Jordánia

8 nap / 7 éjszaka

Már 470.990 Ft -tól

Jordánia

A mesés királyság

Jordánia, a Közel-Kelet mesés királysága életre szóló élményeket ígér: Amman, a főváros, a világ egyik legrégebben lakott települése, a holdbéli tájra hasonlító Wadi Rum, a kalandfilmek hangulatát idéző, elképesztő Petra, bibliai és ókori római helyszínek várják az utazókat.

Már 470.990 Ft -tól


8 nap / 7 éjszaka
Repülővel
Reggelivel
Ossza meg ismerőseivel az utazás részleteit e-mailen keresztül!
Elküldöm a részleteket
A Facebookon is megoszthatja utazásunkat, hogy minél több emberhez eljusson ez a

 

Amit az utazás alapára tartalmaz

  • Repülőjegy oda-vissza
  • Repülőtéri illeték
  • Feladott poggyász, kis méretű kézipoggyász
  • Transzferek
  • Szállás 4* hotelekben és a sivatagi táborban
  • Reggeli
  • Magyar nyelvű idegenvezetés
  • Kirándulások: Jerash, Ajloun, Kis Petra

Időpontok & Árak


Amit az ár nem tartalmaz

Egyágyas szoba felár
99.990 Ft / fő
Külön szoba igénylése, ill. egyedül utazó ügyfelek esetén.
Helyszínen fizetendő, elvárt borravaló
Kb. 30 EUR/fő/út

Amiket ajánlunk Önnek

Vacsoracsomag
49.990 Ft / fő
6 hotelvacsora (első este hideg) és 1 barbeque vacsora Wadi Rumban
Biztosítási csomag
25.500 Ft / fő
Baleset és poggyászbiztosítás (7.600 Ft) és útlemondási biztosítás (17.900 Ft). A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek!

Fakultatív program lehetőségek

Fakultatív programcsomag
69.990 Ft / fő
Amman városnézés, Madaba, Nébó-hegy, Petra, Wadi Rum dzsipezés

Bőséges programkínálat

Térkép megtekintése
Utazás Jordániába

Repülés Jordániába Budapestről. Érkezés Ammanba, a fővárosba. A közel 12 milliós népességű Jordán Hásimita Királyság a Közel-Kelet egyik ékköve. A repülőtéren ingyenesen intézik Önnek majd a jordán vízumot. Szállás: Amman környéke (Hotel Gerasa vagy hasonló).

Jerash – Ajloun

A reggelit követően közel 50 kilométeres út vár ránk, Jerash felé indulunk. A romvárosa Római Birodalom idejéből maradt fenn, és a Kelet Pompei-nek is nevezik. Ahogy végigsétálunk a legfontosabb részek mellett, az ókor lenyűgöző világa elevenedik meg előttünk. Hadrianus diadalíve Kr. u. 130-ban épült. A hippodrom, azaz versenypálya 15.000 nézőt tudott befogadni. Artemisz templomának oszlopai 12 méteres magasságba nyúlnak, és mindegyik 20-40 tonnát nyom. A Nymphaeum, és a fórum szintén impozáns benyomást keltenek. Ezután meseszép fenyőerdők és olajfa-kertek mellett utazunk, Ajloun-ig. Itt az Al-Rabid kastély enged bepillantás a múltba: a 12.szádadi várat Saladin katonái építették, a kereszteslovagok ellen folytatott hadviselés részeként. Visszatérés a hotelbe.

Szabadidő vagy fakultatív program: Amman városnézés

Töltse kedvére az időt, vagy fakultatív programcsomag: Amman (félnapos). A közel négymilliós lakosságú főváros a világ egyik legrégebbi, folyamatosan lakott települése. Amellett, hogy büszkén őrzi gyökereit, Amman sokarcúságához hozzájárulnak felhőkarcolói, nyüzsgő éjszakai élete, és a tény, hogy a Közel-Kelet egyik legliberálisabb városának tartják. Felkeressük a Citadellát, az egykori fellegvárat, ahonnét fantasztikus kilátás nyílik. Itt a római, illetve korai iszlám korból való maradványok tekinthetőek meg. Itt található az Archeológiai Múzeum is. A római színház kialakítása a 2. századra tehető, és 6000 ülőhellyel rendelkezett. Szabadidő: a souk-ban, azaz bazárban a helyi élet nyüzsgésébe láthatunk bele. Visszatérés a hotelbe.

Szabadidő vagy fakultatív program: Madaba – Nébó-hegy

Töltse kedvére az időt, vagy fakultatív programcsomag: Madaba – Nébó-hegy (egész napos). A Királyok Útján haladunk, egy ősi úton, melyet kereskedelmi célból már évszázadokkal ezelőtt is használtak az utazók. Madaba látványos bizánci, illetve omajjád mozaikjairól híres. Ezek közül is kiemelkedő a 6. századi Jeruzsálem, és a Szentföld mozaiktérképe, melynek 2 millió darabja hegyeket. völgyeket, falvakat és városokat ábrázol, egészen a Nílus deltájáig. A térkép borítja a görög ortodox Szent György templom padlóját. A szentély 1896-ban épült, a 6. századi bizánci templom maradványai felett. A Keresztelő Szent János templomot is meglátogatjuk. A harangtorony tetejéről csodás panoráma nyílik Madabára. A Nébó-hegy a következő állomásunk, ahonnan Mózes meglátta az Ígéret Földjét. Visszatérés a hotelbe.

Kis-Petra

Reggeli, kijelentkezés a hotelből. A mai napon Kis-Petra vár ránk, a Petrától északra található, kevéssé ismert régészeti kincs. A Siq al-Barid-ként is ismert nevezetesség szintén homokkőbe vájt épületeket rejt, a nabateusok korából. Találhatóak itt étkezőszoba romjai, illetve nabateus freskók is. Szállás: Petra környékén (Castle Hotel vagy hasonló).

Szabadidő vagy fakultatív program: Petra, majd Wadi Rum, majd barbeque vacsora (vacsoracsomag)

Reggeli, kijelentkezés a hotelből. Szabadidő, vagy fakultatív programcsomag: Petra. Egy igazi, mesébe illő helyet csodálhatunk meg: az ősi Petrát, a ’’Rózsavörös Várost”, az UNESCO-Világörökség egyik ékkövét, a világ hét csodájának egyikét. Az aranyló sivatag romvárosát a nomád nabateus törzs vájta ki a sziklákból, és ők használták vallási és politikai központjukként. A Tömjénúton járó karavánok is erre haladtak el. Kalandfilm hőseinek érezhetjük magunkat, Indiana Jones nyomában járunk, ahogy a kb.1,2 kilométer hosszú, keskeny szurdokon keresztülhaladunk a magas sziklafalak között. Majd egyszer csak megpillantjuk időtlen szépségében a 40 méter magas, Kincsestár homlokzatát. Lenyűgöznek minket az Elveszett Város főbb emlékei, mint például a Homlokzatok Utcája, a római színház, és még sok más. A közös, kb. 3-4 órás program után aki kedvet érez (és marad rá idő), megmászhatja a 800 lépcsőt a domb tetejére, egészen a Kolostorig, vagy egy rövidebb mászás után elérheti az Áldozati magaslatot. Majd Dél-Jordániában, a 720 km²-es vadregényes Wadi Rum vár ránk, az UNESCO Világörökségi lista egyik kincse, a titokzatos sivatagi természetvédelmi terület. Az űrbéli tájra hasonlító vidék végtelenségét kopár hegyek, sziklák, szurdokok, barlangok törik meg. Több filmforgatás helyszíneként is szolgált Wadi Rum, például Arábiai Lawrence, Aladdin, vagy a 2019-es Csillagok háborúja. Egy faluban megtapasztalhatjuk a beduin vendégszeretetet, megkínálnak minket teával, kávéval. Igazi kalandot jelent a sivatagban töltött éjszaka, ahol élvezhetjük Wadi Rum misztikus hangulatát, a csillagokkal ékesített égboltot. Vacsora: barbeque-vacsora (vacsoracsomag része). Szállás: Wadi Rum tábor. (Oasis Camp vagy hasonló).

Fakultatív: dzsipezés Wadi Rumban, majd utazás a Holt-tengerhez

A táborban korai reggeli, és élvezhetjük a napfelkelte csodálatos látványát. Fakultatív: kihagyhatatlan élményt ígér a négykerék meghajtású járműveken történő autózás a homokdűnéken. Ezt követően utazás a Föld legmélyebb pontjához, a tengerszint alatt kb. 430 méteres mélységben fekvő Holt-tengerhez (kb.4-5 óra). A nap további részében szabadidő, élvezhetjük a hotel nyújtotta szolgáltatásokat, illetve a Holt-tenger nyújtotta lehetőségeket. A Holt-tenger egy rendkívül különleges természeti képződmény, nagy sótartalommal rendelkezik, így sok élőlény számára ellehetetlenült benne az élet - nevét is innen kapta. Igazi élményt jelent viszont, ahogy az úszók a víz felszínén lebegnek! Érdemes kipróbálni ezt az igazi bakancslistás kalandot (egyénileg)! Szállás: Hotel Grand East vagy hasonló

Hazautazás

A reggelit követően a repülőgép menetrendjéről függően transzfer a repülőtérre. Hazautazás Budapestre.

További napok programjaiKevesebb program
Az utazáshoz érvényes útlevél szükséges, mely a visszautazástól min 6 hónapig érvényes! A programváltozás jogát fenntartjuk, a kirándulások sorrendje változhat! Az út indításához minimális csoportlétszám (min. 20 fő) szükséges!

Hotelek

Hotel Grand East vagy hasonló

Gerasa Hotel vagy hasonló

Gerasa Hotel vagy hasonló

Rum Oasis Luxury Camp vagy hasonló

Rum Oasis Luxury Camp vagy hasonló

Petra Castle Hotel vagy hasonló

Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.

Járatok

Az utazáshoz érvényes útlevél szükséges, mely a visszautazástól min 6 hónapig érvényes! Fontos, hogy azt az útlevelet vigyék magukkal, melynek adatait a foglaláshoz megadták!
 
JORDÁNIA: Hivatalos nevén Jordán Hashemita Királyság, fővárosa Amman. Arab, muzulmán ország, államformája monarchia, élén II. Abdullah király áll.

IDŐJÁRÁS Március: Általában 11-16 fok szokott lenni napközben Amman környékén. Dél felé haladva (Petra, Wadi Rum) melegebb szokott lenni. Érdemes vinni melegebb holmikat is, a reggelek és esték hűvösebbek. Kirándulásokhoz kényelmes, laza öltözet és cipő ajánlott. Vigyünk esőkabátot is magunkkal. Napi 7-8 napsütéses óra várható, vigyünk magunkkal fejfedőt, napszemüveget, és napolajat is.

SZENT HELYEK FELKERESÉSE: A kiemelt turistalátványosságoknál a nagy tömeg miatt várakozás a bejutásnál előfordulhat. Illetve itt a haladás is lassabb lehet. Ezeket illő öltözékben keressük fel.

IDŐELTOLÓDÁS + 2 óra téli időszámítás, +1 óra nyári időszámítás alatt Magyarországhoz képest.

PÉNZNEM Jordánia pénzneme a jordán dinár (JOD), árfolyama az USD-hoz kötött (1 USD=0,709 JOD). USA dollárt érdemes vinni az útra, amit ott fognak tudni átváltani. Néhány helyen itthon is lehet jordán dínárt váltani. Több helyen lehet fizetni USA dollárral is, nemcsak dínárral. Viszont készpénzből a dínáron kívül csak a dollárt fogadják el és abból is csak az új kiadást (2006 utánit). Jordániában a nagyobb helyeken (éttermek, üzletek) elfogadnak bankkártyát.

ELEKTROMOS HÁLÓZAT: 220-230 V, a konnektorok néhol eltérhetnek a nálunk használtaktól, ezért átalakítót érdemes vinni a biztonság kedvéért. Jordániában sok helyen van brit (G) típusú aljzat. Legegyszerűbb univerzális átalakítót vinni.
 
TELEFON ÉS INTERNET
A telefonálás és a net használat extra magas költségekkel jár. Tanácsoljuk, hogy vagy használják a wifit, vagy vegyenek a helyszínen SIM kártyát.
 
ÖLTÖZKÖDÉS
Jordánia iszlám ország, és bár a térség egyik legelfogadóbb országa, azért javasolt a visszafogott öltözék előnyben részesítése (ne viseljünk túl kihívó, túl kivágott, túl rövid holmikat). Mecseteket fedett felsőtesttel, hosszú nadrágban/szoknyában látogassunk, a hölgyek pedig a hajukat is takarják el kendővel. Hozzanak magukkal könnyű nagy sálat - ez a dzsip túrán, vagy Petrában jó szolgálatot tesz. Lehetőség lesz egyénileg fürödni a Holt-tengerben – ehhez hozzanak fürdőruhát, és olyan papucsot, amit a sós víznél nem sajnálnak a vízben/iszapban.
 
IVÓVÍZ 
 Csapvíz fogyasztását nem ajánljuk, inkább a palackozott vizet válasszanak helyette. Fogmosáshoz is ezt érdemes használni.

TUDNIVALÓK:
Jordániában a péntek és a szombat a heti munkaszüneti napok, de a boltok általában nyitva vannak. Az éttermekben rendelhető alkohol, de alkohol általában csak a kijelölt üzletekben kapható.
 
VACSORA:
akik kérték vacsoracsomagunkat: tartalma: 6 hotelvacsora (első este hideg) és 1 barbeque vacsora Wadi Rumban.

A PROGRAMOK ÉS HOTEL VÁLTOZTATÁSÁNAK JOGÁT FENNTARTJUK!

A KIRÁNDULÁSOK SORRENDJE VÁLTOZHAT (időjárás, foglaltság, bármilyen egyéb külső ok miatt!)

Prospektus képanyaga Felhívjuk kedves Utasaink figyelmét, hogy a prospektusban megjelentetett képek illusztrációk. A fotók áltatában az Önök utazása előtt több hónappal készülnek, ezért előfordulhat, hogy a prospektus képei nem az aktuális állapotot tükrözik.

PANASZKEZELÉS Bármilyen jellegű panasz esetén kérjük, jelezzék az idegenvezetőnek, mert kollégánk tudja az esetleges problémákat leghamarabb és leghatékonyabban, a helyszínen orvosolni. A helyben nem megoldható problémákról készítsenek jegyzőkönyvet kollégánk segítségével, ez a dokumentum szolgál a hazautazás utáni panaszkezelés alapjául.

Elő- és utószezoni szolgáltatások, árak  Előfordul, hogy elő- és utószezonban a szállodák egyes szolgáltatásai nem, vagy csak részlegesen működnek. Ezeket a körülményeket irodánk az árak kalkulálásánál figyelembe vette. Irodánk a szolgáltatások összetételére nincs befolyással.

Légkondicionáló berendezések A legtöbb hotelben a légkondicionáló központilag irányított (nyáron hűt, hűvösebb időben fűtés céljára szolgál) és csak részlegesen, bizonyos időpontokban és napszakokban üzemel. A legtöbb esetben a légkondicionáló csak zárt ajtók és ablakok esetén működik, a szobakulcs vagy kártya használatával.

Széfhasználat, elveszett tárgyak      Kérjük, vigyázzon értékeire és irataira, ezeket helyezze el minden esetben a szállodai széfben! Sem a szállodák, sem irodánk nem vállal felelősséget az elveszett tárgyakért. A széfek a szállodákban a recepción és egyes szobákban találhatók, alkalmanként térítés ellenében.

Adatvédelem A foglaláshoz bekért adatokat az adatvédelmi törvény előírásainak megfelelően kezeljük, ezért információt foglalásukkal vagy adataikkal kapcsolatban még közvetlen hozzátartozóiknak sem adhatunk ki.
 
 

Utasaink beszámolói

Már több alkalommal utaztunk a férjemmel együtt a Premio Travellel. Mindig kiváló idegenvezetők tették teljessé az utazás élményét, akik kivételes felkészültségükkel magyarázták el a látottakat. A szállodai elhelyezésünk is nagyon jó volt, tiszta, jól felszereltségű szállodákban pihenhettük ki a napi, programokban sűrű kirándulásainkat. Akik élményekben gazdag, utazáson szeretnének részt venni, azoknak nagyon tudom ajánlani ezt az utazási irodát!

N. Klára
Premio Travel Kft.

 

Adatkezelési tájékoztató

 

 

I. Az adatkezelő személye és elérhetőségei

PremioTravel Holidays Kft. (székhelye: 1063 Budapest Szinyei Merse Pál u. 10.,, telefonszám: 99/310-940, cégjegyzékszám: 01-09-180774, adószáma: 24758415-2-42, utazásszervezői és -közvetítői nyilvántartásba vételi szám: U-001503, e-mail: [email protected], weboldalak: www.premiotravel.hu) a továbbiakban mint Premio Travel az ügyfelek – a Premio Travel utazói – a személyes adatait kezeli.

Az adatkezelési szabályzatban használt meghatározások, fogalmak  ezen szabályzatra kötelezően alkalmazandó definícióit a 2016/679/EU rendelet tartalmazza.

A hivatkozott rendelet a  https://naih.hu/files/CELEX_32016R0679_HU_TXT.pdf

weboldalon olvasható.

 

Az adatkezelési szabályzatban adatkezeléssel kapcsolatban használt néhány kifejezés és fogalom rendelet szerinti magyarázata:

adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja;

adatkezelés: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;

adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel;

GDPR: a  2016/679/EU rendelet a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről;

felügyeleti hatóság vagy NAIH: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság.

személyes adat: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható;

személyes adatok különleges kategóriái: faji vagy etnikai származásra, politikai véleményre, vallási vagy világnézeti meggyőződésre vagy szakszervezeti tagságra utaló személyes adatok, valamint a természetes személyek egyedi azonosítását célzó genetikai és biometrikus adatok, az egészségügyi adatok és a természetes személyek szexuális életére vagy szexuális irányultságára vonatkozó személyes adatok;

ügyfél: a Premio Travel termékei és szolgáltatásai iránt személyesen, a honlapon, telefonon vagy bármely más módon érdeklődők, illetve a Premio Travellel utazási szerződést kötők (utazók). 

 

Az adatkezelés elvei

A PremioTravel minden tőle telhető intézkedést megtesz annak érdekében, hogy az ügyfelek személyes adatait mindenkor

 

II. A Premio Travel az alábbi személyes adatokat gyűjti az ügyfelektől

 

A Premio Travel a szolgáltatásával kapcsolatos megkeresés, érdeklődés, hírlevélre való feliratkozás, utazási szerződés, egyedi ajánlatkéréssel kapcsolatban az alábbi személyes adatokat gyűjti az ügyfelektől:

 

1.) érdeklődés:

(a)   név;

Az ügyfél beazonosításához elengedhetetlenül szükséges adat

(b)   e-mail cím (telefonszám);

Az ügyfél későbbi eléréséhez elengedhetetlenül szükséges adatok

(c)   érdeklődés tárgya (pl: időszak, úti cél, szállás besorolás);

Az ügyfél érdeklődésének pontosításához, annak megfelelő, személyre szabott megválaszolásához szükséges adatok, az ügyfél saját közlése alapján.

 

2.) Hírlevélre való feliratkozás

(a)   név;

Az ügyfél beazonosításához elengedhetetlenül szükséges adat

(b)   e-mail cím (telefonszám);

Az ügyfél későbbi eléréséhez elengedhetetlenül szükséges adatok

(c)   érdeklődés tárgya (ha alkalmazandó);

A hírlevél / egyéb eDM eszköz tárgyának pontosításához szükséges adatok, az ügyfél saját közlése alapján.

 

Az 1.) és 2.) esetekben az adatkezelés jogalapja az érdeklődő, illetve a hírlevélre feliratkozó hozzájárulása. Az adatkezelés az érdeklődő, a hírlevélre feliratkozó által megjelölt tartamig, vagy a hozzájárulás visszavonásáig tart.

 

3.) utazási szerződés kötés

(a)   név;

Az ügyfél (utazó) beazonosításához elengedhetetlenül szükséges adat

(b)   e-mail cím (telefonszám);

Az ügyfél (utazó) későbbi eléréséhez elengedhetetlenül szükséges adatok

(c)   a szerződés tárgya (pl: időszak, úti cél, szállás besorolás, gyerekek száma és születési ideje, étkezési igények, releváns egészségügyi adatok);

A szerződés tárgyának meghatározása.

(d)   útlevélszám

A repülőjegy foglaláshoz.

 

Az adatkezelés jogalapja a szerződés teljesítése, illetve az annak kapcsán felmerült esetleges jogviták rendezhetőségének biztosítása. Az adatkezelés időtartama a Ptk. szerint megállapított elévülési idő, amelynek kezdete az utazási szerződés teljesítésének napja.

 

 

 

 

4.) egyedi ajánlatkérés

 

(a)   név;

Az ügyfél beazonosításához elengedhetetlenül szükséges adat

(b)   e-mail cím (telefonszám);

Az ügyfél későbbi eléréséhez elengedhetetlenül szükséges adatok

(c)   érdeklődés tárgya (pl: időszak, úti cél, szállás besorolás);

Az ügyfél érdeklődésének pontosításához, annak megfelelő, személyre szabott megválaszolásához szükséges adatok, az ügyfél saját közlése alapján.

 

Az adatkezelés jogalapja az ajánlatkérő hozzájárulása. Az adatkezelés az ajánlatkérő által megjelölt tartamig, vagy a hozzájárulás visszavonásáig tart.

 

Utazási szolgáltatásra vonatkozó szerződés

 

(a)   név;

Az ügyfél beazonosításához elengedhetetlenül szükséges adat

(b)   e-mail cím (telefonszám);

Az ügyfél későbbi eléréséhez elengedhetetlenül szükséges adatok

(c)   a szerződés tárgya (pl: időszak, úti cél, szállás besorolás, gyerekek száma és születési ideje, étkezési igények, releváns egészségügyi adatok);

A szerződés tárgyának meghatározása.

 

Az adatkezelés jogalapja a szerződés teljesítése, illetve az annak kapcsán felmerült esetleges jogviták rendezhetőségének biztosítása, az utazási szolgáltatás minőségfejlesztése és a személyre szabott ügyfélkiszolgálás célzottab megvalósítása. Az adatkezelés időtartama a Ptk. szerint megállapított általános (jelenleg 5 év), illetve a Számviteli törvényben meghatározott elévülési idő (jelenleg 8 év), amelynek kezdete az utazási szerződés teljesítésének napja.

 

 

Személyes adatok továbbítása az EGT területén belül

 

A Premio Travel az az ügyfelei személyes adatait az alábbi EGT belüli harmadik személyekkel jogosult megosztani:

(a)   a Premio Travel cégcsoportján belül, beleértve a Premio Travel anya- és leányvállalatait;

(b)   a Premio Travel vagy az ügyfelek részére szolgáltatásokat végző szervezetekkel (pl: biztosítást nyújtó társasággal, IT szolgáltatóval, marketing kampányt folytató vállalkozással);

(c)   az utazási szerződés teljesítésében résztvevő közreműködőkkel (hotel, repülőtársaság, stb.);

(d)   felügyeleti hatósággal és más szabályozó hatóságokkal és szervekkel.

 

Nemzetközi adattovábbítás harmadik (nem EGT) országokba

A Premio Travel jogosult az ügyfelek személyes adatait EGT kívüli országba továbbítani, amennyiben

A Premio Travel az utazási szerződés megkötése előtt tájékoztatja az utazót az EGT területén kívülre továbbított személyes adatai  2016/679/EU rendeletnek megfelelő védelméről.

 

 

Tájékoztatás kérése

Az utazó az alábbi kapcsolati pontokon keresztül kérhet tájékoztatást a Premio Travel által kezelt személyes adatairól:

e-mail cím:

telefon:

levélcím:

 

III. Az ügyfél, az utazó jogai

 

Az ügyfél hozzáférési jogai

Az ügyfél hozzáférhet a személyes adataihoz.

 

Az ügyfél írásban kérheti, hogy a Premio Travel tájékoztatást adjon arról, hogy személyes adatait az iroda kezeli-e.

A Premio Travel a tájékoztatást nem tagadhatja meg.

Az ügyfél tájékozódás joga kizárólag a rá vonatkozó személyes adatokra terjed ki.

Az ügyfél tájékozódási joga nem vonatkozik:

 

A Premio Travel a kérelmező ügyfél kérésére hozzáférést és másolatot biztosít a személyes adataihoz. Ha az ügyfél további/ismételt másolatot kér a személyes adatairól, a Premio Travel 1.000 Ft/adat, vagy tájékoztatás  díjat számol fel, amelyet az ügyfél a tájékoztatás átadása/megküldése előtt köteles megfizetni a Premio Travel számlája alapján.

 

A helyesbítéshez való jog

Az ügyfél bármikor kérheti személyes adatainak helyesbítését.

A helyesbítési jog kizárólag az ügyfélre vonatkozó személyes adatokra terjed ki.

Nem terjed ki

 

A Premio Travel az ügyfél írásban benyújtott kérésének megfelelően javítja, kiegészíti vagy módosítja az ügyfél személyes adatát, és erről írásban tájékoztatja az ügyfelet.

A Premio Travel a helyesbítésről nem köteles tájékoztatni az ügyfelet, ha az aránytalanul nagy terhet róna rá, vagy az ügyfél tájékoztatása lehetetlen.

 

A törléshez való jog

Az ügyfél kérheti személyes adatainak törlését.

A Premio Travel indokolatlan késedelem nélkül köteles törölni az ügyfél személyes adatait,amennyiben

azokat a Premio Travel kezeli és

 

A Premio Travel az ügyfél személyes adatainak törléséről tájékoztatja az ilyen személyes adatok címzettjeit.

A Premio Travel a helyesbítésről nem köteles tájékoztatni az ügyfelet, illetve a címzetteket, ha az aránytalanul nagy terhet róna rá, vagy az ügyfél tájékoztatása lehetetlen.

 

Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az ügyfél kérheti a személyes adatai kezelésének korlátozását.

Az adatkezelés korlátozásának joga kizárólag az ügyfél személyes adataira vonatkozik.

 

A Premio Travel korlátozhatja az ügyfél személyes adatainak kezelését mindaddig, amíg ellenőrzi az ügyfél személyes adatainak helyességét, valódiságát amennyiben az ügyfél vitatja az adott adat(ok) pontosságát.

A Premio Travel korlátozza az ügyfél személyes adatainak kezelését, ha az ügyfél olyan adatok kezelésének korlátozását kéri, amelyek kezelése jogellenes, és az ügyfél ellenzi az ilyen adatok törlését.

A Premio Travel az ügyfél kérésére korlátozza személyes adatainak kezelését, amennyiben

 

A Premio Travel korlátozza az ügyfél személyes adatainak kezelését, ha

 

A Premio Travel az ügyfél személyes adatainak korlátozásáról tájékoztatja az ilyen személyes adatok címzettjeit.

A Premio Travel a korlátozásról nem köteles tájékoztatni az ügyfelet, illetve a címzetteket, ha az aránytalanul nagy terhet róna rá, vagy az ügyfél tájékoztatása lehetetlen.

 

A személyes adatok kezelésének korlátozása esetén a Premio Travel

 

A Premio Travel az ügyfél személyes adatait közvetlen üzletszerzésre nem használhatja fel.

 

Az adathordozhatósághoz való jog

Az ügyfél jogosult arra, hogy az általa a Premio Travel adatkezelésébe átadott  személyes adatait írásban, kinyomtatott vagy más, olvasható formátumban megkapja.

Az ügyfél jogosult, hogy ezen személyes adatait másik adatkezelőnek átadja vagy továbbítsa/továbbítassa.

Az ügyfél adathordozhatósághoz való joga kizárólag a rá vonatkozó személyes adatokra terjed ki.

 

Panasz benyújtásához való jog

Amennyiben az ügyfél úgy véli, hogy személyes adatainak kezelésével kapcsolatban jogait megsértették, úgy az ügyfél vegye fel a kapcsolatot a Premio Travel megnevezett kapcsolattartójával.

Az ügyfél a Premio Travel adatkezelésével kapcsolatos panaszait közvetlenül bejelentheti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.; telefon: +36 1 391 1400; fax: +36 1 391 1410; e-mail: [email protected]; weboldal: www.naih.hu), illetve eljárást indíthat a lakóhelye szerint illetékes bíróság előtt.

Adattovábbítási nyilatkozat
Tudomásul veszem, hogy a Premio Travel Holidays Kft. (1063 Budapest Szinyei Merse Pál u. 10.,) adatkezelő által a https://premiotravel.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft., mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi:
név, email cím, telefonszám, számlázási adatok, szállítási adatok, megrendelés azonosító.
Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a
SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg: http://simplepay.hu/vasarlo-aff