Dél-Afrika 2025

12 nap / 9 éjszaka

Már 1.129.999 Ft -tól

Dél-Afrika

Körutazás Afrika ezerszínű csücskében

Egy igazi bakancslistás, elképesztően gazdag út várja utasainkat a mesés Afrikában. A kontinens legdélibb csücskében, az ezerszínű Dél-Afrikai Köztársaságban felfedezhetjük a világ egyik legszebb fekvésű városát, Fokvárost, hallgathatunk a vadon hívó szavára szafaritúránkon, struccokkal barátkozhatunk egy farmon, megcsodálhatjuk az afrikai pingvineket, felfedezhetjük az lebilincselő városokat és természeti kincseket.

Már 1.129.999 Ft -tól


12 nap / 9 éjszaka
Repülővel
Reggelivel
Ossza meg ismerőseivel az utazás részleteit e-mailen keresztül!
Elküldöm a részleteket
A Facebookon is megoszthatja utazásunkat, hogy minél több emberhez eljusson ez a

Amit az utazás alapára tartalmaz

  • Repülőjegy oda-vissza
  • Feladott poggyász, kézipoggyász
  • Belföldi repülőjegy Johannesburgból Port Elizabethbe
  • Transzferek
  • Szállás 3* és 3 *+ hotelekben
  • Reggeli
  • Magyar nyelvű idegenvezetés
  • Programok: Kruger Nemzeti Park, Panoráma út, Pretoria, Soweto, Garden Route, Cango Barlangok- Cango Struccfarm, Hout Bay hajókirándulás, Cape Point, Boulders Beach, Fokváros városnézés, borkóstolás, Stellenbosch

Időpontok & Árak


Amit az ár nem tartalmaz

Egyágyas szoba felár
130.100 Ft / fő
Külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén.
Helyszínen fizetendő, elvárt borravaló
Kb. 80 EUR/fő/út.

Amiket ajánlunk Önnek

Vacsoracsomag
149.990 Ft / fő
9 vacsora: 7 hotelben, 1 struccfarmon, 1 éttermi búcsúvacsora műsorral
Biztosítási csomag
53.000 Ft / fő
Baleset és poggyászbiztosítás (11.400 Ft) és útlemondási biztosítás (41.600 Ft). A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek!

Fakultatív program lehetőségek

Fakultatív programcsomag
99.990 Ft / fő
Kruger Nemzeti Park szafarizás nyitott járművekkel, bálnanéző-hajótúra, Tábla-hegy felvonóval

Bőséges programkínálat

Térkép megtekintése
Utazás Dél-Afrikába

Utazás Budapestről átszállással Dél-Afrikába.

Érkezés Dél-Afrikába

Megérkezünk Dél-Afrikába, Johannesburgba. Idegenvezetőnk fogadja Önt. Mpumalanga tartomány felé tartunk. Ez a festői vidék Mozambik és Szváziföld határán mezőgazdaságáról híres, dohányt, gyapotot, mangót, licsit, banánt, papaya-t termesztenek itt. Szállás a Kruger Nemzeti Park közelében (The Numbi&Garden Suites Hotel, Hazyview vagy hasonló).

Kruger Nemzeti Park, fakultatív: szafarizás nyitott járművekkel

Egy életre szóló kaland vár minket Dél-Afrika gyémántjában, a Kruger Nemzeti Parkban (egész napos)! Dél-Afrika leghatalmasabb természetvédelmi területén, közel 19.000 négyzetkilométeren az élőlények ezerszínűsége kápráztatja el a látogatókat: 507 madár, 366 fa, 147 emlős, 114 hüllő, 49 hal, és 34 kétéltűfaj otthona ez. Egy átfogó ökológiai együttműködés keretében a szomszédos országok úgy döntöttek, hogy lebontják néhány helyen a kerítéseket, így Mozambik, Zimbabwe nemzeti parkjai és a Kruger együtt alkotnak egy óriási parkot, mely a Nagy Limpopo Természetvédelmi Terület nevet kapta. A szafari szó szuahéli eredetű, és utazást, felfedezést jelent. Ebben a szellemben töltjük napunkat: közel kerülünk a természethez, az ősi Afrikához. A majomkenyérfák, akáciák alatt, ha szerencsénk van, felfedezhetjük a legendás ötös állatait: elefántot, leopárdot, oroszlánt, bivalyt, orrszarvút. Elballaghatnak előttünk akár zsiráfok, antilopok, zebrák is. Az alapár a parkban való buszos kirándulást tartalmazza. Fakultatív program: szafarizás nyitott szafari-járműveken kihagyhatatlan élmény minden idelátogatóknak! Visszatérés a hotelbe.

Panoráma út – Pretoria

Kijelentkezés a hotelből. A festői Panoráma-úton haladunk, hegyek ölelésében. Megállunk a God’s Window, azaz Isten ablakánál. A 900 méteres magasságból mesés kilátás nyílik a sziklákra, a burjánzó erdőkre, és a kanyonra. Következő állomásunk Bourke szerencsegödrei. A hely nevét Tom Bourke-ről kapta, aki aranyat keresett erre. Itt sétálunk is az elképesztő sziklaformációknál. Majd a Blyde River Canyon vár minket, a világ 3. legnagyobb kanyonja. A 26 kilométer hosszú természeti kincs a zöld elképesztő árnyalataiban pompázik a dús szubtrópusi növényzetnek köszönhetően. Szállás: Court Classique Suite Hotel Pretoria, vagy hasonló.

Pretoria- Soweto

Kijelentkezés a hotelből. Az 1855-ben alapított Pretoria az ország közigazgatási fővárosa, melyet Jakaranda Városnak is becéznek, az utcákat, parkokat ékesítő jakaranda-fák miatt. Elhaladunk a Kruger Ház Múzeum előtt, mely 1884-ben épült, és az egykori búr elnök, Paul Kruger otthonaként szolgált. Meglátogatjuk a domb tetején magasodó, gránitból készült Voortrekker Emlékművet, mely a búr/afrikáner telepeseknek állít emléket. Soweto felé indulunk, mely Johannesburgtól mintegy 20 kilométernyire található. Létrehozása az 1930-as évekre tehető, mikor a kormány elkezdte szétválasztani a fehér és fekete bőrű lakosságot, utóbbiakat kiűzve Johannesburgból. A fehérek lakta részeket általában egy folyó, vasúti sín, ipari rész segítségével választották el a kisebbségiek területétől. Így lett Soweto Dél-Afrika legnagyobb fekete bőrű városa. A kis városnézés során a híres Villa Khazi utcát is érintjük, ahol egykor az apartheid, azaz faji elkülönítés ellen harcoló Nelson Mandela és Desmond Tutu éltek. A Hector Pieterson Emlékmű és múzeum az 1976-os felkelésben életét vesztő Hector Pieterson és számos diák előtt tiszteleg. A Regina Mundi katolikus templom fontos szerepet töltött be az apartheid alatt, ahol az ellenállók tudtak találkozni, közösségi életet élni. Transzfer a johannesburgi reptérre, és Port Elizabethbe repülünk. A várost Gqeberha-ként, vagy Szeles Városként is nevezik. Szállás: Port Elizabeth környéke (Paxton Hotel vagy hasonló).

Garden Route – fakultatív: bálnanéző hajótúra

Kijelentkezés a hotelből. Utazás az elképesztő szépségű Garden Route-on, mely egy közel 200 kilométer hosszú panoráma útvonal Nyugat-Fokföldön, az Indiai-óceán közelében, erdőkkel, homokos strandokkal. A Tsitsikamma Nemzeti Parkban átsétálunk a híres függőhídon, mely 77 méteren át nyújtózik a Storms folyó vöröses-barnás vize felett. Pletternberg Bay felé utazunk. Szabadidő vagy fakultatív programcsomag: bálnanéző-hajótúra. Kynsa-n keresztül transzfer a hotelbe. Szállás: Wilderness környéke.(The Wilderness Hotel vagy hasonló.)

Cango Barlangok- Cango Struccfarm

Kijelentkezés a hotelből. George városán és Outeniqua-hágón keresztül Oudsthoorn-ba. A 20 millió éves Cango Barlangoknál elképesztenek minket a mészkőbe vájt rejtett kamrák. Igazi kalandot ígér a Cango Struccfarm, ahol megismerkedhetünk ezekkel a különleges állatokkal. Szállás: Oudtshoorn környéke (Queens Hotel vagy hasonló).

Fokváros/Cape Town – Szabadidő vagy fakultatív: Tábla-hegy

Kijelentkezés a hotelből. A híres Kis Karoo-fennsíkon át haladunk Fokvárosba. A Dél-Afrikai Köztársaság törvényhozási fővárosa az afrikai kontinens legdélibb pontjának ékköve, több, mint 300 éves kulturális örökséggel büszkélkedhet. Fekvése mesés: egyik oldalról az Indiai-óceán hullámai, másik oldalról az 1087 méter magas Tábla-hegy fenséges csúcsai ölelik körbe. Szabadidő vagy fakultatív programcsomag: kirándulás felvonóval a Tábla-hegyre, ahonnan álomszép kilátás tárul elénk (időjárás függvénye, hogy a program megrendezésre kerül-e). Szállás: Fokváros környéke (ONOMO Inn on the Square, vagy hasonló).

Hout Bay, Cape Point, Boulders Beach

Hout Bay kikötője felé indulunk. Hajókiránduláson veszünk részt, melynek keretében vízben játszadozó fókákat pillanthatunk meg (a program időjárásfüggő). A Cape (Fok)-félsziget déli részén magasodik a Cape Point hegyfok, mely kb. 30 kilométer hosszan húzódik. A Cape Point Természetvédelmi Terület legmagasabb pontja gyalogosan vagy siklóval (helyszínen fizetendő) érhető el. Továbbutazás. Szabadidő Simon’s Town-ban, Dél-Afrika egyik legrégebbi óceánparti városában. A nap egyik fénypontjaként Boulders Beach-en megcsodálhatjuk a veszélyeztetett afrikai pingvineket, melyek csak Dél-Afrikai Köztársaságban, illetve Namíbiában élnek. Visszatérés a hotelbe késő délután.

Fokváros városnézés – borkóstolás-Stellenbosch

A mai napon városnézés keretében ismerkedhetünk a mediterrán éghajlatú Fokvárossal, melyek gyökerei egészen a 17.századig nyúlnak vissza. Alapítása a Holland Kelet-Indiai Társaságnak köszönhető, akik az India, és Ázsia felé tartó hajóik számára szerettek volna kialakítani egy megállót, illetve ellátó-központot. Sétát teszünk a híres maláj negyedben (Boo Kapnak is nevezik), ahol színpompás, kellemes pasztell árnyalatú házak magasodnak. A városrész Signal Hill lejtőinél található, ahonnan figyelemre méltó kilátás nyílik a városra. A Jóreménység Vára a 17.században épült-erőd, mely a korabeli épületek között az egyik legjobb állapotban fennmaradtak közé tartozik. Stellenbosch környéke hírnevét az itt termesztett boroknak is köszönheti. Borkóstolás keretében ismerkedhetünk a régió méltán népszerű nedűivel a Zevenwacht Borbirtokon, mely a Stellenbosch Borút mentén fedezhető fel. Továbbhaladunk. Az 1679-ben alapított Stellenbosch városa kb. 50 kilométerre helyezkedik el Fokvárostól, a Stellenbosch-hegységnél. Utcáit impozáns tölgyfák szegélyezik. Sétát teszünk az óvárosban, szabadidő. Visszatérés a hotelbe.

Hazautazás

Transzfer a gép indulásától függően a repülőtérre, hazautazás átszállással.

Hazaérkezés

Hazaérkezés Budapestre.

További napok programjaiKevesebb program
Az utazáshoz útlevél szükséges, melynek a Dél-Afrikából történő elutazás napjától számítva további 30 napig kell érvényesnek lennie. Az útlevélnek legalább 2 üres oldalt kell tartalmaznia az országba való belépéskor.
További beutazási feltételek: a visszaútra szóló repülőjegy, valamint az utazáshoz és a tartózkodáshoz szükséges anyagi fedezet igazolása.
A programváltozás jogát fenntartjuk, a kirándulások sorrendje változhat! Az út indításához minimális csoportlétszám (min. 20 fő) szükséges! 18 év alatti gyermekeknél be- és kiutazásakor megkövetelik az úti okmány mellett az eredeti születési anyakönyvi kivonat bemutatását. Az utazás átszállással történik. Háromfős foglalás (3 fő egy szobában) nem tehető. 

Hotelek

Court Classique Suite Hotel vagy hasonló

Onomo Cape Town Inn on the Square vagy Signature Lux Foreshore vagy hasonló

Hotel Numbi & Garden Suites vagy hasonló

Queen's Hotel vagy Protea Hotel Riempie Estate vagy hasonló

The Wilderness Hotel vagy hasonló

The Paxton Hotel vagy hasonló

Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.

Járatok

2025. 04. 21. TK1038 Budapest (BUD) Isztambul (IST) 20:30 - 23:40 Turkish Airlines
2025. 04. 22. TK 38 Isztambul (IST) Johannesburg (JNB) 01:25 - 10:05 Turkish Airlines
2025. 05. 01. TK 45 Fokváros (CPT) Isztambul (IST) 16:35 - 04:40 Turkish Airlines
2025. 05. 02. TK1033 Isztambul (IST) Budapest (BUD) 12:05 - 13:05 Turkish Airlines
2025. 05. 03. elválasztó -
2025. 05. 04. elválasztó -
2025. 05. 07. TK1038 Budapest (BUD) Isztambul (IST) 20:30 - 23:40 Turkish Airlines
2025. 05. 08. TK 38 Isztambul (IST) Johannesburg (JNB) 01:25 - 10:05 Turkish Airlines
2025. 05. 17. TK 45 Fokváros (CPT) Isztambul (IST) 16:35 - 04:40 Turkish Airlines
2025. 05. 18. TK1035 Isztambul (IST) Budapest (BUD) 07:05 - 08:05 Turkish Airlines

Utasaink beszámolói

Már több alkalommal utaztunk a férjemmel együtt a Premio Travellel. Mindig kiváló idegenvezetők tették teljessé az utazás élményét, akik kivételes felkészültségükkel magyarázták el a látottakat. A szállodai elhelyezésünk is nagyon jó volt, tiszta, jól felszereltségű szállodákban pihenhettük ki a napi, programokban sűrű kirándulásainkat. Akik élményekben gazdag, utazáson szeretnének részt venni, azoknak nagyon tudom ajánlani ezt az utazási irodát!

N. Klára

Kötelezettségek nélkül

Ajánlatkérés

Kérjük, válasszon az elérhető időpontok közül!

Az ajánlatkérése nem jár semmilyen kötelezettséggel. Kollégáink elkészítik személyre szabott árajánlatát.

Kérdés és foglalás esetén kérjük, hívja a következő számot: 06 80 98 00 80, kollégáink várják hívását! Amennyiben azt szeretné, hogy mi hívjuk Önt, kérem küldjön nekünk üzenetet az [email protected] címre. Az ajánlat limitált ideig érvényes.

AZONNALI FOGLALÁSÉRT HÍVJA UTAZÁSI TANÁCSADÓNKAT A 06 80 98 00 80-AS TELEFONSZÁMON, AKI VÁRJA HÍVÁSÁT MUNKANAPOKON 8-17 ÓRA KÖZÖTT!

Az ajánlatkérés elküldése után maximum 24 órán belül megküldjük ajánlatunkat.

Premio Travel Kft.

 

Adatkezelési tájékoztató

 

 

I. Az adatkezelő személye és elérhetőségei

PremioTravel Holidays Kft. (székhelye: 1063 Budapest Szinyei Merse Pál u. 10.,, telefonszám: 99/310-940, cégjegyzékszám: 01-09-180774, adószáma: 24758415-2-42, utazásszervezői és -közvetítői nyilvántartásba vételi szám: U-001503, e-mail: [email protected], weboldalak: www.premiotravel.hu) a továbbiakban mint Premio Travel az ügyfelek – a Premio Travel utazói – a személyes adatait kezeli.

Az adatkezelési szabályzatban használt meghatározások, fogalmak  ezen szabályzatra kötelezően alkalmazandó definícióit a 2016/679/EU rendelet tartalmazza.

A hivatkozott rendelet a  https://naih.hu/files/CELEX_32016R0679_HU_TXT.pdf

weboldalon olvasható.

 

Az adatkezelési szabályzatban adatkezeléssel kapcsolatban használt néhány kifejezés és fogalom rendelet szerinti magyarázata:

adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja;

adatkezelés: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;

adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel;

GDPR: a  2016/679/EU rendelet a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről;

felügyeleti hatóság vagy NAIH: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság.

személyes adat: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható;

személyes adatok különleges kategóriái: faji vagy etnikai származásra, politikai véleményre, vallási vagy világnézeti meggyőződésre vagy szakszervezeti tagságra utaló személyes adatok, valamint a természetes személyek egyedi azonosítását célzó genetikai és biometrikus adatok, az egészségügyi adatok és a természetes személyek szexuális életére vagy szexuális irányultságára vonatkozó személyes adatok;

ügyfél: a Premio Travel termékei és szolgáltatásai iránt személyesen, a honlapon, telefonon vagy bármely más módon érdeklődők, illetve a Premio Travellel utazási szerződést kötők (utazók). 

 

Az adatkezelés elvei

A PremioTravel minden tőle telhető intézkedést megtesz annak érdekében, hogy az ügyfelek személyes adatait mindenkor

 

II. A Premio Travel az alábbi személyes adatokat gyűjti az ügyfelektől

 

A Premio Travel a szolgáltatásával kapcsolatos megkeresés, érdeklődés, hírlevélre való feliratkozás, utazási szerződés, egyedi ajánlatkéréssel kapcsolatban az alábbi személyes adatokat gyűjti az ügyfelektől:

 

1.) érdeklődés:

(a)   név;

Az ügyfél beazonosításához elengedhetetlenül szükséges adat

(b)   e-mail cím (telefonszám);

Az ügyfél későbbi eléréséhez elengedhetetlenül szükséges adatok

(c)   érdeklődés tárgya (pl: időszak, úti cél, szállás besorolás);

Az ügyfél érdeklődésének pontosításához, annak megfelelő, személyre szabott megválaszolásához szükséges adatok, az ügyfél saját közlése alapján.

 

2.) Hírlevélre való feliratkozás

(a)   név;

Az ügyfél beazonosításához elengedhetetlenül szükséges adat

(b)   e-mail cím (telefonszám);

Az ügyfél későbbi eléréséhez elengedhetetlenül szükséges adatok

(c)   érdeklődés tárgya (ha alkalmazandó);

A hírlevél / egyéb eDM eszköz tárgyának pontosításához szükséges adatok, az ügyfél saját közlése alapján.

 

Az 1.) és 2.) esetekben az adatkezelés jogalapja az érdeklődő, illetve a hírlevélre feliratkozó hozzájárulása. Az adatkezelés az érdeklődő, a hírlevélre feliratkozó által megjelölt tartamig, vagy a hozzájárulás visszavonásáig tart.

 

3.) utazási szerződés kötés

(a)   név;

Az ügyfél (utazó) beazonosításához elengedhetetlenül szükséges adat

(b)   e-mail cím (telefonszám);

Az ügyfél (utazó) későbbi eléréséhez elengedhetetlenül szükséges adatok

(c)   a szerződés tárgya (pl: időszak, úti cél, szállás besorolás, gyerekek száma és születési ideje, étkezési igények, releváns egészségügyi adatok);

A szerződés tárgyának meghatározása.

(d)   útlevélszám

A repülőjegy foglaláshoz.

 

Az adatkezelés jogalapja a szerződés teljesítése, illetve az annak kapcsán felmerült esetleges jogviták rendezhetőségének biztosítása. Az adatkezelés időtartama a Ptk. szerint megállapított elévülési idő, amelynek kezdete az utazási szerződés teljesítésének napja.

 

 

 

 

4.) egyedi ajánlatkérés

 

(a)   név;

Az ügyfél beazonosításához elengedhetetlenül szükséges adat

(b)   e-mail cím (telefonszám);

Az ügyfél későbbi eléréséhez elengedhetetlenül szükséges adatok

(c)   érdeklődés tárgya (pl: időszak, úti cél, szállás besorolás);

Az ügyfél érdeklődésének pontosításához, annak megfelelő, személyre szabott megválaszolásához szükséges adatok, az ügyfél saját közlése alapján.

 

Az adatkezelés jogalapja az ajánlatkérő hozzájárulása. Az adatkezelés az ajánlatkérő által megjelölt tartamig, vagy a hozzájárulás visszavonásáig tart.

 

Utazási szolgáltatásra vonatkozó szerződés

 

(a)   név;

Az ügyfél beazonosításához elengedhetetlenül szükséges adat

(b)   e-mail cím (telefonszám);

Az ügyfél későbbi eléréséhez elengedhetetlenül szükséges adatok

(c)   a szerződés tárgya (pl: időszak, úti cél, szállás besorolás, gyerekek száma és születési ideje, étkezési igények, releváns egészségügyi adatok);

A szerződés tárgyának meghatározása.

 

Az adatkezelés jogalapja a szerződés teljesítése, illetve az annak kapcsán felmerült esetleges jogviták rendezhetőségének biztosítása, az utazási szolgáltatás minőségfejlesztése és a személyre szabott ügyfélkiszolgálás célzottab megvalósítása. Az adatkezelés időtartama a Ptk. szerint megállapított általános (jelenleg 5 év), illetve a Számviteli törvényben meghatározott elévülési idő (jelenleg 8 év), amelynek kezdete az utazási szerződés teljesítésének napja.

 

 

Személyes adatok továbbítása az EGT területén belül

 

A Premio Travel az az ügyfelei személyes adatait az alábbi EGT belüli harmadik személyekkel jogosult megosztani:

(a)   a Premio Travel cégcsoportján belül, beleértve a Premio Travel anya- és leányvállalatait;

(b)   a Premio Travel vagy az ügyfelek részére szolgáltatásokat végző szervezetekkel (pl: biztosítást nyújtó társasággal, IT szolgáltatóval, marketing kampányt folytató vállalkozással);

(c)   az utazási szerződés teljesítésében résztvevő közreműködőkkel (hotel, repülőtársaság, stb.);

(d)   felügyeleti hatósággal és más szabályozó hatóságokkal és szervekkel.

 

Nemzetközi adattovábbítás harmadik (nem EGT) országokba

A Premio Travel jogosult az ügyfelek személyes adatait EGT kívüli országba továbbítani, amennyiben

A Premio Travel az utazási szerződés megkötése előtt tájékoztatja az utazót az EGT területén kívülre továbbított személyes adatai  2016/679/EU rendeletnek megfelelő védelméről.

 

 

Tájékoztatás kérése

Az utazó az alábbi kapcsolati pontokon keresztül kérhet tájékoztatást a Premio Travel által kezelt személyes adatairól:

e-mail cím:

telefon:

levélcím:

 

III. Az ügyfél, az utazó jogai

 

Az ügyfél hozzáférési jogai

Az ügyfél hozzáférhet a személyes adataihoz.

 

Az ügyfél írásban kérheti, hogy a Premio Travel tájékoztatást adjon arról, hogy személyes adatait az iroda kezeli-e.

A Premio Travel a tájékoztatást nem tagadhatja meg.

Az ügyfél tájékozódás joga kizárólag a rá vonatkozó személyes adatokra terjed ki.

Az ügyfél tájékozódási joga nem vonatkozik:

 

A Premio Travel a kérelmező ügyfél kérésére hozzáférést és másolatot biztosít a személyes adataihoz. Ha az ügyfél további/ismételt másolatot kér a személyes adatairól, a Premio Travel 1.000 Ft/adat, vagy tájékoztatás  díjat számol fel, amelyet az ügyfél a tájékoztatás átadása/megküldése előtt köteles megfizetni a Premio Travel számlája alapján.

 

A helyesbítéshez való jog

Az ügyfél bármikor kérheti személyes adatainak helyesbítését.

A helyesbítési jog kizárólag az ügyfélre vonatkozó személyes adatokra terjed ki.

Nem terjed ki

 

A Premio Travel az ügyfél írásban benyújtott kérésének megfelelően javítja, kiegészíti vagy módosítja az ügyfél személyes adatát, és erről írásban tájékoztatja az ügyfelet.

A Premio Travel a helyesbítésről nem köteles tájékoztatni az ügyfelet, ha az aránytalanul nagy terhet róna rá, vagy az ügyfél tájékoztatása lehetetlen.

 

A törléshez való jog

Az ügyfél kérheti személyes adatainak törlését.

A Premio Travel indokolatlan késedelem nélkül köteles törölni az ügyfél személyes adatait,amennyiben

azokat a Premio Travel kezeli és

 

A Premio Travel az ügyfél személyes adatainak törléséről tájékoztatja az ilyen személyes adatok címzettjeit.

A Premio Travel a helyesbítésről nem köteles tájékoztatni az ügyfelet, illetve a címzetteket, ha az aránytalanul nagy terhet róna rá, vagy az ügyfél tájékoztatása lehetetlen.

 

Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az ügyfél kérheti a személyes adatai kezelésének korlátozását.

Az adatkezelés korlátozásának joga kizárólag az ügyfél személyes adataira vonatkozik.

 

A Premio Travel korlátozhatja az ügyfél személyes adatainak kezelését mindaddig, amíg ellenőrzi az ügyfél személyes adatainak helyességét, valódiságát amennyiben az ügyfél vitatja az adott adat(ok) pontosságát.

A Premio Travel korlátozza az ügyfél személyes adatainak kezelését, ha az ügyfél olyan adatok kezelésének korlátozását kéri, amelyek kezelése jogellenes, és az ügyfél ellenzi az ilyen adatok törlését.

A Premio Travel az ügyfél kérésére korlátozza személyes adatainak kezelését, amennyiben

 

A Premio Travel korlátozza az ügyfél személyes adatainak kezelését, ha

 

A Premio Travel az ügyfél személyes adatainak korlátozásáról tájékoztatja az ilyen személyes adatok címzettjeit.

A Premio Travel a korlátozásról nem köteles tájékoztatni az ügyfelet, illetve a címzetteket, ha az aránytalanul nagy terhet róna rá, vagy az ügyfél tájékoztatása lehetetlen.

 

A személyes adatok kezelésének korlátozása esetén a Premio Travel

 

A Premio Travel az ügyfél személyes adatait közvetlen üzletszerzésre nem használhatja fel.

 

Az adathordozhatósághoz való jog

Az ügyfél jogosult arra, hogy az általa a Premio Travel adatkezelésébe átadott  személyes adatait írásban, kinyomtatott vagy más, olvasható formátumban megkapja.

Az ügyfél jogosult, hogy ezen személyes adatait másik adatkezelőnek átadja vagy továbbítsa/továbbítassa.

Az ügyfél adathordozhatósághoz való joga kizárólag a rá vonatkozó személyes adatokra terjed ki.

 

Panasz benyújtásához való jog

Amennyiben az ügyfél úgy véli, hogy személyes adatainak kezelésével kapcsolatban jogait megsértették, úgy az ügyfél vegye fel a kapcsolatot a Premio Travel megnevezett kapcsolattartójával.

Az ügyfél a Premio Travel adatkezelésével kapcsolatos panaszait közvetlenül bejelentheti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.; telefon: +36 1 391 1400; fax: +36 1 391 1410; e-mail: [email protected]; weboldal: www.naih.hu), illetve eljárást indíthat a lakóhelye szerint illetékes bíróság előtt.

Adattovábbítási nyilatkozat
Tudomásul veszem, hogy a Premio Travel Holidays Kft. (1063 Budapest Szinyei Merse Pál u. 10.,) adatkezelő által a https://premiotravel.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft., mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi:
név, email cím, telefonszám, számlázási adatok, szállítási adatok, megrendelés azonosító.
Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a
SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg: http://simplepay.hu/vasarlo-aff