Továbbá illessze be ezt a kódot követlenül a nyitó címke alá:
HELYI TARIFÁVAL HÍVHATÓ
+36 80 98 00 80
08:00 - 17:00 között
plhurouabgro
Kuba
Kuba

Kuba

Kuba a Karib-tenger csodaszép szigetországa. A szocialista államban kb. 12 millióan élnek. A spanyol gyarmati idők öröksége máig érezhető. A Che Guevara és Fidel Castro vezette forradalom után a kommunizmus évei következtek, melyet többek között Castro maratoni beszédei fémjeleztek. Kuba semmihez sem fogható légköre megérinti a látogatók szívét: karibi hangulat és szocializmus megkapó keveréke, koktélok, színes amerikai veterán autók, vérpezsdítő zene, türkizkéken izzó víztükör, fehér homokos tengerpart, Havanna nyüzsgése, Hemingway öröksége.
 
 
ORSZÁG A Karib-tenger szigetországa szocialista berendezkedésű.
 
FŐVÁROS: Havanna.
 
BEUTAZÁS: Az utazáshoz olyan útlevél szükséges, mely a visszaérkezéstől számítva még 6 hónapig érvényes! Turistakártya beszerzése szükséges a kubai nagykövetségen, mely egyénileg intézendő az utazás előtt.
 
KILÉPÉSI ILLETÉK: Kubában fizetendő (25 CUC – kb. 6500 Ft/fő)
 
BORRAVALÓ Elvárt borravaló az utazás alatt: idegenvezetőnek, helyi idegenvezetőnek, sofőrnek mindenkinek fejenként napi 1-2 euró.
 
IDŐZÓNA VÁLTOZÁS Magyarországhoz képest – 6 óra (téli időszámítás szerint).
 
TELEFONÁLÁS ÉS INTERNETEZÉS Az internet csak speciális feltöltő kártyával elérhető. A magyarországi mobilszolgáltató hálózatok korlátozottan működnek.
 
VALUTA ÉS FIZETÉSEK Eurót érdemes vinni, a helyszínen tudnak majd helyi pénzt váltani. Kubában kétféle pénz van forgalomban, egyet inkább a turisták használnak (peso convertile - CUC), és a másikat a helyiek (kubai peso - CUP). Kubában hiánygazdaság van, így sok termék nem vásárolható meg, vagy csak korlátozottan érhető el.
 
CSAPVÍZ Az utazás során nem ajánlott a csapvíz fogyasztása, helyette válasszunk palackozottat! A jégkockákkal is vigyázzunk!
 
VÉDŐOLTÁS Nincs kötelező, az ajánlottak közé tartozik a Hepatitis A és B, illetve a hastífusz elleni vakcina.
 
HÁLÓZATI FESZÜLSÉG Érdemes (univerzális) átalakítót vinni, anélkül nem tudják használni elektronikus eszközeiket.
 
KONYHA: Leginkább spanyol és afrikai hatások érvényesülnek. Kóstoljuk meg a fekete babot rizzsel, a különféle tenger gyümölcseivel készült fogásokat, a sült malacot, a kókuszos sajtot, kubai szendvicset. Vétek lenne kihagyni a Havannából származó Mojito koktélt, a híres kubai rumot, a Piña Colada vagya Cuba Libre koktélokat.
 

Utasaink élménybeszámolói

Tökéletes körutazások

Korábban bejártam a PremioTravellel a Lykia - partvidék csodás történelmi emlékeit, majd a következő évben felfedezhettem Kappadókia mesebeli vidékét, hőlégballonnal láthattam a fantasztikus holdbéli tájat, Göreme tündérkéményeit, bejártam Törökország egyik legszebb völgyét, az Ihlara -völgyet. Ajánlom szívből mindenkinek!

Luxus, kalandok

’A Dubai programunkon teljesen más világba csöppentünk bele, ami semmi máshoz nem volt fogható. Az egész hihetetlenül szuper volt! Luxus, kalandok … Nehéz LEG-eket kiemelni, de talán a legnagyobb kedvenceink a sivatagban töltött este, a hajós vacsora, és a strandolás Ras al Khaimahban voltak. ’

Kappadókia mesés vidéke

„Lányommal régóta terveztünk egy igazi anya-lánya programot, és Törökország remek úti célnak ígérkezett. Csodás hetet töltöttünk Kappadókia mesevidékén, ahol csak kapkodtuk a fejünket a sok szépség láttán. A kiváló hotelekben nem győztünk válogatni a végtelen hosszúságú büféasztalok kínálatából. Azóta gyakran nézegetjük az itt készült fotókat, és visszavágyunk!”

Kuba - utazásaink