Továbbá illessze be ezt a kódot követlenül a nyitó címke alá:
HELYI TARIFÁVAL HÍVHATÓ
+36 1 88 12 683
08:00 - 17:00 között
plhurouabgro
Bulgária
Bulgária

Bulgária

A Fekete-tenger partján, a Balkán-félszigeten található, mintegy 6,5 milliós lakosságú, délkelet-európai ország gyökerei a 7. századig nyúlnak vissza. Fővárosa Szófia. Az utóbbi években egyre inkább kedvelt desztinációvá vált, köszönhetően a festői Fekete-tengeri strandoknak, az ízletes gasztronómiának, a gazdag történelemnek, az elbűvölő látnivalóknak: a kolostoroktól az ortodox hagymakupolás templomokon át a tradicionális fából készült házakig.
 
IDŐZONA-VÁLTOZÁS:  +1 óra Magyarországhoz képest.
 
ELEKTROMOS ÁRAM: Adaptert mindenképpen érdemes magunkkal vinni, hogy használhassuk töltőinket, laptopunkat.

TELEFONÁLÁS Magyarország hívószáma: 0036+ körzetszám + hívószám. Bulgária hívószáma Magyarországról: +359.
 
IDEGENFORGALMI ADÓ: a helyszínen, a hotelben fizetendő: kb. 1,50€/fő/éj.
 
PÉNZNEM Bulgária hivatalos pénzneme a leva. Ha van eurónk, eurót érdemes magunkkal vinni, amit majd ott át tudunk váltani, mert kint jó áron váltanak általában. Forintról levát itthon is tudnak számos pénzváltóban is váltani. A bankkártyákat a nagyobb helyeken elfogadják, de kis helyeken nem mindenhol, így vigyünk magunkkal készpénzt is.
 
IRATOK A Bulgáriába történő utazáshoz  új típusú személyi igazolvány kell, mely az utazás utolsó napjáig érvényes, vagy útlevél, mely a visszautazástól még 90 napig érvényes.
 
IVÓVÍZ   A csapvíz fogyasztható, de javasoljuk inkább a palackos víz fogyasztását.
 
ÖLTÖZKÖDÉS Májusban átlagosan 18-21 fok van napközben. Sok napsütés is várható. Mindenképpen vigyenek magukkal azért réteges öltözködésre alkalmas ruhákat is, kényelmes cipőt, esőkabátot. A reggelek és az esték hűvösebbek lehetnek. A Fekete-tenger ilyenkor kezd felmelegedni, 16-17 fokos átlagos hőmérséklettel. 

Utasaink élménybeszámolói

Tökéletes körutazások

Korábban bejártam a PremioTravellel a Lykia - partvidék csodás történelmi emlékeit, majd a következő évben felfedezhettem Kappadókia mesebeli vidékét, hőlégballonnal láthattam a fantasztikus holdbéli tájat, Göreme tündérkéményeit, bejártam Törökország egyik legszebb völgyét, az Ihlara -völgyet. Ajánlom szívből mindenkinek!

Luxus, kalandok

’A Dubai programunkon teljesen más világba csöppentünk bele, ami semmi máshoz nem volt fogható. Az egész hihetetlenül szuper volt! Luxus, kalandok … Nehéz LEG-eket kiemelni, de talán a legnagyobb kedvenceink a sivatagban töltött este, a hajós vacsora, és a strandolás Ras al Khaimahban voltak. ’

Kappadókia mesés vidéke

„Lányommal régóta terveztünk egy igazi anya-lánya programot, és Törökország remek úti célnak ígérkezett. Csodás hetet töltöttünk Kappadókia mesevidékén, ahol csak kapkodtuk a fejünket a sok szépség láttán. A kiváló hotelekben nem győztünk válogatni a végtelen hosszúságú büféasztalok kínálatából. Azóta gyakran nézegetjük az itt készült fotókat, és visszavágyunk!”

Bulgária - utazásaink

Már 199.990 Ft / főtől
2023-AS ÁRAK HAMAROSAN!

A Fekete-tengeri partvidék ékességei

Bulgária

8 nap / 7 éjszaka

Repülővel
Reggelivel

A Fekete-tengeri partvidék ékességei

Bulgária

8 nap / 7 éjszaka

2023-AS ÁRAK HAMAROSAN!
Már 199.990 Ft / főtől
Érdekel