Továbbá illessze be ezt a kódot követlenül a nyitó címke alá:
INGYENESEN HÍVHATÓ
+36 80 98 00 80
08:00 - 17:00 között
plhurouabgro
Málta
Málta

Málta

Málta a Földközi-tenger szigetállama. Törpeország, közel 470.000 főnyi lakossággal. Három, lakott nagyobb sziget, és több kisebb alkotja. Már ie. 5000 évvel is találtak itt emberi életre utaló nyomokat. Múltjának jellegzetes színfoltja a lovagrendek korszaka. 1964-ben nyerte el a függetlenségét Nagy-Britanniától. A lovagok öröksége, a brit kultúra, a mediterrán hatások a mai napig érezhetőek. Az évi napsütéses órák száma igen magas, ami szintén kedvelt utazási célponttá teszi. A febuárban évente megrendezett karnevál kihagyhatatlan élmény.
 
 
ORSZÁG A Földközi-tenger napsütéses szigetországa, fővárosa Valletta.

IDŐZÓNA VÁLTOZÁS Nincs időeltolódás Magyarországhoz képest. 

ELEKTROMOS ÁRAM: Adaptert mindenképpen érdemes magunkkal vinni, hogy használhassuk töltőinket, laptopunkat. 
 
TELEFONÁLÁS KÜLFÖLDÖN Magyarország hívószáma: 0036+ körzetszám + hívószám. Málta hívószáma Magyarországról: +356.
 
IDEGENFORGALMI ADÓ: a helyszínen, a hotelben fizetendő: 0,5 euró/fő/éj. 

PÉNZNEM Máltán a fizetőeszköz az euró. A dombornyomásos bankkártyával sok helyen lehet fizetni, és sok bankautomata is rendelkezésre áll. Érdemes utazás előtt ellenőrizni a kártyához tartozó napi limitet. 

BORRAVALÓ   Az általános borravaló 10-15% körül van, elégedettségtől függően.  
Szeretnénk felhívni a figyelmét az elvárt borravalóra az utazás során: ezt a magyar, illetve a helyi idegenvezetőknek, és a sofőrnek szokás adni, fejenként mindenkinek napi 1-2 euró.

IRATOK Az utazáshoz szükséges új típusú személyi igazolvány, vagy olyan útlevél, mely min. az utazás utolsó napjáig érvényes!

IVÓVÍZ   Ne fogyasszunk csapvizet, tanácsos inkább palackozottat inni. A csapvizet tengervízből nyerik, és íze számunkra szokatlan, illetve bélrendszerünket is megviselheti. 

KONYHA A kultúrák keveredése, több nemzet öröksége a konyhaművészeten is nyomát hagyta. Tipikus itteni fogás a halas pite, nyúlpörkölt, különböző tenger gyümölcseivel készült ételek, halleves, az „özvegyleves’’ (zöldségekkel, kecskesajttal). Nem fogunk mellé, ha Bragioli-t kérünk (marhahúsos-olívabogyós tekercs) vagy hobz biz-zejt-t (kenyérfalatkák olívaolajjal, paradicsommal, hagymával, tonhallal). Népszerűek az édességek (például a kannoli, mely ricottával készül, vagy a mandulás  Helwa tat-Tork ). Érdemes megkóstolni a helyi borokat, a kaktuszlikőrt is.

SZUVENÍREK  Ha az otthoniakat szeretnénk meglepni, a bor vagy kaktuszlikőr mellett jó választás lehet a máltai kereszt, vagy a különböző máltai lovagfigurák, illetve máltai mészkőből készült termékek. 

OLTÁSOK Nincs kötelező védőoltás, az ajánlottakról érdemes a Nemzetközi Oltóközpontban érdeklődni (Hepatitis A és B). 
 
 

Utasaink élménybeszámolói

Kappadókia mesés vidéke

„Lányommal régóta terveztünk egy igazi anya-lánya programot, és Törökország remek úti célnak ígérkezett. Csodás hetet töltöttünk Kappadókia mesevidékén, ahol csak kapkodtuk a fejünket a sok szépség láttán. A kiváló hotelekben nem győztünk válogatni a végtelen hosszúságú büféasztalok kínálatából. Azóta gyakran nézegetjük az itt készült fotókat, és visszavágyunk!”

Luxus, kalandok

’A Dubai programunkon teljesen más világba csöppentünk bele, ami semmi máshoz nem volt fogható. Az egész hihetetlenül szuper volt! Luxus, kalandok … Nehéz LEG-eket kiemelni, de talán a legnagyobb kedvenceink a sivatagban töltött este, a hajós vacsora, és a strandolás Ras al Khaimahban voltak. ’

Tökéletes körutazások

Korábban bejártam a PremioTravellel a Lykia - partvidék csodás történelmi emlékeit, majd a következő évben felfedezhettem Kappadókia mesebeli vidékét, hőlégballonnal láthattam a fantasztikus holdbéli tájat, Göreme tündérkéményeit, bejártam Törökország egyik legszebb völgyét, az Ihlara -völgyet. Ajánlom szívből mindenkinek!

Málta - utazásaink