Továbbá illessze be ezt a kódot követlenül a nyitó címke alá:
HELYI TARIFÁVAL HÍVHATÓ
+36 1 88 12 683
08:00 - 17:00 között
plhurouabgro
Kuba
Kuba

Kuba

Kuba a Karib-tenger csodaszép szigetországa. A szocialista államban kb. 12 millióan élnek. A spanyol gyarmati idők öröksége máig érezhető. A Che Guevara és Fidel Castro vezette forradalom után a kommunizmus évei következtek, melyet többek között Castro maratoni beszédei fémjeleztek. Kuba semmihez sem fogható légköre megérinti a látogatók szívét: karibi hangulat és szocializmus megkapó keveréke, koktélok, színes amerikai veterán autók, vérpezsdítő zene, türkizkéken izzó víztükör, fehér homokos tengerpart, Havanna nyüzsgése, Hemingway öröksége.
 
 
ORSZÁG A Karib-tenger szigetországa szocialista berendezkedésű.
 
FŐVÁROS: Havanna.
 
BEUTAZÁS: Az utazáshoz olyan útlevél szükséges, mely a visszaérkezéstől számítva még 6 hónapig érvényes! Turistakártya beszerzése szükséges a kubai nagykövetségen, mely egyénileg intézendő az utazás előtt.
 
KILÉPÉSI ILLETÉK: Kubában fizetendő (25 CUC – kb. 6500 Ft/fő)
 
BORRAVALÓ Elvárt borravaló az utazás alatt: idegenvezetőnek, helyi idegenvezetőnek, sofőrnek mindenkinek fejenként napi 1-2 euró.
 
IDŐZÓNA VÁLTOZÁS Magyarországhoz képest – 6 óra (téli időszámítás szerint).
 
TELEFONÁLÁS ÉS INTERNETEZÉS Az internet csak speciális feltöltő kártyával elérhető. A magyarországi mobilszolgáltató hálózatok korlátozottan működnek.
 
VALUTA ÉS FIZETÉSEK Eurót érdemes vinni, a helyszínen tudnak majd helyi pénzt váltani. Kubában kétféle pénz van forgalomban, egyet inkább a turisták használnak (peso convertile - CUC), és a másikat a helyiek (kubai peso - CUP). Kubában hiánygazdaság van, így sok termék nem vásárolható meg, vagy csak korlátozottan érhető el.
 
CSAPVÍZ Az utazás során nem ajánlott a csapvíz fogyasztása, helyette válasszunk palackozottat! A jégkockákkal is vigyázzunk!
 
VÉDŐOLTÁS Nincs kötelező, az ajánlottak közé tartozik a Hepatitis A és B, illetve a hastífusz elleni vakcina.
 
HÁLÓZATI FESZÜLSÉG Érdemes (univerzális) átalakítót vinni, anélkül nem tudják használni elektronikus eszközeiket.
 
KONYHA: Leginkább spanyol és afrikai hatások érvényesülnek. Kóstoljuk meg a fekete babot rizzsel, a különféle tenger gyümölcseivel készült fogásokat, a sült malacot, a kókuszos sajtot, kubai szendvicset. Vétek lenne kihagyni a Havannából származó Mojito koktélt, a híres kubai rumot, a Piña Colada vagya Cuba Libre koktélokat.
 

Utasaink élménybeszámolói

Tökéletes körutazások

Korábban bejártam a PremioTravellel a Lykia - partvidék csodás történelmi emlékeit, majd a következő évben felfedezhettem Kappadókia mesebeli vidékét, hőlégballonnal láthattam a fantasztikus holdbéli tájat, Göreme tündérkéményeit, bejártam Törökország egyik legszebb völgyét, az Ihlara -völgyet. Ajánlom szívből mindenkinek!

Kappadókia mesés vidéke

„Lányommal régóta terveztünk egy igazi anya-lánya programot, és Törökország remek úti célnak ígérkezett. Csodás hetet töltöttünk Kappadókia mesevidékén, ahol csak kapkodtuk a fejünket a sok szépség láttán. A kiváló hotelekben nem győztünk válogatni a végtelen hosszúságú büféasztalok kínálatából. Azóta gyakran nézegetjük az itt készült fotókat, és visszavágyunk!”

Luxus, kalandok

’A Dubai programunkon teljesen más világba csöppentünk bele, ami semmi máshoz nem volt fogható. Az egész hihetetlenül szuper volt! Luxus, kalandok … Nehéz LEG-eket kiemelni, de talán a legnagyobb kedvenceink a sivatagban töltött este, a hajós vacsora, és a strandolás Ras al Khaimahban voltak. ’

Kuba - utazásaink