Továbbá illessze be ezt a kódot követlenül a nyitó címke alá:
HELYI TARIFÁVAL HÍVHATÓ
+36 80 98 00 80
08:00 - 17:00 között
plhurouabgro
Szlovákia
Szlovákia

Szlovákia

A szomszédos Szlovákia, az egykori Csehszlovákia része, mai néven Cseh Köztársaság Európa szívében helyezkedik el, Kelet-Közép-Európában. Területén megkapó szépségű hegyvidékek, várak, gyógyfürdő-városok bűvölik el a látogatókat.
 
 
 

ORSZÁG  A közel öt és félmilliós lakosságú Szlovákia Kelet-Közép-Európában található, az Európai Unió tagja, Magyarország északi szomszédja.
 
FŐVÁROS 
Pozsony. 
 
Időzóna változás
Nincs időeltolódás Magyarországhoz képest.
ELEKTROMOS ÁRAM 230 V/50 Hz, nincs szükség átalakítóra.
 
Telefonálás külföldön 
Magyarország hívószáma: 0036+ körzetszám + hívószám. Szlovákia: +421.
 
PÉNZNEM  
Hivatalos pénznem az euró.
 
Borravaló
Az általános borravaló 10-15% körül van, elégedettségtől függően.
 
IRATOK
Az utazáshoz min. az utazás utolsó napjáig érvényes útlevél, vagy személyi igazolvány szükséges.

IVÓVÍZ  Fogyasztható.
 
 
OLTÁSOK 
Nincs kötelező védőoltás, az ajánlottakról érdemes a Nemzetközi Oltóközpontban érdeklődni (például kullancs elleni oltás, ha sok időt töltünk az erdőkben, hegyekben).
 
KONYHA 
Jellegzetes alapanyag a sajt, káposzta, túró, a libahús, krumpli, vahdhúsok. Érdemes megkóstolni a sztrapacskát, a juhtúrós galuskát szalonnával, a helyi kürtőskalácsot, a boróka-vagy szilvapálinkát, az itteni söröket.

Utasaink élménybeszámolói

Luxus, kalandok

’A Dubai programunkon teljesen más világba csöppentünk bele, ami semmi máshoz nem volt fogható. Az egész hihetetlenül szuper volt! Luxus, kalandok … Nehéz LEG-eket kiemelni, de talán a legnagyobb kedvenceink a sivatagban töltött este, a hajós vacsora, és a strandolás Ras al Khaimahban voltak. ’

Kappadókia mesés vidéke

„Lányommal régóta terveztünk egy igazi anya-lánya programot, és Törökország remek úti célnak ígérkezett. Csodás hetet töltöttünk Kappadókia mesevidékén, ahol csak kapkodtuk a fejünket a sok szépség láttán. A kiváló hotelekben nem győztünk válogatni a végtelen hosszúságú büféasztalok kínálatából. Azóta gyakran nézegetjük az itt készült fotókat, és visszavágyunk!”

Tökéletes körutazások

Korábban bejártam a PremioTravellel a Lykia - partvidék csodás történelmi emlékeit, majd a következő évben felfedezhettem Kappadókia mesebeli vidékét, hőlégballonnal láthattam a fantasztikus holdbéli tájat, Göreme tündérkéményeit, bejártam Törökország egyik legszebb völgyét, az Ihlara -völgyet. Ajánlom szívből mindenkinek!

Szlovákia - utazásaink