Továbbá illessze be ezt a kódot követlenül a nyitó címke alá:
INGYENESEN HÍVHATÓ
+36 80 98 00 80
plhurouabgro
Thaiföld
Thaiföld

Thaiföld

Thaiföld Délkelet-Ázsiában, az Indokínai-félszigeten található. Államformája alkotmányos monarchia, az ország élén X. Ráma király áll. Történelme során nem volt gyarmata egy európai országnak sem. A korábban Sziámként ismert, közel hetvenmilliós lakosságú ország az egyik legnépszerűbb turistadesztináció a világon: évszázados szentélyek, buja esőerdők, képeslapokra kívánkozó, álomszép tengerpartok, kiváló konyhaművészet, trópusi szigetek, a Damnoen Saduak úszópiac, a bangkoki Királyi Palota, festői rizsföldek, Ayutthaya letűnt időket idéző romjai várják az ide látogatókat.


 

ORSZÁG Thaiföld, az egykori Sziám Délkelet-Ázsiában, Indokínában található. Államformája alkotmányos monarchia. X. Ráma király uralkodik jelenleg.
 
FŐVÁROS: Bangkok.
 
EGÉSZSÉGÜGYI TUDNIVALÓK Kötelező védőoltás nincs, az ajánlottakról érdemes a Nemzetközi Oltóközpontban érdeklődni. Ügyelni kell az alapvető higiéniai szabályok betartására, illetve arra, hogy csapvizet sehol se fogyasszunk, csak palackozottat, és kerüljük az ismeretlen eredetű jégkockákat. Ügyeljenek a járványokat is terjesztő vérszívó rovarok elleni védekezésre, használjanak rovarriasztót, természetjáráskor viseljenek hosszú ujjú inget, hosszú szárú nadrágot és zárt cipőt.
 
ÚTI OKMÁNYOK A turistáknak nincs szüksége vízumra Thaiföldön. Arra azonban fordítson figyelmet, hogy útlevele a visszaérkezéstől számítva még 6 hónapig érvényes legyen.
 
KONYHA A thai konyha rendkívül ízletes, változatos, egészséges. Sok kókusztejet, chilit használnak, és a szemet gyönyörködtető gyümölcsök választéka végtelen. Étkezni kedvező áron lehet.
 
PÉNZNEM A hivatalos pénznem a thai baht (THB), melyet itthon nem tudunk váltani, így érdemes dollárt vinni magunkkal leginkább. Bankkártyával sok helyen lehet fizetni, viszont ezért általában magas illetéket számítanak fel. A thai baht be-és kivitele tilos.
 
ELEKTROMOS HÁLÓZAT 220 Voltos. A rendszer az országban, de az aljzat eltérő formájú. A legtöbb itthoni eszköz így kint is használható, de érdemes beszerezni utazás előtt egy átalakítót.
 
IDŐELTOLÓDÁS Magyarországhoz képest + 6 óra, nyáron +5.
 
TELEFONÁLÁS Thaiföld hívószáma 00 66 (Bangkok körzetszáma 2), Magyarország hívószáma: 00 36 + körzetszám + hívott szám.
 
ILLEMSZABÁLYOK Fontos mindazon dolgok tiszteletben tartása, mely a thai emberek számára nagy jelentőséggel bírnak. Az ország vallása a buddhizmus, mely nyitott, toleráns vallás, de érzékeny az emberi méltóságra, a visszafogott viselkedésre. A templomokat, szentélyeket megfelelő öltözékben keressük fel (fedett váll, hosszabb nadrág, cipőt levenni belépés előtt). Hölgyeknél rövidujjas felső, ruha, vagy ujjatlan nem jó és kendő sem. Térd alatti szoknya tanácsos, de a legjobb a bokáig érő. Ha nadrágot viselnek, ne legyen szűk, feszülős. Férfiaknál szintén kerülendő a rövidujjas trikó, a nadrág legalább térd alattig érjen. Vannak helyek ahol a rövidebb opció elegendő, de vannak olyanok ahol a hosszú verzió az előírás. Tartózkodjunk a királyi család sértegetésétől, a pénz szétszakításától, az emelt hangtól. Szentnek számítanak a Buddha-szobrok, és a fej, mint testrész, így ezt ne érintsük, talpunkat pedig ne mutogassuk.
 
VÁMSZABÁLYOK Vámmentesen bevihető termékek: 1 liter szeszesital; 200 szál cigaretta, vagy 250 gramm szivar/dohány. Tilos az alábbi tárgyak behozatala és kivitele: kábítószer; hamis bankjegyek, okmányok; közszemérmet sértő, pornográf termékek.
 
ÖLTÖZKÖDÉS Melegre kell készülni, így ennek megfelelően csomagoljunk. Vigyünk a nap ellen kalapot, napszemüveget, magas faktorszámú napolajat is. Legyen nálunk esődzseki, azért egy-egy hűvösebb napra való kabát, vagy pulóver, és kényelmes cipő is. Érdemes kerülni a túl kihívó ruházatot hölgyek esetén.
 
KIRÁLYI PALOTA meglátogatása: ezen a fakultatív programon fontos figyelni a ruházatunkra: tilos az ujjatlan top, trikó, ruha, a rövidnadrág, miniszoknya, a túl szoros nadrág.
 

Utasaink élménybeszámolói

Luxus, kalandok

’A Dubai programunkon teljesen más világba csöppentünk bele, ami semmi máshoz nem volt fogható. Az egész hihetetlenül szuper volt! Luxus, kalandok … Nehéz LEG-eket kiemelni, de talán a legnagyobb kedvenceink a sivatagban töltött este, a hajós vacsora, és a strandolás Ras al Khaimahban voltak. ’

Kappadókia mesés vidéke

„Lányommal régóta terveztünk egy igazi anya-lánya programot, és Törökország remek úti célnak ígérkezett. Csodás hetet töltöttünk Kappadókia mesevidékén, ahol csak kapkodtuk a fejünket a sok szépség láttán. A kiváló hotelekben nem győztünk válogatni a végtelen hosszúságú büféasztalok kínálatából. Azóta gyakran nézegetjük az itt készült fotókat, és visszavágyunk!”

Tökéletes körutazások

Korábban bejártam a PremioTravellel a Lykia - partvidék csodás történelmi emlékeit, majd a következő évben felfedezhettem Kappadókia mesebeli vidékét, hőlégballonnal láthattam a fantasztikus holdbéli tájat, Göreme tündérkéményeit, bejártam Törökország egyik legszebb völgyét, az Ihlara -völgyet. Ajánlom szívből mindenkinek!

Thaiföld - utazásaink

Már 339.990 Ft / fő
+illetéktől

Dél-Thaiföld és Kanchanaburi

Thaiföld

14 nap / 11 éjszaka

Repülővel
Reggelivel

Dél-Thaiföld és Kanchanaburi

Thaiföld

14 nap / 11 éjszaka

Már 339.990 Ft / fő
+illetéktől
Érdekel
Már 369.990 Ft / fő
+illetéktől

Thaiföld, Vietnám és Kambodzsa

Thaiföld

13 nap / 10 éjszaka

Repülővel
Reggelivel

Thaiföld, Vietnám és Kambodzsa

Thaiföld

13 nap / 10 éjszaka

Már 369.990 Ft / fő
+illetéktől
Érdekel