Kenya-Tanzánia szafari kalandtúra

12 nap / 10 éjszaka

Már 1.999.990 Ft -tól

Kenya-Tanzánia

Hív Afrika szavannája

Szerezzen életre szóló élményeket abban a két országban, ahol a legtöbb nyelvet beszélik és a legelkápráztatóbb vadvilággal, tájképpel büszkélkedik. Fedezze fel a Nemzeti parkokban és rezervátumokban gazdag értékekkel bíró területeket. Tekintse meg testközelből a nagy 5-ösöket és legyen szemtanúja a gnú éves vándorlásának is.

Már 1.999.990 Ft -tól


12 nap / 10 éjszaka
Repülővel
Teljes ellátás
Ossza meg ismerőseivel az utazás részleteit e-mailen keresztül!
Elküldöm a részleteket
A Facebookon is megoszthatja utazásunkat, hogy minél több emberhez eljusson ez a

Amit az utazás alapára tartalmaz

  • Repülőjegy oda-vissza
  • Repülőtéri illeték
  • Feladott poggyász, kézipoggyász
  • Transzferek
  • Szállás 3, 4 és 5* lodgeban
  • Reggeli, 8 ebéd, vacsora a szálláshelyeken
  • 2 ebéd csomagolt formában
  • Magyar nyelvű idegenvezetés
  • Kirándulások: Aberdare Nemzeti Park, Nakuru-tó Nemzeti Park, Masai Mara Nemzeti Rezervátum, Naivasha-tó, Amboseli Nemzeti Park, Tarangire Nemzeti Park, Manyara-tó Nemzeti Park, Ngorongoro védett terület, Karatu

Időpontok & Árak


Amit az ár nem tartalmaz

Egyágyas szoba felár
299.999 Ft / fő
Külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén

Az egyágyas szoba felár időszakonként eltérő lehet. Az Ön által kapott, személyre szabott árajánlat tartalmazza a helyes információt.
Tanzániai vízum
Kb. 50 dollár/fő (helyszínen intézendő)
Helyszínen fizetendő, elvárt borravaló
120 dollár/fő/út

Amiket ajánlunk Önnek

Kenya elektronikus utazási engedély
15.990 Ft / fő
Kenya elektronikus utazási engedély (ETA) ügyintézés (kérésre irodánk intézi)
Biztosítási csomag
71.399 Ft / fő
Baleset és poggyászbiztosítás és útlemondási biztosítás. (BBP: 11.400 Ft + útlemondási 59.999 Ft) A biztosítási csomag megrendelését követően - amennyiben a biztosító által elfogadott okok valamelyikével törli foglalását, akkor - a bánatpénz 100%-a visszajár Önnek!

Fakultatív program lehetőségek

Külön foglalható fakultatív program
245.000 Ft / fő
Hőlégballonozás Masai Mara felett

A kora hajnali órákban lehetőségük nyílik, felfedezi madártávlatból a Nemzeti Rezervátum adta vadvilágot. Szemet elkápráztató látványt nyújt az éppen rohangáló/ébredező gazella vagy zebra a napfelkeltében.
Landolás után igazi Kenya stílusú pezsgős reggeli felszolgálásban lehet részük a Mara síkságon.

Külön foglalható fakultatív program
20.000 Ft / fő
Masai falulátogatás

Kalandozzon el velünk egy nomád, autentikus faluba, ahol a falu tagjai összegyűlnek és üdvözlik Önt. A magas férfiak és nők élénkpiros öltözékükben „adumuba” kezdenek, ami a nép tradícionális tánca, ahol ugrálni és énekelni kezdenek. Sok esetben a látogatókat is invitálják a csatlakozáshoz. Üdvözlés után lehetőségük nyílik betekintést szerezni a „boma” házacskákba, amiket a maszáj nők építenek. Meglepő, de ebben a kicsin kunyhóban, készítik el mindennapi ételüket, alszanak és szocializálódnak. Szerezzen egyedülálló, valódi élményeket ezalatt az 1-2 óra alatt, ebben a hagyományőrző parkban.

Bőséges programkínálat

Térkép megtekintése
Utazás Nairobiba

Utazás a délutáni órákban Budapestről átszállással Nairobiba.

Nairobi- Aberdare Nemzeti park

Érkezés a hajnali órákban, majd transzfer Nairobiban található reptéri szállodába, ahol lehetőségük lesz megpihenni a hosszú út után. Kis pihenés után kijelentkezés a szállodából, majd Aberdare felé vesszük az irányt. ahol egy bőséges ebéddel várják Önöket az Aberdare Country Clubban. Ebéd után tovább folytatják utunkat a szálláshelyünkre.Érdekesség, hogy 1952. február 6.-án II. Erzsébet ebben a nemzeti parkban (Tree Top Lodge-ban) értesült apja, VI. György haláláról és, hogy ő lett Anglia királynéja. Bejelentkezés után a nap hátralévő idejében megfigyelhetik a szálloda környékbeli vadvilágát a teraszról. Gyakori látogatók az erdei óriás vaddisznók, bivalyok, elefántok, hiénák, nílusi ludak vagy a leopárdok. Sötétedésnél ki szokták világítani a szálláshely közelében található mocsarat, hogy a vendégek megcsodálhassák az éjszakai vadvilág életét. Szállás: Aberdare környékén (The Ark Lodge 4* vagy hasonló).

Aberdare Nemzeti Park- Nakuru-tó Nemzeti Park

Reggeli után tovább utazunk a Nakuru-tó Nemzeti Parkba. Egy pazar ebéden vehetnek részt a Nemzeti Park szállodájában, miután bejelentkeztek. Délután vadles túrára invitáljuk Önöket.
A park ökoszisztémáját leginkább tó alkotja, amelyet főleg erdős és bokros gyepek vesznek körül. A park fontos Ramsari terület, ami támogatja az ökológiai sokféleséget. A Nakuru-tó egykor csak madárrezervátum volt, napjainkban Kenyában ez a legalkalmasabb hely arra, hogy megtekinthesse a fokozottan védett fekete-fehér orrszarvút. Többek között a parkban található állatok közé tartozik az oroszlán, leopárd, flamingó, egyiptomi liba, vizibak, a ritka Rotschild zsiráf, hiéna, bivaly, pávián, szavannacerkóf, gazellák és más vízimadarak, amelyek szintén jelentős látnivalók a területen. A kora esti órákban egy szafari vadlesre invitáljuk, ami egészen napnyugtáig tart. Visszatérés a szállodába. Szállás: Lake Nakuru Sopa Lodge 4* vagy hasonló.

Nakuru-tó Nemzeti Park- Masai Mara Nemzeti Rezervátum

Kijelentkezés a szállodából, majd a Masai Mara Nemzeti Rezervátum felé vesszük az irányt a Mara Sopa kunyhókhoz. Bejelentkezés a szállodába, majd délután autós túra a rezervátum területén. Maga a terület számos csodálatos tájképet és vadvilágot tár fel a látogatók szeme elé. Kenyában ez az egyetlen hely, ahol a látogatók ugyanazokat az állatokat láthatják, mint ami néhány évszázaddal ezelőtt is volt. Visszatérés a szállodába, majd vacsora.

Masai Mara Nemzeti Rezervátum

Szabadidő vagy fakultatív program: Hőlégballonozás Masai Mara felett vagy töltse kedvére szabadidejét a rezervátum adta csodálatos lehetőségeit kihasználva. Élvezze a hihetetlenül nyitott tájakat és a termékeny folyóparti erdőket a kanyargós kanyarulatokat követve a Mara és a Talek folyók mentén. A nyílt szavanna, csodálatos vadon élő állatoknak, valamint több mint 95 emlősfaj és 570 feljegyzett madárfajnak ad otthont. A Nagy állatvándorlás szeptember végén halad át a Masai Mara területén. Minden tagja a „NAGY ÖT”-nek (Oroszlán, leopárd, afrikai elefánt, afrikai bivaly és fekete orrszarvú ) fellelhető ebben a rezervátumban. Akik szemfülesek, láthatnak vízilovakat, nílusi krokodilokat, hiénákat, gepárdokat, sakálokat és denevérfülű rókákat is. Minden étkezés és szállás a Mara Sopa Lodgeban lesz.

Masai Mara Nemzeti Rezervátum-Naivasha-tó

Kijelentkezés a szálláshelyről, majd utazás a Naivasha-tóhoz. Bejelentkezés a szállodába, majd egy bőséges ebédre invitáljuk Önöket a szállodába. Egy rövid délutáni szieszta után, pihenés képpen élvezze az általunk nyújtott hajós utazást, ami által közelebb kerülhet az afrikai vízilovakhoz. A program után visszatérés a szállodába, majd vacsora. Szállás: Lake Naivasha Sopa Lodge vagy hasonló.

Naivasha-tó- Amboseli Nemzeti Park

Kijelentkezés a szálláshelyről. Első megállónk az Amboseli Nemzeti Park lesz. Bejelentkezés a nemzeti park szálláshelyére, majd ebéd az étteremben. Délután szafari túra a Nemzeti Park területén, ahol elefántokat, vizilovakat, kafferbivalyokat és különböző antilopokat, vizimadarakat figyelhetünk meg. Majd visszatérés a szállodába. Szállás: Amboseli Sopa Lodge.

Amboseli Nemzeti Park

Töltse kedvére szabadidejét a park területén egész nap. Afrika lábánál fekvő Amboseli Nemzeti Park a legnépszerűbb attrakció, hiszen itt lelhető fel a híres Kilimandzsáró vulkán. Általában felhők takarják, azonban hajnalban vagy naplementekor teljes hófödte pompájában is meg szokott jelenni az egykor Kenyához tartozó attrakció. Wilhelm német császár szeretett unokájának ajándékozta a vulkánt, ami tökéletes nászajándék volt számukra. Napjainkban a hegy vizet biztosít a parknak, gyönyörű kilátással rendelkezik és kiváló háttérkép lehet az állatok fotózásánál is. Visszatérés a szállodába. Minden étkezés a szállodában kerül lebonyolításra.

Amboseli Nemzeti Park- Namanga- Tarangire Nemzeti Park

Kijelentkezés a szálláshelyről, majd átutazás a Namanga határon keresztül Tanzániába. Első megállónk Arusha városában lesz, ahol egy rövid ebédre hívjuk meg Önöket. A délutáni órákban tovább utazunk a Tarangire Nemzeti Parkba egy szafari túrára. Legfőbb látnivalója a parknak a hatalmas baobabfa (majomkenyérfa) és a nagyszámú elefánt. A program után transzfer a szállodába. Szabadidő vagy helyszínen foglalható fakultatív program: Masai falulátogatás. Szállás: Arusha környékén (Tarangire Sopa Lodge vagy hasonló).

Tarangire- Manyara-tó Nemzeti Park

Délelőtti órákban kijelentkezés a szálláshelyről. A szálloda biztosít Önöknek ebédcsomagot. Utazás a Manyara-tó Nemzeti Park fele,ami a Nagy-hasadékvölgy nyugati peremén helyezkedik el. Lúgos taváról, madárvilágáról és a ritka látványt nyújtó, fán csüngő oroszlánjairól híres. Késő délután transzfer a szálláshelyre. Szállás: Karatu környékén (Marera Valley Lodge vagy hasonló).

Karatu - Ngorongoro védett terület-Hazautazás

Reggeli után kijelentkezés a szálláshelyről. Élvezze az utazást a Ngorongoro védett területre, ahol egy piknik keretein belül elfogyasztjuk az ebédünket. A délután folyamán szabadidő keretein belül lehetőségük nyílik arra, hogy bejárják a kráteres területet egy szafari túrán.
A Ngorongoro krátert „Afrikai Édennek” vagy a Világ 8. természeti csodájának is szokták nevezni. Tanzániának ez a fő attrakciója a turisták körében, hiszen határozottan világszínvonalú látványosság. Körülbelül 2,5 millió évvel ezelőtt alakult ki. Belülről és a vulkán pereméről is lélegzetelállító tájkép tárul a szemünk elé. A kráter kb. 20 km átmérőjű és a világ legnagyobb kalderája. A kráter több mint, 30000 állatnak és sokféle madárnak biztosít otthont, hiszen nagyon ritkán hagyják el helyüket a rendelkezésre álló víz és száraz évszak miatt. A késő délutáni órákban transzfer a Kilimandzsáró repülőtérre.

Hazautazás

Utazás a hajnali órákban Budapestre átszállással, életre szóló élményekkel gazdagodva érkezünk haza.

További napok programjaiKevesebb program
Útlevélnek az országba történő belépéstől számítva min. 6 hónapig érvényesnek kell lennie!
A Kenyára turista vagy üzleti célból érkező magyar állampolgárok 30 napra érvényes vízumot igényelhetnek kizárólag az Elektronikus Utazási Felhatalmazási Rendszerben (ETA). Az ország területére történő beutazáshoz szükséges vízumot irodánk, kérésre intézi: ennek ára 15.990 Ft/ vízum.
Tanzániába turista vagy üzleti célból érkező magyar állampolgároknak a határon egyszeri belépésre jogosító vízumot kell intézni a helyszínen. Ennek várhatóan az ára kb.: 50 USD/fő.
A programváltozás jogát fenntartjuk, a kirándulások sorrendje változhat! Az út indításához minimális csoportlétszám (min. 18 fő) szükséges! Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést. A helyszínen fizetendő borravaló kb. 120 dollár/fő.
Egészségügyi előírások, javaslatok: Nincs fertőzésveszély az út során, viszont a kenyából tanzániába történő közúti határátlépésnél a hatóságok kérhetik a sárgaláz oltás meglétét igazoló egészségügyi kiskönyvet! (a sárgaláz oltás az utazók körében egyfajta alapoltásnak számít, a világ számos országában kérik felmutatását. Egy dózis egy életre elegendő védelmet nyújt, és minimum két héttel az utazás kezdete előtt kell megkapni. Ára 17.000 ft körül mozog, de ez helyenként eltérő lehet. A nemzetközi oltóközpontban számukra is kiállítják a sárga kiskönyvet egy pár ezer forintos adminisztrációs díj fejében, amelybe beírják, hogy felmentve sárgaláz oltás alól. 3 fős foglalás nem lehetséges!

Hotelek

Four Points Sheraton Nairobi Airport -B&B

The Ark Lodge

Nakuru Sopa Lodge

Mara Sopa Lodge

Naivasha Sopa Lodge

Amboseli Sopa Lodge

Tarangire Sopa Lodge

Ngorongoro Mountain View Lodge

Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.

Járatok

2024. 10. 10. TK1034 Budapest (BUD) Isztambul (IST) 14:00 - 17:10 Turkish Airlines
2024. 10. 10. TK0637 Isztambul (IST) Nairobi (NBO) 18:50 - 01:40 Turkish Airlines
2024. 10. 21. TK0567 Kilimandzsáró (JRO) Isztambul (IST) 02:25 - 12:05 Turkish Airlines
2024. 10. 21. TK1037 Isztambul (IST) Budapest (BUD) 18:35 - 19:35 Turkish Airlines
IDŐELTOLÓDÁS nyáron + 1 óra, télen +2 óra Magyarországhoz képest.

PÉNZNEM Tanzánia / Zanzibár hivatalos fizető eszköze a shilling, de a turisták által látogatott helyeken az amerikai dollár is elfogadott fizetőeszköz. Kizárólag csak olyan kis címletű amerikai bankjegyeket vigyünk magunkkal, amik 2002. utáni kiadásúak. Útszéli boltokban célszerű elkerülni a bankkártya használatát.

TELEFONÁLÁS Magyarország hívószáma: 00036 körzetszám. Kenya hívószáma Magyarországról: +254. Tanzánia hívószáma Magyarországról: +255.

IVÓVÍZ Ne fogyasszunk csapvizet, tanácsos inkább palackozottat inni.

IDŐJÁRÁS Trópusi, hűvös éjszakákkal. Egész évben 25-35 fok között mozog a hőmérséklet. Októberben a hajnalok és az éjszakák hűvössége miatt célszerű meleg öltözéket vinni.

ELEKTROMOS ÁRAM Háromágú (brit típusú) aljzat van a legtöbb helyen, ezért érdemes átalakítót/elosztót vinni, hogy használhassuk töltőinket, laptopunkat.

PANASZKEZELÉS Bármilyen jellegű panasz esetén kérjük, jelezzék az idegenvezetőnek, mert kollégánk tudja az esetleges problémákat leghamarabb és leghatékonyabban, a helyszínen orvosolni. A helyben nem megoldható problémákról készítsenek jegyzőkönyvet kollégánk segítségével, ez a dokumentum szolgál a hazautazás utáni panaszkezelés alapjául.
 
ELŐ- ÉS UTÓSZEZONI SZOLGÁLTATÁSOK, ÁRAK Előfordul, hogy elő- és utószezonban a szálláshelyek egyes szolgáltatásai nem, vagy csak részlegesen működnek. Ezeket a körülményeket irodánk az árak kalkulálásánál figyelembe vette. Irodánk a szolgáltatások összetételére nincs befolyással.
 
SZÉFHASZNÁLAT, ELVESZETT TÁRGYAK Kérjük, vigyázzon értékeire és irataira! Sem a szálláshelyek, sem irodánk nem vállal felelősséget az elveszett tárgyakért.
 
ÖLTÖZKÖDÉS A különböző bogarak miatt érdemes világosabb, vállakat és lábakat elfedő ruházatot viselni. A magas napsugárzás miatt célszerű naptejet, kalapot vinni magukkal. Hölgyek részére ajánlott a vállat és térdet eltakaró ruházat viselés.

MŰANYAG ZACSKÓ HASZNÁLATÁNAK TILALMA Javasoljuk a Kenyába utazó és a Kenyában tartózkodó magyar állampolgárok számára, hogy kerüljék a bevásárlószatyrok kivitelét az országba, ugyanis sok esetben ezt el is vehetik Önöktől.

VÉDŐOLTÁS  Nincs kötelező az ajánlottak közé tartozik a sárgaláz, Hepatitis A, malária, tífusz, meningitis, diftéria, tetanusz, gyermekbénulás, Hepatitis B, veszettség. Az európai utasoknak nem kötelező a sárgalázoltás, kivéve, ha olyan afrikai országból / országon keresztül érkeznek, ahol kötelező ez az oltás, még ha csak tranzitállomásként haladtak át azon az országon. Érdemes már itthon kiváltani a sárga kiskönyvet, ugyanis a Kenya-Tanzánia határon ellenőrizhetik ennek meglétét. Kézfertőtlenítőt, hasmenés elleni szert és szúnyogriasztó szert vigyünk magunkkal!
 

Kötelezettségek nélkül

Ajánlatkérés

Kérjük, válasszon az elérhető időpontok közül!

Az ajánlatkérése nem jár semmilyen kötelezettséggel. Kollégáink elkészítik személyre szabott árajánlatát.

Kérdés és foglalás esetén kérjük, hívja a következő számot: 06 80 98 00 80, kollégáink várják hívását! Amennyiben azt szeretné, hogy mi hívjuk Önt, kérem küldjön nekünk üzenetet az [email protected] címre. Az ajánlat limitált ideig érvényes.

AZONNALI FOGLALÁSÉRT HÍVJA UTAZÁSI TANÁCSADÓNKAT A 06 80 98 00 80-AS TELEFONSZÁMON, AKI VÁRJA HÍVÁSÁT MUNKANAPOKON 8-17 ÓRA KÖZÖTT!

Az ajánlatkérés elküldése után maximum 24 órán belül megküldjük ajánlatunkat.

Premio Travel Kft.

 

Adatkezelési tájékoztató

 

 

I. Az adatkezelő személye és elérhetőségei

PremioTravel Holidays Kft. (székhelye: 1063 Budapest Szinyei Merse Pál u. 10.,, telefonszám: 99/310-940, cégjegyzékszám: 01-09-180774, adószáma: 24758415-2-42, utazásszervezői és -közvetítői nyilvántartásba vételi szám: U-001503, e-mail: [email protected], weboldalak: www.premiotravel.hu) a továbbiakban mint Premio Travel az ügyfelek – a Premio Travel utazói – a személyes adatait kezeli.

Az adatkezelési szabályzatban használt meghatározások, fogalmak  ezen szabályzatra kötelezően alkalmazandó definícióit a 2016/679/EU rendelet tartalmazza.

A hivatkozott rendelet a  https://naih.hu/files/CELEX_32016R0679_HU_TXT.pdf

weboldalon olvasható.

 

Az adatkezelési szabályzatban adatkezeléssel kapcsolatban használt néhány kifejezés és fogalom rendelet szerinti magyarázata:

adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely a személyes adatok kezelésének céljait és eszközeit önállóan vagy másokkal együtt meghatározza; ha az adatkezelés céljait és eszközeit az uniós vagy a tagállami jog határozza meg, az adatkezelőt vagy az adatkezelő kijelölésére vonatkozó különös szempontokat az uniós vagy a tagállami jog is meghatározhatja;

adatkezelés: a személyes adatokon vagy adatállományokon automatizált vagy nem automatizált módon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így a gyűjtés, rögzítés, rendszerezés, tagolás, tárolás, átalakítás vagy megváltoztatás, lekérdezés, betekintés, felhasználás, közlés továbbítás, terjesztés vagy egyéb módon történő hozzáférhetővé tétel útján, összehangolás vagy összekapcsolás, korlátozás, törlés, illetve megsemmisítés;

adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel;

GDPR: a  2016/679/EU rendelet a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK irányelv hatályon kívül helyezéséről;

felügyeleti hatóság vagy NAIH: Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság.

személyes adat: azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható;

személyes adatok különleges kategóriái: faji vagy etnikai származásra, politikai véleményre, vallási vagy világnézeti meggyőződésre vagy szakszervezeti tagságra utaló személyes adatok, valamint a természetes személyek egyedi azonosítását célzó genetikai és biometrikus adatok, az egészségügyi adatok és a természetes személyek szexuális életére vagy szexuális irányultságára vonatkozó személyes adatok;

ügyfél: a Premio Travel termékei és szolgáltatásai iránt személyesen, a honlapon, telefonon vagy bármely más módon érdeklődők, illetve a Premio Travellel utazási szerződést kötők (utazók). 

 

Az adatkezelés elvei

A PremioTravel minden tőle telhető intézkedést megtesz annak érdekében, hogy az ügyfelek személyes adatait mindenkor

 

II. A Premio Travel az alábbi személyes adatokat gyűjti az ügyfelektől

 

A Premio Travel a szolgáltatásával kapcsolatos megkeresés, érdeklődés, hírlevélre való feliratkozás, utazási szerződés, egyedi ajánlatkéréssel kapcsolatban az alábbi személyes adatokat gyűjti az ügyfelektől:

 

1.) érdeklődés:

(a)   név;

Az ügyfél beazonosításához elengedhetetlenül szükséges adat

(b)   e-mail cím (telefonszám);

Az ügyfél későbbi eléréséhez elengedhetetlenül szükséges adatok

(c)   érdeklődés tárgya (pl: időszak, úti cél, szállás besorolás);

Az ügyfél érdeklődésének pontosításához, annak megfelelő, személyre szabott megválaszolásához szükséges adatok, az ügyfél saját közlése alapján.

 

2.) Hírlevélre való feliratkozás

(a)   név;

Az ügyfél beazonosításához elengedhetetlenül szükséges adat

(b)   e-mail cím (telefonszám);

Az ügyfél későbbi eléréséhez elengedhetetlenül szükséges adatok

(c)   érdeklődés tárgya (ha alkalmazandó);

A hírlevél / egyéb eDM eszköz tárgyának pontosításához szükséges adatok, az ügyfél saját közlése alapján.

 

Az 1.) és 2.) esetekben az adatkezelés jogalapja az érdeklődő, illetve a hírlevélre feliratkozó hozzájárulása. Az adatkezelés az érdeklődő, a hírlevélre feliratkozó által megjelölt tartamig, vagy a hozzájárulás visszavonásáig tart.

 

3.) utazási szerződés kötés

(a)   név;

Az ügyfél (utazó) beazonosításához elengedhetetlenül szükséges adat

(b)   e-mail cím (telefonszám);

Az ügyfél (utazó) későbbi eléréséhez elengedhetetlenül szükséges adatok

(c)   a szerződés tárgya (pl: időszak, úti cél, szállás besorolás, gyerekek száma és születési ideje, étkezési igények, releváns egészségügyi adatok);

A szerződés tárgyának meghatározása.

(d)   útlevélszám

A repülőjegy foglaláshoz.

 

Az adatkezelés jogalapja a szerződés teljesítése, illetve az annak kapcsán felmerült esetleges jogviták rendezhetőségének biztosítása. Az adatkezelés időtartama a Ptk. szerint megállapított elévülési idő, amelynek kezdete az utazási szerződés teljesítésének napja.

 

 

 

 

4.) egyedi ajánlatkérés

 

(a)   név;

Az ügyfél beazonosításához elengedhetetlenül szükséges adat

(b)   e-mail cím (telefonszám);

Az ügyfél későbbi eléréséhez elengedhetetlenül szükséges adatok

(c)   érdeklődés tárgya (pl: időszak, úti cél, szállás besorolás);

Az ügyfél érdeklődésének pontosításához, annak megfelelő, személyre szabott megválaszolásához szükséges adatok, az ügyfél saját közlése alapján.

 

Az adatkezelés jogalapja az ajánlatkérő hozzájárulása. Az adatkezelés az ajánlatkérő által megjelölt tartamig, vagy a hozzájárulás visszavonásáig tart.

 

Utazási szolgáltatásra vonatkozó szerződés

 

(a)   név;

Az ügyfél beazonosításához elengedhetetlenül szükséges adat

(b)   e-mail cím (telefonszám);

Az ügyfél későbbi eléréséhez elengedhetetlenül szükséges adatok

(c)   a szerződés tárgya (pl: időszak, úti cél, szállás besorolás, gyerekek száma és születési ideje, étkezési igények, releváns egészségügyi adatok);

A szerződés tárgyának meghatározása.

 

Az adatkezelés jogalapja a szerződés teljesítése, illetve az annak kapcsán felmerült esetleges jogviták rendezhetőségének biztosítása, az utazási szolgáltatás minőségfejlesztése és a személyre szabott ügyfélkiszolgálás célzottab megvalósítása. Az adatkezelés időtartama a Ptk. szerint megállapított általános (jelenleg 5 év), illetve a Számviteli törvényben meghatározott elévülési idő (jelenleg 8 év), amelynek kezdete az utazási szerződés teljesítésének napja.

 

 

Személyes adatok továbbítása az EGT területén belül

 

A Premio Travel az az ügyfelei személyes adatait az alábbi EGT belüli harmadik személyekkel jogosult megosztani:

(a)   a Premio Travel cégcsoportján belül, beleértve a Premio Travel anya- és leányvállalatait;

(b)   a Premio Travel vagy az ügyfelek részére szolgáltatásokat végző szervezetekkel (pl: biztosítást nyújtó társasággal, IT szolgáltatóval, marketing kampányt folytató vállalkozással);

(c)   az utazási szerződés teljesítésében résztvevő közreműködőkkel (hotel, repülőtársaság, stb.);

(d)   felügyeleti hatósággal és más szabályozó hatóságokkal és szervekkel.

 

Nemzetközi adattovábbítás harmadik (nem EGT) országokba

A Premio Travel jogosult az ügyfelek személyes adatait EGT kívüli országba továbbítani, amennyiben

A Premio Travel az utazási szerződés megkötése előtt tájékoztatja az utazót az EGT területén kívülre továbbított személyes adatai  2016/679/EU rendeletnek megfelelő védelméről.

 

 

Tájékoztatás kérése

Az utazó az alábbi kapcsolati pontokon keresztül kérhet tájékoztatást a Premio Travel által kezelt személyes adatairól:

e-mail cím:

telefon:

levélcím:

 

III. Az ügyfél, az utazó jogai

 

Az ügyfél hozzáférési jogai

Az ügyfél hozzáférhet a személyes adataihoz.

 

Az ügyfél írásban kérheti, hogy a Premio Travel tájékoztatást adjon arról, hogy személyes adatait az iroda kezeli-e.

A Premio Travel a tájékoztatást nem tagadhatja meg.

Az ügyfél tájékozódás joga kizárólag a rá vonatkozó személyes adatokra terjed ki.

Az ügyfél tájékozódási joga nem vonatkozik:

 

A Premio Travel a kérelmező ügyfél kérésére hozzáférést és másolatot biztosít a személyes adataihoz. Ha az ügyfél további/ismételt másolatot kér a személyes adatairól, a Premio Travel 1.000 Ft/adat, vagy tájékoztatás  díjat számol fel, amelyet az ügyfél a tájékoztatás átadása/megküldése előtt köteles megfizetni a Premio Travel számlája alapján.

 

A helyesbítéshez való jog

Az ügyfél bármikor kérheti személyes adatainak helyesbítését.

A helyesbítési jog kizárólag az ügyfélre vonatkozó személyes adatokra terjed ki.

Nem terjed ki

 

A Premio Travel az ügyfél írásban benyújtott kérésének megfelelően javítja, kiegészíti vagy módosítja az ügyfél személyes adatát, és erről írásban tájékoztatja az ügyfelet.

A Premio Travel a helyesbítésről nem köteles tájékoztatni az ügyfelet, ha az aránytalanul nagy terhet róna rá, vagy az ügyfél tájékoztatása lehetetlen.

 

A törléshez való jog

Az ügyfél kérheti személyes adatainak törlését.

A Premio Travel indokolatlan késedelem nélkül köteles törölni az ügyfél személyes adatait,amennyiben

azokat a Premio Travel kezeli és

 

A Premio Travel az ügyfél személyes adatainak törléséről tájékoztatja az ilyen személyes adatok címzettjeit.

A Premio Travel a helyesbítésről nem köteles tájékoztatni az ügyfelet, illetve a címzetteket, ha az aránytalanul nagy terhet róna rá, vagy az ügyfél tájékoztatása lehetetlen.

 

Az adatkezelés korlátozásához való jog

Az ügyfél kérheti a személyes adatai kezelésének korlátozását.

Az adatkezelés korlátozásának joga kizárólag az ügyfél személyes adataira vonatkozik.

 

A Premio Travel korlátozhatja az ügyfél személyes adatainak kezelését mindaddig, amíg ellenőrzi az ügyfél személyes adatainak helyességét, valódiságát amennyiben az ügyfél vitatja az adott adat(ok) pontosságát.

A Premio Travel korlátozza az ügyfél személyes adatainak kezelését, ha az ügyfél olyan adatok kezelésének korlátozását kéri, amelyek kezelése jogellenes, és az ügyfél ellenzi az ilyen adatok törlését.

A Premio Travel az ügyfél kérésére korlátozza személyes adatainak kezelését, amennyiben

 

A Premio Travel korlátozza az ügyfél személyes adatainak kezelését, ha

 

A Premio Travel az ügyfél személyes adatainak korlátozásáról tájékoztatja az ilyen személyes adatok címzettjeit.

A Premio Travel a korlátozásról nem köteles tájékoztatni az ügyfelet, illetve a címzetteket, ha az aránytalanul nagy terhet róna rá, vagy az ügyfél tájékoztatása lehetetlen.

 

A személyes adatok kezelésének korlátozása esetén a Premio Travel

 

A Premio Travel az ügyfél személyes adatait közvetlen üzletszerzésre nem használhatja fel.

 

Az adathordozhatósághoz való jog

Az ügyfél jogosult arra, hogy az általa a Premio Travel adatkezelésébe átadott  személyes adatait írásban, kinyomtatott vagy más, olvasható formátumban megkapja.

Az ügyfél jogosult, hogy ezen személyes adatait másik adatkezelőnek átadja vagy továbbítsa/továbbítassa.

Az ügyfél adathordozhatósághoz való joga kizárólag a rá vonatkozó személyes adatokra terjed ki.

 

Panasz benyújtásához való jog

Amennyiben az ügyfél úgy véli, hogy személyes adatainak kezelésével kapcsolatban jogait megsértették, úgy az ügyfél vegye fel a kapcsolatot a Premio Travel megnevezett kapcsolattartójával.

Az ügyfél a Premio Travel adatkezelésével kapcsolatos panaszait közvetlenül bejelentheti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.; telefon: +36 1 391 1400; fax: +36 1 391 1410; e-mail: [email protected]; weboldal: www.naih.hu), illetve eljárást indíthat a lakóhelye szerint illetékes bíróság előtt.

Adattovábbítási nyilatkozat
Tudomásul veszem, hogy a Premio Travel Holidays Kft. (1063 Budapest Szinyei Merse Pál u. 10.,) adatkezelő által a https://premiotravel.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft., mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi:
név, email cím, telefonszám, számlázási adatok, szállítási adatok, megrendelés azonosító.
Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a
SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg: http://simplepay.hu/vasarlo-aff