Továbbá illessze be ezt a kódot követlenül a nyitó címke alá:
HELYI TARIFÁVAL HÍVHATÓ
+36 1 88 12 683
08:00 - 17:00 között
plhurouabgro
Írország
Írország

Írország

Fővárosa: Dublin. Az Atlanti-óceán és az Ír-tenger által körülölelve, a Brit-szigeteken helyezkedik el, Európa észak-nyugati részén. (Az Ír Köztársaság nem keverendő össze Észak-Írországgal, mely az Egyesült Királyság része, és Írországról északra található). Államformája köztársaság, az EU tagja. Lakossága kb. 5 millió fő. Éghajlata óceáni. Hivatalos nyelv az ír és az angol.  
IDŐJÁRÁS Az óceáni éghajlat miatt enyhék a telek, a nyarak hűvösek, a hőmérsékleti értékek általánosságban kevésbé extrémek. Júliusban: Általában 15-19 fok szokott lenni napközben. Érdemes vinni azért melegebb holmikat, a reggelek és esték hűvösebbek. Mivel az eső is gyakran előfordulhat, nem árt, ha mindig van nálunk esőkabát, és vízhatlan cipő. Kirándulásokhoz kényelmes, laza öltözet és cipő ajánlott. Azt is szokták mondani, hogy Írországban egy napon belül is több évszak jelenhet meg, így erre érdemes készülni.
ELEKTROMOS HÁLÓZAT: Átalakítót mindenképp vigyünk, hogy használhassuk elektromos eszközeinket. G típusú konnektor az elterjedt itt (háromlábú).
IVÓVÍZ A csapvíz nem ajánlott fogyasztásra, helyette a különböző kiszerelésben vásárolható ásványvizeket ajánljuk.
IDŐELTOLÓDÁS -1 óra Magyarországhoz képest.
PÉNZ ÉS VÁSÁRLÁS Hivatalos pénznem az euró. Az ismertebb bankkártyákat (Visa és Mastercard) sok helyen elfogadják. Az American Express nem mindenhol elfogadott. Bankkártyánkkal tudunk automatából is pénzt felvenni. Az árak a Nyugat-Európában megszokottak.
HELYI ADÓ: Helyszínen fizetendő: helyi turisztikai adó: kb. 2 EUR/fő/éj.
TELEFONÁLÁS: Magyarország hívószáma: 0036+ körzetszám hívószám. Írország hívószáma Magyarországról: +353.
KONYHA Fontos részei az ír konyhának a tenger gyümölcsei, lazac, marhahús, bárány, az ír kenyér. Érdemes kipróbálni az Irish stew-t (ragu-pörkölt jellegű étel), a Boxty-t: krumplis palacsinta, a champ-et (törtkrumpli hagymával, vajjal, tejjel), vagy a Shepherd’s pie-t, azaz pásztorpitét (krumpli, bárány/marhahús, zöldségek). Egyedi étel a fekete puding, mely kolbász, és disznóvérből, árpából készül, vagy a fehér puding (disznóhúsból vagy májból). Ne hagyjuk ki az ír kávét, whisky-t, vagy sört sem!
 

Utasaink élménybeszámolói

Tökéletes körutazások

Korábban bejártam a PremioTravellel a Lykia - partvidék csodás történelmi emlékeit, majd a következő évben felfedezhettem Kappadókia mesebeli vidékét, hőlégballonnal láthattam a fantasztikus holdbéli tájat, Göreme tündérkéményeit, bejártam Törökország egyik legszebb völgyét, az Ihlara -völgyet. Ajánlom szívből mindenkinek!

Luxus, kalandok

’A Dubai programunkon teljesen más világba csöppentünk bele, ami semmi máshoz nem volt fogható. Az egész hihetetlenül szuper volt! Luxus, kalandok … Nehéz LEG-eket kiemelni, de talán a legnagyobb kedvenceink a sivatagban töltött este, a hajós vacsora, és a strandolás Ras al Khaimahban voltak. ’

Kappadókia mesés vidéke

„Lányommal régóta terveztünk egy igazi anya-lánya programot, és Törökország remek úti célnak ígérkezett. Csodás hetet töltöttünk Kappadókia mesevidékén, ahol csak kapkodtuk a fejünket a sok szépség láttán. A kiváló hotelekben nem győztünk válogatni a végtelen hosszúságú büféasztalok kínálatából. Azóta gyakran nézegetjük az itt készült fotókat, és visszavágyunk!”

Írország - utazásaink

Már 499.990 Ft / főtől
Előfoglalási kedvezmény!

Írország mesés kincsei

Írország

8 nap / 7 éjszaka

Repülővel
Reggelivel

Írország mesés kincsei

Írország

8 nap / 7 éjszaka

Előfoglalási kedvezmény!
Már 499.990 Ft / főtől
Érdekel