Peking-Hongkong körutazás

11 nap / 8 éjszaka

Már 759.990 Ft -tól

Kína

Peking-Hongkong körutazás

Igazi álom-körutazásunkon Önre vár a mesés Peking az igazi méltóságteljes keleti varázslattal, Hongkong, ahol a hatalmas felhőkarcolók építésekor figyelembe veszik a feng shui alapelveit, hogy a sárkányokat ne haragítsák magukra, és fakultatív programként a titokzatos Makaó, a szerencsejáték- és kaszinók központjaként számon tartott az egykori portugál gyarmat.

Már 759.990 Ft -tól


11 nap / 8 éjszaka
Repülővel
Reggelivel
Ossza meg ismerőseivel az utazás részleteit e-mailen keresztül!
Elküldöm a részleteket
A Facebookon is megoszthatja utazásunkat, hogy minél több emberhez eljusson ez a

Amit az utazás alapára tartalmaz

  • Repülőjegyet Kínába és vissza (Air China)
  • Repülőjegyet Pekingből Hongkongba
  • Repüléshez kapcsolódó szolgáltatásokat- feladott poggyász, kézipoggyász
  • Transzfereket
  • Szállást 4* hotelekben
  • Reggelit
  • Programokat: Tienanmen-tér, Qianmen sétálóutca, Nemzeti színház fotószünet
  • Magyar nyelvű idegenvezetést

Időpontok & Árak


Amit az ár nem tartalmaz

Egyágyas szoba felár
149.990 Ft / fő
Külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén.
Helyszínen fizetendő, elvárt borravaló
Kb. 70 EUR/fő/út.

Amiket ajánlunk Önnek

Vacsoracsomag
59.990 Ft / fő
4 hotelvacsora (2-5.nap), pekingi kacsavacsora
Biztosítási csomag
41.250 Ft / fő
Baleset és poggyászbiztosítás: 10.450 Ft és útlemondási biztosítás: 30.800 Ft.
A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek!):

Fakultatív program lehetőségek

Fakultatív programcsomag
95.990 Ft / fő
Tiltott város, Jingshan Park, Hutong, Kínai Nagy Fal, Olimpai Stadion fotószünet, Nyári Palota, az Ég temploma, Láma-templom,
Művészeti zóna 798, Hongkong városnézés
Külön foglalható fakultatív program
87.990 Ft / fő
Makaó

Bőséges programkínálat

Térkép megtekintése
Utazás Kínába

Repülés Pekingbe, Kína fővárosába Budapestről.

Érkezés Pekingbe, Tienanmen-tér, Qianmen, Nemzeti Színház fotószünet

Megérkezés Pekingbe. Idegenvezetőnk fogadja Önt. A Kínai Népköztársaság fővárosa, a közel 22 milliós, lebilincselően izgalmas metropolisz a gazdaság, az oktatás, a politikai élet fellegvára. A Tienanmen tér, mely számos történelmi esemény szemtanúja volt, a világ egyik legimpozánsabb tere a főváros szívében. Fotószünetre megállunk a Nemzeti Színháznál. Ezt követően a Qianmen sétálóutca vár ránk, mely közel 600 éves történelemmel büszkélkedhet. Szállás: Beijing Grand Gongda Jianguo Hotel vagy Mercure Wanshang Hotel vagy CITIC Hotel vagy hasonló.

Szabadidő vagy fakultatív: Tiltott város, Jingshan Park, Hutong

Töltse kedvére az időt, vagy fakultatív programcsomag részeként tartson velünk a mesés Tiltott Városba! A megelevenedő keleti varázslat, a Tiltott Város szolgált a császári dinasztiák uralkodó- és lakóhelyéül, és az UNESCO a Világörökség részévé nyilvánította. A palotaegyüttesbe történő belépést engedélyhez kötötték, egyszerű halandók nem léphettek területére. A monumentális, 720.000 négyzetméteres nevezetesség területén kertek, csarnokok is fogadják a betérőt. A Jing Shan Parkból, az azonos nevű domb tetejéről dombról elképesztő kilátás tárul elénk a Tiltott Városra. A Dob-tornyot kívülről tekintjük meg, majd sétát teszünk a Hutongban, mely Peking ősi világát idézi fel: kis utcák, apró üzletek, hagyományos házak, sikátorok idézik Peking lelkét. Visszatérés a hotelbe.

Szabadidő vagy fakultatív: Kínai Nagy Fal, Olimpiai Stadion fotószünet

Szabadidő vagy fakultatív programcsomag: sokak bakancslistájának első helyezettje, az ikonikus Nagy Fal vár ránk (Mutianyu-szakasz). A majdnem kétezer évig épített, 8850 km hosszú legendás Fal a legnagyobb építmény a világon, és végighúzódik a mai Kína nagy részén. Egy fotószünet erejéig megállunk a Madárfészeknek nevezett Olimpiai Stadionnál, mely a 2008-as nyári, és 2022-es téli olimpia helyszínéül szolgált. Visszatérés a hotelbe.

Szabadidő vagy fakultatív: Nyári Palota, az Ég temploma

Szabadidő vagy fakultatív programcsomag: a Nyári Palota varázsol el minket. A Csing-dinasztia tagjainak nyári rezidenciájaként funkcionáló remekművet a kínai kertépítészet csodái ékesítik. Ez a legjobb állapotban megőrzött, és legnagyobb császári palota az országban. Majd a buddhista szentélykomplexumot, az Ég Templomát látogatjuk meg. Az építészeti stílusát a Míng és Csing dinasztia ihlette. Visszatérés a hotelbe.

Szabadidő vagy fakultatív: Láma-templom, Művészeti zóna 798

Szabadidő vagy fakultatív programcsomag: a Láma-szentélyt keressük fel, mely a legnagyobb lámaista templom Tibeten kívül. Gyökerei a 17. századig nyúlnak vissza, majd Jung Cseng császár még hercegként használta lakhelyeként. Egyedi élményt ígér az avantgard Művészeti Zóna 798, mely egy 1950-es években épült gyár után kapta a nevét, és Peking legújabb látványosságai közé tartozik, az egykori gyár helyén. Kiállításoknak és workshopoknak ad otthont. (Kiállítást nem tekintünk meg). Este: pekingi kacsavacsora ( vacsoracsomag része). Visszatérés a hotelbe.

Peking – Hongkong

Kijelentkezés a hotelből, transzfer a repülőtérre, repülés Hongkongba. Kína különleges közigazgatási területeinek egyike, a korábbi angol gyarmat számos szigeten foglal helyet. Érkezés után transzfer a hotelbe, szabadidő. Szállás: Hong Kong COZi Oasis vagy hasonló.

Szabadidő vagy fakultatív: Hongkong városnézés

Töltse kedvére az időt, vagy tartson velünk fakultatív programcsomag részeként félnapos kirándulás: Hongkong, melynek neve kantoniul Illatos Kikötőt jelent, felhőkarcolóival, smaragdzöld hegyeivel, a brit múlt örökségével és kínai hétköznapjaival két kultúra megkapó ötvözete. Ezen a különleges helyen az óriási toronyházak építésénél figyelembe veszik a feng shui alapelveit, hogy a sárkányokat ne haragítsák magukra. Az 552 méter magas Victoria-csúcsról lélegzetelállító kilátás nyílik Kowloon városrészre, és egész Hongkongra (busszal jutunk fel ide). Igazi különlegességet jelent az Aberdeen kikötőnél található úszó falu. Az itteniek halászattal foglalkoznak, jellegzetes kis hajókon élnek, és nagyon ritkán mennek ki a szárazföldre. Teljesen más világba csöppenünk Hongkong déli részén, mely a Francia Riviérára emlékeztet. A Repulse-öböl a helyi gazdagok és hírességek kedvelt övezete. A fehér homokos part, és a Dél-Kínai-tenger csodás látvánnyal kényezteti a látogatókat. Visszatérés a hotelbe.

Szabadidő vagy külön foglalható fakultatív: Makaó

Szabadidő vagy külön foglalható fakultatív program (egész napos, ebéddel): transzfer a kompkikötőbe, Makaó felé tartunk nagy sebességű szárnyashajóval. Makaó Kína másik speciális közigazgatási területe Hongkong mellett, és igen magas életszínvonallal büszkélkedhet. A világ kaszinó-és szerencsejáték központjaként tartják számon. Ez a mindössze 28,2 négyzetkilométernyi terület 450 évig számított portugál gyarmatnak, és a leghosszabb ideig európai kézben lévő kolóniaként 1999-ben került kínai kézbe. Lebilincselően keverednek itt a kínai és az az európai kultúra jellegzetességei, számos tipikus portugál stílusú épületet fedezhetünk fel. A városnézés során megcsodálhatjuk az A-Ma templomot, a Szent Pál székesegyház romjait. Az ebéd során megízlelheti a jellegzetes makaói ízeket. Esélye lesz próbára tenni a szerencséjét a világ legnagyobb kaszinó-komplexumában, a The Venetian-ben! Szárnyashajóval visszatérés Hongkongba, a hotelbe.

Hazautazás

Reggeli, majd szabadidő. Transzer a repülőgép indulásától függően a reptérre. Hazautazás pekingi átszállással.

Érkezés

Életre szóló élményekkel gazdagodva érkezünk meg Budapestre.

További napok programjaiKevesebb program
Az utazáshoz olyan útlevél szükséges, mely a visszaérkezéstől számítva még 6 hónapig érvényes! Kínába nem kell vízum magyar állampolgároknak 2024.03.14 és 11.30 között, amennyiben a tartózkodás nem haladja meg a 15 napot. Hongkongba, Makaóra nem szükséges vízum.

A Kínai Népköztársaság vonatkozásában 2023. augusztus 30. napjától a kínai hatóságok eltörölték az országba történő utazást megelőző tesztelési kötelezettséget.
Hongkong és Makaó: nincs tesztkötelezettség, Makaón a helyi egészségügyi applikáció használat kötelező: https://eservice.ssm.gov.mo/covidapps.

Fakultatív programok vásárlása előzetesen, vagy a helyszínen. A programváltozás jogát fenntartjuk, a sorrend változhat! Az út indításához minimális csoportlétszám (30 fő) szükséges!
Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.

Hotelek

Grand Gongda Jianguo Hotel vagy hasonló

Grand Gongda Jianguo Hotel vagy hasonló

Grand Gongda Jianguo Hotel vagy hasonló

Hotel COZi Oasis vagy hasonló

Hotel COZi Oasis vagy hasonló

Hotel COZi Oasis vagy hasonló

Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.

Járatok

Az utazáshoz olyan útlevél szükséges, mely a visszaérkezéstől számítva még 6 hónapig érvényes! Fontos, hogy azt az útlevelet vigyék magukkal, melynek adatait a foglaláshoz megadták!
 
IDŐJÁRÁS Márciusban Pekingben 10-12 fok szokott lenni ilyenkor. Hongkongban 15-18 fok körül, Makaón hasonló, így vigyünk melegebb holmikat, de réteges öltözködésre valókat is. Esőkabát, kényelmes cipő is legyen nálunk.  Kirándulásokhoz kényelmes, laza öltözet és cipő ajánlott.
 
IDŐELTOLÓDÁS Peking, Hongkong és Makaó is: +7 óra (nyáron +6 óra) a magyarországi időzónához képest.
 
PÉNZNEM  Kína hivatalos pénzneme a renminbi, melynek egysége a jüan. Dollárt vagy eurót vigyenek magukkal. Fontos, hogy a dollár 2000 után kiállított legyen. A papírpénzek nem lehetnek szakadtak, feliratosak, foltosak. Ellenőrizzék le, hogy jüant kapnak-e vissza, előfordul, hogy más valutát adnak vissza, ezzel vigyázni kell! A legtöbb helyen a helyi pénzzel fognak tudni csak fizetni, ha készpénzes fizetésről van szó. Bankkártyát lehet használni: a Visa-t és a Mastercardot fogadják el Pekingben és Hongkongban sok helyen – más kártyákat előfordul, hogy nem fogadnak el kisebb üzletekben. Vigyenek azért elegendő készpénzt is. Kínában és Hongkongban a fizetésre lehet használni a következő applikációkat: Alipay és Wechat pay. Hongkong: helyi pénz: hongkongi dollár. A pataca Makaó hivatalos pénzneme. Makaón sok helyen elfogadják a hongkongi dollárt is.

TELEFONÁLÁS ÉS INTERNETEZÉS Magyarország hívószáma Kínából: 0036+körzetszám+hívószám. Kína hívószáma Magyarországról: 0086. Érdemes felkészülni arra, hogy Kínában korlátozni szokták az internetet, a közösségi és egyéb oldalak korlátozottak vagy nem működnek (Facebook, Twitter, Youtube, Google), vagy átvizsgálják a közölt információkat (pl. Skype esetén). A fent felsorolt oldalak csak ún. vpn program használatával érhetőek el. Tanácsos ezt még Magyarországon letölteni telefonunkra.
Hongkong hívószáma: 000852. Makaó: 00853.
 
ELEKTROMOS HÁLÓZAT: Átalakítót kell vinni, mivel a dugók eltérnek a hazánkban megszokottól. Hongkongban olyan adapter szükséges, mint az Egyesült Királyságban. Érdemes azonban univerzális átalakítót venni a pekingi hotel miatt.
 
IVÓVÍZ  Az utazás során nem ajánlott a csapvíz fogyasztása, helyette válasszunk palackozottat!
 
VACSORA: akik kérték vacsoracsomagunkat: ennek tartalma: 4 hotelvacsora (2-5.nap), pekingi kacsavacsora.

ÓVINTÉZKEDÉSEK, BIZTONSÁG Javasoljuk, hogy útlevelüket, okmányaikat lehetőleg biztonságos helyen zárják el. Legyenek óvatosak a zsebtolvajokkal, utcai trükközőkkel!
 
VÉDŐOLTÁS Nincs kötelező, az ajánlottak közé tartozik a Hepatitis A és B, illetve a hastífusz elleni vakcina.
 
A KIRÁNDULÁSOK SORRENDJE VÁLTOZHAT (időjárás, foglaltság, bármilyen egyéb külső ok miatt!).

PANASZKEZELÉS Bármilyen jellegű panasz esetén kérjük, jelezzék az idegenvezetőnek, mert kollégánk tudja az esetleges problémákat leghamarabb és leghatékonyabban, a helyszínen orvosolni. A helyben nem megoldható problémákról készítsenek jegyzőkönyvet kollégánk segítségével, ez a dokumentum szolgál a hazautazás utáni panaszkezelés alapjául.

Elő- és utószezoni szolgáltatások, árak  Előfordul, hogy elő- és utószezonban a szállodák egyes szolgáltatásai nem, vagy csak részlegesen működnek. Ezeket a körülményeket irodánk az árak kalkulálásánál figyelembe vette. Irodánk a szolgáltatások összetételére nincs befolyással.

Légkondicionáló berendezések A legtöbb hotelben a légkondicionáló központilag irányított (nyáron hűt, hűvösebb időben fűtés céljára szolgál) és csak részlegesen, bizonyos időpontokban és napszakokban üzemel. A legtöbb esetben a légkondicionáló csak zárt ajtók és ablakok esetén működik, a szobakulcs vagy kártya használatával.

Széfhasználat, elveszett tárgyak      Kérjük, vigyázzon értékeire és irataira, ezeket helyezze el minden esetben a szállodai széfben! Sem a szállodák, sem irodánk nem vállal felelősséget az elveszett tárgyakért. A széfek a szállodákban a recepción és egyes szobákban találhatók, alkalmanként térítés ellenében.

Adatvédelem A foglaláshoz bekért adatokat az adatvédelmi törvény előírásainak megfelelően kezeljük, ezért információt foglalásukkal vagy adataikkal kapcsolatban még közvetlen hozzátartozóiknak sem adhatunk ki.
 

 

Utasaink beszámolói

A Premio Travel által szervezett amerikai utunk folyamán a tájak szépsége, az emberek kedvessége, vendégszeretete, az ellátás, a szállodák kényelmessége, és a különböző városokban élők szokásai, kultúrája (amisok, indiánok, New York nyüzsgése stb.) és a történelmi, építészeti érdekességek - melyet egy kiváló, nagyon sok ismerettel rendelkező idegenvezető (Károly) ismertetett velünk - lenyűgöző volt. Csak kellemes emlékekkel tértünk haza. Felejthetetlen, külön nagy élmény, hogy helikopterrel megláthattuk New York, Manhattan, a Szabadság - szobor és az Atlanti-óceán partját. Ezért tudjuk ajánlani mindenkinek, aki a szépre és a jóra vágyik az amerikai utazást.

Hován István és Nagy Gáborné

Kötelezettségek nélkül

Ajánlatkérés

Kérjük, válasszon az elérhető időpontok közül!

Az ajánlatkérése nem jár semmilyen kötelezettséggel. Kollégáink elkészítik személyre szabott árajánlatát.

Kérdés és foglalás esetén kérjük, hívja a következő számot: 06 80 98 00 80, kollégáink várják hívását! Amennyiben azt szeretné, hogy mi hívjuk Önt, kérem küldjön nekünk üzenetet az [email protected] címre. Az ajánlat limitált ideig érvényes.

AZONNALI FOGLALÁSÉRT HÍVJA UTAZÁSI TANÁCSADÓNKAT A 06 80 98 00 80-AS TELEFONSZÁMON, AKI VÁRJA HÍVÁSÁT MUNKANAPOKON 8-17 ÓRA KÖZÖTT!

Az ajánlatkérés elküldése után maximum 24 órán belül megküldjük ajánlatunkat.

Premio Travel Kft.

 

Adatkezelési tájékoztató

 

 

I. Az adatkezelő személye és elérhetőségei

PremioTravel Holidays Kft. (székhelye: 1063 Budapest Szinyei Merse Pál u. 10.,, telefonszám: 99/310-940, cégjegyzékszám: 01-09-180774, adószáma: 24758415-2-42, utazásszervezői és -közvetítői nyilvántartásba vételi szám: U-001503, e-mail: [email protected], weboldalak: www.premiotravel.hu) a továbbiakban mint Premio Travel az ügyfelek – a Premio Travel utazói – a személyes adatait kezeli.

Az adatkezelési szabályzatban használt meghatározások, fogalmak  ezen szabályzatra kötelezően alkalmazandó definícióit a 2016/679/EU rendelet tartalmazza.

A hivatkozott rendelet a  https://naih.hu/files/CELEX_32016R0679_HU_TXT.pdf

weboldalon olvasható.

 

Az adatkezelési szabályzatban adatkezeléssel kapcsolatban használt néhány kifejezés és fogalom rendelet szerinti magyarázata:

adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja;

adatkezelés: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;

adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel;

GDPR: a  2016/679/EU rendelet a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről;

felügyeleti hatóság vagy NAIH: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság.

személyes adat: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható;

személyes adatok különleges kategóriái: faji vagy etnikai származásra, politikai véleményre, vallási vagy világnézeti meggyőződésre vagy szakszervezeti tagságra utaló személyes adatok, valamint a természetes személyek egyedi azonosítását célzó genetikai és biometrikus adatok, az egészségügyi adatok és a természetes személyek szexuális életére vagy szexuális irányultságára vonatkozó személyes adatok;

ügyfél: a Premio Travel termékei és szolgáltatásai iránt személyesen, a honlapon, telefonon vagy bármely más módon érdeklődők, illetve a Premio Travellel utazási szerződést kötők (utazók). 

 

Az adatkezelés elvei

A PremioTravel minden tőle telhető intézkedést megtesz annak érdekében, hogy az ügyfelek személyes adatait mindenkor

 

II. A Premio Travel az alábbi személyes adatokat gyűjti az ügyfelektől

 

A Premio Travel a szolgáltatásával kapcsolatos megkeresés, érdeklődés, hírlevélre való feliratkozás, utazási szerződés, egyedi ajánlatkéréssel kapcsolatban az alábbi személyes adatokat gyűjti az ügyfelektől:

 

1.) érdeklődés:

(a)   név;

Az ügyfél beazonosításához elengedhetetlenül szükséges adat

(b)   e-mail cím (telefonszám);

Az ügyfél későbbi eléréséhez elengedhetetlenül szükséges adatok

(c)   érdeklődés tárgya (pl: időszak, úti cél, szállás besorolás);

Az ügyfél érdeklődésének pontosításához, annak megfelelő, személyre szabott megválaszolásához szükséges adatok, az ügyfél saját közlése alapján.

 

2.) Hírlevélre való feliratkozás

(a)   név;

Az ügyfél beazonosításához elengedhetetlenül szükséges adat

(b)   e-mail cím (telefonszám);

Az ügyfél későbbi eléréséhez elengedhetetlenül szükséges adatok

(c)   érdeklődés tárgya (ha alkalmazandó);

A hírlevél / egyéb eDM eszköz tárgyának pontosításához szükséges adatok, az ügyfél saját közlése alapján.

 

Az 1.) és 2.) esetekben az adatkezelés jogalapja az érdeklődő, illetve a hírlevélre feliratkozó hozzájárulása. Az adatkezelés az érdeklődő, a hírlevélre feliratkozó által megjelölt tartamig, vagy a hozzájárulás visszavonásáig tart.

 

3.) utazási szerződés kötés

(a)   név;

Az ügyfél (utazó) beazonosításához elengedhetetlenül szükséges adat

(b)   e-mail cím (telefonszám);

Az ügyfél (utazó) későbbi eléréséhez elengedhetetlenül szükséges adatok

(c)   a szerződés tárgya (pl: időszak, úti cél, szállás besorolás, gyerekek száma és születési ideje, étkezési igények, releváns egészségügyi adatok);

A szerződés tárgyának meghatározása.

(d)   útlevélszám

A repülőjegy foglaláshoz.

 

Az adatkezelés jogalapja a szerződés teljesítése, illetve az annak kapcsán felmerült esetleges jogviták rendezhetőségének biztosítása. Az adatkezelés időtartama a Ptk. szerint megállapított elévülési idő, amelynek kezdete az utazási szerződés teljesítésének napja.

 

 

 

 

4.) egyedi ajánlatkérés

 

(a)   név;

Az ügyfél beazonosításához elengedhetetlenül szükséges adat

(b)   e-mail cím (telefonszám);

Az ügyfél későbbi eléréséhez elengedhetetlenül szükséges adatok

(c)   érdeklődés tárgya (pl: időszak, úti cél, szállás besorolás);

Az ügyfél érdeklődésének pontosításához, annak megfelelő, személyre szabott megválaszolásához szükséges adatok, az ügyfél saját közlése alapján.

 

Az adatkezelés jogalapja az ajánlatkérő hozzájárulása. Az adatkezelés az ajánlatkérő által megjelölt tartamig, vagy a hozzájárulás visszavonásáig tart.

 

Utazási szolgáltatásra vonatkozó szerződés

 

(a)   név;

Az ügyfél beazonosításához elengedhetetlenül szükséges adat

(b)   e-mail cím (telefonszám);

Az ügyfél későbbi eléréséhez elengedhetetlenül szükséges adatok

(c)   a szerződés tárgya (pl: időszak, úti cél, szállás besorolás, gyerekek száma és születési ideje, étkezési igények, releváns egészségügyi adatok);

A szerződés tárgyának meghatározása.

 

Az adatkezelés jogalapja a szerződés teljesítése, illetve az annak kapcsán felmerült esetleges jogviták rendezhetőségének biztosítása, az utazási szolgáltatás minőségfejlesztése és a személyre szabott ügyfélkiszolgálás célzottab megvalósítása. Az adatkezelés időtartama a Ptk. szerint megállapított általános (jelenleg 5 év), illetve a Számviteli törvényben meghatározott elévülési idő (jelenleg 8 év), amelynek kezdete az utazási szerződés teljesítésének napja.

 

 

Személyes adatok továbbítása az EGT területén belül

 

A Premio Travel az az ügyfelei személyes adatait az alábbi EGT belüli harmadik személyekkel jogosult megosztani:

(a)   a Premio Travel cégcsoportján belül, beleértve a Premio Travel anya- és leányvállalatait;

(b)   a Premio Travel vagy az ügyfelek részére szolgáltatásokat végző szervezetekkel (pl: biztosítást nyújtó társasággal, IT szolgáltatóval, marketing kampányt folytató vállalkozással);

(c)   az utazási szerződés teljesítésében résztvevő közreműködőkkel (hotel, repülőtársaság, stb.);

(d)   felügyeleti hatósággal és más szabályozó hatóságokkal és szervekkel.

 

Nemzetközi adattovábbítás harmadik (nem EGT) országokba

A Premio Travel jogosult az ügyfelek személyes adatait EGT kívüli országba továbbítani, amennyiben

A Premio Travel az utazási szerződés megkötése előtt tájékoztatja az utazót az EGT területén kívülre továbbított személyes adatai  2016/679/EU rendeletnek megfelelő védelméről.

 

 

Tájékoztatás kérése

Az utazó az alábbi kapcsolati pontokon keresztül kérhet tájékoztatást a Premio Travel által kezelt személyes adatairól:

e-mail cím:

telefon:

levélcím:

 

III. Az ügyfél, az utazó jogai

 

Az ügyfél hozzáférési jogai

Az ügyfél hozzáférhet a személyes adataihoz.

 

Az ügyfél írásban kérheti, hogy a Premio Travel tájékoztatást adjon arról, hogy személyes adatait az iroda kezeli-e.

A Premio Travel a tájékoztatást nem tagadhatja meg.

Az ügyfél tájékozódás joga kizárólag a rá vonatkozó személyes adatokra terjed ki.

Az ügyfél tájékozódási joga nem vonatkozik:

 

A Premio Travel a kérelmező ügyfél kérésére hozzáférést és másolatot biztosít a személyes adataihoz. Ha az ügyfél további/ismételt másolatot kér a személyes adatairól, a Premio Travel 1.000 Ft/adat, vagy tájékoztatás  díjat számol fel, amelyet az ügyfél a tájékoztatás átadása/megküldése előtt köteles megfizetni a Premio Travel számlája alapján.

 

A helyesbítéshez való jog

Az ügyfél bármikor kérheti személyes adatainak helyesbítését.

A helyesbítési jog kizárólag az ügyfélre vonatkozó személyes adatokra terjed ki.

Nem terjed ki

 

A Premio Travel az ügyfél írásban benyújtott kérésének megfelelően javítja, kiegészíti vagy módosítja az ügyfél személyes adatát, és erről írásban tájékoztatja az ügyfelet.

A Premio Travel a helyesbítésről nem köteles tájékoztatni az ügyfelet, ha az aránytalanul nagy terhet róna rá, vagy az ügyfél tájékoztatása lehetetlen.

 

A törléshez való jog

Az ügyfél kérheti személyes adatainak törlését.

A Premio Travel indokolatlan késedelem nélkül köteles törölni az ügyfél személyes adatait,amennyiben

azokat a Premio Travel kezeli és

 

A Premio Travel az ügyfél személyes adatainak törléséről tájékoztatja az ilyen személyes adatok címzettjeit.

A Premio Travel a helyesbítésről nem köteles tájékoztatni az ügyfelet, illetve a címzetteket, ha az aránytalanul nagy terhet róna rá, vagy az ügyfél tájékoztatása lehetetlen.

 

Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az ügyfél kérheti a személyes adatai kezelésének korlátozását.

Az adatkezelés korlátozásának joga kizárólag az ügyfél személyes adataira vonatkozik.

 

A Premio Travel korlátozhatja az ügyfél személyes adatainak kezelését mindaddig, amíg ellenőrzi az ügyfél személyes adatainak helyességét, valódiságát amennyiben az ügyfél vitatja az adott adat(ok) pontosságát.

A Premio Travel korlátozza az ügyfél személyes adatainak kezelését, ha az ügyfél olyan adatok kezelésének korlátozását kéri, amelyek kezelése jogellenes, és az ügyfél ellenzi az ilyen adatok törlését.

A Premio Travel az ügyfél kérésére korlátozza személyes adatainak kezelését, amennyiben

 

A Premio Travel korlátozza az ügyfél személyes adatainak kezelését, ha

 

A Premio Travel az ügyfél személyes adatainak korlátozásáról tájékoztatja az ilyen személyes adatok címzettjeit.

A Premio Travel a korlátozásról nem köteles tájékoztatni az ügyfelet, illetve a címzetteket, ha az aránytalanul nagy terhet róna rá, vagy az ügyfél tájékoztatása lehetetlen.

 

A személyes adatok kezelésének korlátozása esetén a Premio Travel

 

A Premio Travel az ügyfél személyes adatait közvetlen üzletszerzésre nem használhatja fel.

 

Az adathordozhatósághoz való jog

Az ügyfél jogosult arra, hogy az általa a Premio Travel adatkezelésébe átadott  személyes adatait írásban, kinyomtatott vagy más, olvasható formátumban megkapja.

Az ügyfél jogosult, hogy ezen személyes adatait másik adatkezelőnek átadja vagy továbbítsa/továbbítassa.

Az ügyfél adathordozhatósághoz való joga kizárólag a rá vonatkozó személyes adatokra terjed ki.

 

Panasz benyújtásához való jog

Amennyiben az ügyfél úgy véli, hogy személyes adatainak kezelésével kapcsolatban jogait megsértették, úgy az ügyfél vegye fel a kapcsolatot a Premio Travel megnevezett kapcsolattartójával.

Az ügyfél a Premio Travel adatkezelésével kapcsolatos panaszait közvetlenül bejelentheti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.; telefon: +36 1 391 1400; fax: +36 1 391 1410; e-mail: [email protected]; weboldal: www.naih.hu), illetve eljárást indíthat a lakóhelye szerint illetékes bíróság előtt.

Adattovábbítási nyilatkozat
Tudomásul veszem, hogy a Premio Travel Holidays Kft. (1063 Budapest Szinyei Merse Pál u. 10.,) adatkezelő által a https://premiotravel.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft., mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi:
név, email cím, telefonszám, számlázási adatok, szállítási adatok, megrendelés azonosító.
Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a
SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg: http://simplepay.hu/vasarlo-aff