Továbbá illessze be ezt a kódot követlenül a nyitó címke alá:
HELYI TARIFÁVAL HÍVHATÓ
+36 80 98 00 80
08:00 - 17:00 között
plhurouabgro
Thaiföld
Thaiföld

Thaiföld

Thaiföld Délkelet-Ázsiában, az Indokínai-félszigeten található. Államformája alkotmányos monarchia, az ország élén X. Ráma király áll. Történelme során nem volt gyarmata egy európai országnak sem. A korábban Sziámként ismert, közel hetvenmilliós lakosságú ország az egyik legnépszerűbb turistadesztináció a világon: évszázados szentélyek, buja esőerdők, képeslapokra kívánkozó, álomszép tengerpartok, kiváló konyhaművészet, trópusi szigetek, a Damnoen Saduak úszópiac, a bangkoki Királyi Palota, festői rizsföldek, Ayutthaya letűnt időket idéző romjai várják az ide látogatókat.


 

ORSZÁG Thaiföld, az egykori Sziám Délkelet-Ázsiában, Indokínában található. Államformája alkotmányos monarchia. X. Ráma király uralkodik jelenleg.
 
FŐVÁROS: Bangkok.
 
EGÉSZSÉGÜGYI TUDNIVALÓK Kötelező védőoltás nincs, az ajánlottakról érdemes a Nemzetközi Oltóközpontban érdeklődni. Ügyelni kell az alapvető higiéniai szabályok betartására, illetve arra, hogy csapvizet sehol se fogyasszunk, csak palackozottat, és kerüljük az ismeretlen eredetű jégkockákat. Ügyeljenek a járványokat is terjesztő vérszívó rovarok elleni védekezésre, használjanak rovarriasztót, természetjáráskor viseljenek hosszú ujjú inget, hosszú szárú nadrágot és zárt cipőt.
 
ÚTI OKMÁNYOK A turistáknak nincs szüksége vízumra Thaiföldön. Arra azonban fordítson figyelmet, hogy útlevele a visszaérkezéstől számítva még 6 hónapig érvényes legyen.
 
KONYHA A thai konyha rendkívül ízletes, változatos, egészséges. Sok kókusztejet, chilit használnak, és a szemet gyönyörködtető gyümölcsök választéka végtelen. Étkezni kedvező áron lehet.
 
PÉNZNEM A hivatalos pénznem a thai baht (THB), melyet itthon nem tudunk váltani, így érdemes dollárt vinni magunkkal leginkább. Bankkártyával sok helyen lehet fizetni, viszont ezért általában magas illetéket számítanak fel. A thai baht be-és kivitele tilos.
 
ELEKTROMOS HÁLÓZAT 220 Voltos. A rendszer az országban, de az aljzat eltérő formájú. A legtöbb itthoni eszköz így kint is használható, de érdemes beszerezni utazás előtt egy átalakítót.
 
IDŐELTOLÓDÁS Magyarországhoz képest + 6 óra, nyáron +5.
 
TELEFONÁLÁS Thaiföld hívószáma 00 66 (Bangkok körzetszáma 2), Magyarország hívószáma: 00 36 + körzetszám + hívott szám.
 
ILLEMSZABÁLYOK Fontos mindazon dolgok tiszteletben tartása, mely a thai emberek számára nagy jelentőséggel bírnak. Az ország vallása a buddhizmus, mely nyitott, toleráns vallás, de érzékeny az emberi méltóságra, a visszafogott viselkedésre. A templomokat, szentélyeket megfelelő öltözékben keressük fel (fedett váll, hosszabb nadrág, cipőt levenni belépés előtt). Hölgyeknél rövidujjas felső, ruha, vagy ujjatlan nem jó és kendő sem. Térd alatti szoknya tanácsos, de a legjobb a bokáig érő. Ha nadrágot viselnek, ne legyen szűk, feszülős. Férfiaknál szintén kerülendő a rövidujjas trikó, a nadrág legalább térd alattig érjen. Vannak helyek ahol a rövidebb opció elegendő, de vannak olyanok ahol a hosszú verzió az előírás. Tartózkodjunk a királyi család sértegetésétől, a pénz szétszakításától, az emelt hangtól. Szentnek számítanak a Buddha-szobrok, és a fej, mint testrész, így ezt ne érintsük, talpunkat pedig ne mutogassuk.
 
VÁMSZABÁLYOK Vámmentesen bevihető termékek: 1 liter szeszesital; 200 szál cigaretta, vagy 250 gramm szivar/dohány. Tilos az alábbi tárgyak behozatala és kivitele: kábítószer; hamis bankjegyek, okmányok; közszemérmet sértő, pornográf termékek.
 
ÖLTÖZKÖDÉS Melegre kell készülni, így ennek megfelelően csomagoljunk. Vigyünk a nap ellen kalapot, napszemüveget, magas faktorszámú napolajat is. Legyen nálunk esődzseki, azért egy-egy hűvösebb napra való kabát, vagy pulóver, és kényelmes cipő is. Érdemes kerülni a túl kihívó ruházatot hölgyek esetén.
 
KIRÁLYI PALOTA meglátogatása: ezen a fakultatív programon fontos figyelni a ruházatunkra: tilos az ujjatlan top, trikó, ruha, a rövidnadrág, miniszoknya, a túl szoros nadrág.
 

Utasaink élménybeszámolói

Kappadókia mesés vidéke

„Lányommal régóta terveztünk egy igazi anya-lánya programot, és Törökország remek úti célnak ígérkezett. Csodás hetet töltöttünk Kappadókia mesevidékén, ahol csak kapkodtuk a fejünket a sok szépség láttán. A kiváló hotelekben nem győztünk válogatni a végtelen hosszúságú büféasztalok kínálatából. Azóta gyakran nézegetjük az itt készült fotókat, és visszavágyunk!”

Luxus, kalandok

’A Dubai programunkon teljesen más világba csöppentünk bele, ami semmi máshoz nem volt fogható. Az egész hihetetlenül szuper volt! Luxus, kalandok … Nehéz LEG-eket kiemelni, de talán a legnagyobb kedvenceink a sivatagban töltött este, a hajós vacsora, és a strandolás Ras al Khaimahban voltak. ’

Tökéletes körutazások

Korábban bejártam a PremioTravellel a Lykia - partvidék csodás történelmi emlékeit, majd a következő évben felfedezhettem Kappadókia mesebeli vidékét, hőlégballonnal láthattam a fantasztikus holdbéli tájat, Göreme tündérkéményeit, bejártam Törökország egyik legszebb völgyét, az Ihlara -völgyet. Ajánlom szívből mindenkinek!

Thaiföld - utazásaink

Már 339.990 Ft / fő
+illetéktől

Dél-Thaiföld és Kanchanaburi

Thaiföld

14 nap / 11 éjszaka

Repülővel
Reggelivel

Dél-Thaiföld és Kanchanaburi

Thaiföld

14 nap / 11 éjszaka

Repülőtéri illeték, és foglalási díj az árban!
Már 339.990 Ft / fő
+illetéktől
Érdekel
Már 369.990 Ft / fő
+illetéktől

Thaiföld, Vietnám és Kambodzsa

Thaiföld

13 nap / 10 éjszaka

Repülővel
Reggelivel

Thaiföld, Vietnám és Kambodzsa

Thaiföld

13 nap / 10 éjszaka

Repülőtéri illeték, és foglalási díj az árban!
Már 369.990 Ft / fő
+illetéktől
Érdekel