Továbbá illessze be ezt a kódot követlenül a nyitó címke alá:
HELYI TARIFÁVAL HÍVHATÓ
+36 80 98 00 80
08:00 - 17:00 között
plhurouabgro
Kanada
Kanada

Kanada

Kanada a világ második legnagyobb területű országa: az amerikai kontinens északi részén, a Csendes-óceántól az Atlanti-óceánig húzódik. A monarchia államfője II. Erzsébet királynő. Az országot a hivatalos nyelvben, a kultúrában, hagyományokban is kettős dominancia lengi be: angolszász és francia. Sokszínűsége az egyik legizgalmasabb utazási célponttá teszi: vadregényes tájak, elképesztően szép, hóborította hegycsúcsok, gleccserek, szemkápráztató árnyalatban ragyogó zöld és kék tavak, nemzeti parkok, hatalmas, tágas terek, kifinomult ízlésű, multikulturális városok, élénk kulturális élet, harmonikus légkör fogadják az ide látogatókat.
 
 
 
 
ORSZÁG Kanada a világ második legnagyobb országa, az amerikai kontinens északi részén található, népessége 35 millió fő. Államformája monarchia, uralkodója II. Erzsébet királynő.
 
FŐVÁROS Ottawa, mely negyedik legnagyobb városa is egyben.
 
IDŐZÓNA VÁLTOZÁS Az időeltolódás Magyarországhoz képest (nyári időszámítás szerint) -6 óra.
 
ELEKTROMOS ÁRAM: Kanada: 110 Volt. Adaptert mindenképpen érdemes magunkkal vinni, de ne európai vagy angol szabványnak megfelelőt, hanem amerikai típusút.
 
TELEFONÁLÁS  KÜLFÖLDÖN Magyarország hívószáma: 0036+ körzetszám + hívószám. Kanada: 001 vagy +1.
 
PÉNZNEM kanadai dollár. Figyeljünk arra, hogy pénzt még az utazás előtt váltsuk át dollárra, mert országon belül problémát jelenthet a pénzváltás. A leginkább használt kártyák a Visa, a Mastercard és az American Express kártyák. A dombornyomásos bankkártyával szinte mindenhol fizetni, és sok bankautomata is rendelkezésre áll. Érdemes még tudni, hogy általában a termékeken lévő összeg nem tartalmazza az áfát, ez majd a pénztárnál, fizetéskor adódik hozzá.
 
BORRAVALÓ Az általános borravaló 15-20% körül van, elégedettségtől függően. Sok esetben ezt hozzászámolják már a számla végösszegéhez. Szeretnénk felhívni a figyelmét az elvárt borravalóra az utazás során: ezt a magyar, illetve a helyi idegenvezetőknek, és a sofőrnek szokás adni, fejenként mindenkinek napi 2-3 dollárt.
 
IRATOK Amennyiben a Kanadába belépés nem légi úton történik, nincs szükség ETA-ra (Elektronikus Beutazási Engedély). USA-Kanada körutunkon ez a helyzet. Útlevelének érvényesnek kell lennie minimum a visszatérés után még 1 hónapig!
 
IVÓVÍZ Fogyasztható.
 
OLTÁSOK Nincs kötelező védőoltás, az ajánlottakról érdemes a Nemzetközi Oltóközpontban érdeklődni.
 
KONYHA Rendkívül összetett a konyhaművészet, különösen hatottak rá a britek és a franciák. Ne hagyjuk ki a tengeri herkentyűket (homár, lazac, rák, kagyló), a pisztrángot, a fish&chips-et, a gyümölcslepényeket, a hagymalevest, az itteni marhából készült ételeket.

Utasaink élménybeszámolói

Luxus, kalandok

’A Dubai programunkon teljesen más világba csöppentünk bele, ami semmi máshoz nem volt fogható. Az egész hihetetlenül szuper volt! Luxus, kalandok … Nehéz LEG-eket kiemelni, de talán a legnagyobb kedvenceink a sivatagban töltött este, a hajós vacsora, és a strandolás Ras al Khaimahban voltak. ’

Tökéletes körutazások

Korábban bejártam a PremioTravellel a Lykia - partvidék csodás történelmi emlékeit, majd a következő évben felfedezhettem Kappadókia mesebeli vidékét, hőlégballonnal láthattam a fantasztikus holdbéli tájat, Göreme tündérkéményeit, bejártam Törökország egyik legszebb völgyét, az Ihlara -völgyet. Ajánlom szívből mindenkinek!

Kappadókia mesés vidéke

„Lányommal régóta terveztünk egy igazi anya-lánya programot, és Törökország remek úti célnak ígérkezett. Csodás hetet töltöttünk Kappadókia mesevidékén, ahol csak kapkodtuk a fejünket a sok szépség láttán. A kiváló hotelekben nem győztünk válogatni a végtelen hosszúságú büféasztalok kínálatából. Azóta gyakran nézegetjük az itt készült fotókat, és visszavágyunk!”

Kanada - utazásaink