyával sok helyen lehet fizetni, és sok bankautomata is rendelkezésre áll. Érdemes utazás előtt ellenőrizni a kártyához tartozó napi limitet. 

BORRAVALÓ   Az általános borravaló 10-15% körül van, elégedettségtől függően.  
Szeretnénk felhívni a figyelmét az elvárt borravalóra az utazás során: ezt a magyar, illetve a helyi idegenvezetőknek, és a sofőrnek szokás adni, fejenként mindenkinek napi 1-2 euró.

IRATOK Az utazáshoz szükséges új típusú személyi igazolvány, vagy olyan útlevél, mely min. az utazás utolsó napjáig érvényes!

IVÓVÍZ   Ne fogyasszunk csapvizet, tanácsos inkább palackozottat inni. A csapvizet tengervízből nyerik, és íze számunkra szokatlan, illetve bélrendszerünket is megviselheti. 

KONYHA A kultúrák keveredése, több nemzet öröksége a konyhaművészeten is nyomát hagyta. Tipikus itteni fogás a halas pite, nyúlpörkölt, különböző tenger gyümölcseivel készült ételek, halleves, az „özvegyleves’’ (zöldségekkel, kecskesajttal). Nem fogunk mellé, ha Bragioli-t kérünk (marhahúsos-olívabogyós tekercs) vagy hobz biz-zejt-t (kenyérfalatkák olívaolajjal, paradicsommal, hagymával, tonhallal). Népszerűek az édességek (például a kannoli, mely ricottával készül, vagy a mandulás  Helwa tat-Tork ). Érdemes megkóstolni a helyi borokat, a kaktuszlikőrt is.

SZUVENÍREK  Ha az otthoniakat szeretnénk meglepni, a bor vagy kaktuszlikőr mellett jó választás lehet a máltai kereszt, vagy a különböző máltai lovagfigurák, illetve máltai mészkőből készült termékek. 

OLTÁSOK Nincs kötelező védőoltás, az ajánlottakról érdemes a Nemzetközi Oltóközpontban érdeklődni (Hepatitis A és B). 
 
 

Utasaink élménybeszámolói

Kappadókia mesés vidéke

„Lányommal régóta terveztünk egy igazi anya-lánya programot, és Törökország remek úti célnak ígérkezett. Csodás hetet töltöttünk Kappadókia mesevidékén, ahol csak kapkodtuk a fejünket a sok szépség láttán. A kiváló hotelekben nem győztünk válogatni a végtelen hosszúságú büféasztalok kínálatából. Azóta gyakran nézegetjük az itt készült fotókat, és visszavágyunk!”

Tökéletes körutazások

Korábban bejártam a PremioTravellel a Lykia - partvidék csodás történelmi emlékeit, majd a következő évben felfedezhettem Kappadókia mesebeli vidékét, hőlégballonnal láthattam a fantasztikus holdbéli tájat, Göreme tündérkéményeit, bejártam Törökország egyik legszebb völgyét, az Ihlara -völgyet. Ajánlom szívből mindenkinek!

Luxus, kalandok

’A Dubai programunkon teljesen más világba csöppentünk bele, ami semmi máshoz nem volt fogható. Az egész hihetetlenül szuper volt! Luxus, kalandok … Nehéz LEG-eket kiemelni, de talán a legnagyobb kedvenceink a sivatagban töltött este, a hajós vacsora, és a strandolás Ras al Khaimahban voltak. ’

Málta - utazásaink

Már 319.990 Ft / főtől
Előfoglalási kedvezmény!

A történelem napsütötte szigete

Málta

8 nap / 7 éjszaka

Repülővel
Reggelivel

A történelem napsütötte szigete

Málta

8 nap / 7 éjszaka

Előfoglalási kedvezmény!
Már 319.990 Ft / főtől
Érdekel