show/hide phone

Infóvonal

06 80 98 00 80

Hétfőtől-szombatig:
8-20 óra között
Helyi tarifával hívható!

Infóvonal

Igazi mesevilág: Kappadókia

Igazi mesevilág: Kappadókia, Törökország, 2018-10-12, Reggeli
Igazi mesevilág: Kappadókia
Időpont:
2018-10-12 – 2018-10-19
Időtartam:8 nap
Közlekedés:repülő (Budapest)
Ellátás:Reggeli
(-0 %)

Amit az ár tartalmaz:

  • Repülőjegyet oda-vissza
  • Repülőtéri illeték
  • Repüléshez kapcsolódó szolgáltatásokat: Feladott és kézipoggyász, repülőtéri check-in
  • Transzfereket
  • Szállást 4 és 5* hotelekben
  • Reggelit
  • Magyar nyelvű csoportkísérőt

Kappadókia

Kappadókiai körutazásunk igazi csemegének ígérkezik annak, aki egy igazán egyedülálló úticélon töri a fejét. Ennek során felfedezheti a különlegesnél különlegesebb helyszíneket: a tufakúpokkal büszkélkedő, semmire sem hasonlító, misztikus, holdbéli tájat, a tündérkémények mesebirodalmát, karaván menedékhelyet, az iszlám művészet és építészet kincseit.

Gyors ajánlatkérés

Ne habozzon, kérje ajánlatunkat, 24 órán belül megválaszoljuk, és eggyel közelebb hozzuk álomutazásához.

Ez az időpont megtelt. Amennyiben csak ez az utazási dátum érdekli, kérjük, jelezze nekünk emailben, és felrakjuk várólistánkra!
Választott utazás: Igazi mesevilág: Kappadókia
Időpont: 2018-10-12 – 2018-10-19 További időpontok
Az időpont megtelt, a megrendelőlap nem elérhető.
A szervező utazási iroda megjelölése : Igazi mesevilág: Kappadókia (ősz)
Leírás

1. NAP Érkezés Antalyába
Repülés Törökországba. Kollégánk már a repülőtéren fogadja, majd a szállodában frissítő welcome drinkkel üdvözli Önöket. Szállás Antalya környékén.

2. NAP Mevlana-kolostor – Kappadókia
A szállodában elköltött reggeli után utazás Konyába, a kora középkori Szeldzsuk Birodalom egykori fővárosába, amely ma is sok hívő török zarándokhelye. Itt található Mevlana sírja. Meglátogatjuk a híres Mevlana Kolostort, ahol a táncoló dervisek rendjét alapították. A kolostor, amely ma az Iszlám Művészet Múzeumának ad otthont, a török iparművészet kincseinek gyűjteménye. Ezt követően tovább indulunk a mesés Kappadókiába, amely az elkövetkezendő napok célállomása lesz. Szállás Kappadókiában a következő 3 napban.

3. NAP Göreme
Göremében, a Göreme Nemzeti Park területén található, freskókkal díszített barlangtemplomokat látogatjuk meg (az UNESCO Világörökség része). Itt a természet igazán bemutatta, milyen nagy fantáziával rendelkezik; a táj sziklafalakból, tufapiramisokból és kúpokból áll, mely képződmények úgy néznek ki a sok lyukkal, mint egy hangyaboly. Ezt követően a szerzetesek völgyének vagy tündérkémények völgyének is nevezett Simeonvölgybe látogatunk. Ez a táj a tíz méter magas, és csoportokban vagy magányosan álló tufakúpok eredeti és tökéletes kompozíciójával mindenkit bámulatba ejt. Uchisarban az egyik legnagyobb tufakúpnál élvezhetjük (kívülről) a tájra nyíló csodálatos kilátást. Délután megismerkedünk a szőnyegkészítés hagyományának nemes folyamatával (a nyersanyag – a selyem, pamut és gyapjú – termelésétől kezdve egészen a késztermékig). A nap végén sétát teszünk Avanosban, mely fazekas remekműveiről híres. Szállás Kappadókiában.

4. NAP Szabadidő vagy fakultatív program
Kappadókia területe bizarr sziklakúpokkal teletűzdelt fantasztikus holdbéli tájra hasonlít, ahol a tufaképződményekbe barlangtemplomokat és lakásokat vájtak az itt lakók. A tájat egy vulkán alakította ki, amelyből az ismételt kitörések során rengeteg vulkáni hamu rakódott a területre. A környék első lakói a 7. században érkeztek ide. Őket követték a későbbiekben a szerzetesek, és templomok, kápolnák, remetelakok, kolostorok kerültek kialakításra a tufából. Ha van kedve, fedezze fel idegenvezetőnkkel a környéket félnapos fakultatív kirándulás keretében (Ortahisar – Szerelem-Völgy és a föld alatti város). Szállás Kappadókiában.

5. NAP Obrukhan – Antalya
Elhagyjuk Kappadókia varázslatos-időtlen világát és Obrukhanba, a híres szeldzsuk karaván menedékhez megyünk, ahol a múlt titkai tárulnak fel előttünk. Ezt követően a festői tájat teljes mértékben meghatározó, csodálatos Taurus-hegységen keresztül visszatérünk Antalya környékére, ahol az utolsó három éjszakát töltjük. Szállás Antalya környékén.

6. NAP Antalya – Karpuzkaldiran-vízesés
Ezen a napon Antalyába látogatunk, amely a Török Riviéra egyik legszebb városa. A Taurus-hegység gyönyörű csúcsai és a régióra jellemző buja növényzet csodálatos látványt nyújtanak. Megnézzük a város szimbólumait, többek között a Yivli Minaretet és az óratornyot a Kalekapsi téren. A séta folyamán alkalmuk nyílik meglátogatni egy ékszer kereskedést, ahol ezen tradicionális török termékek készítése zajlik, és egy bőrmanufaktúrát, ahol kedvező áron juthatnak a török kézművesipar remekeihez, ráadásul egy divatbemutatót is megtekinthetünk. A kirándulás fénypontja a Karpuzkaldiran vízesés megtekintése. Szállás Antalya környékén.

7. NAP Szabadidő vagy fakultatív program
Ezt a napot a szállodában töltheti kedvére. Ha van kedve, fedezze fel idegenvezetőnkkel a környéket fakultatív kirándulás keretében. Szállás Antalya környékén.

8. NAP Hazautazás
A busz a repülőgép indulási idejének függvényében viszi ki Önöket a repülőtérre. Utazás Budapestre, életre szóló élményekkel gazdagodva érkezünk haza.

Javasoljuk a Kultúra-és vacsoracsomag megvásárlását, amivel megkapja az alap programhoz tartozó belépőket, idegenvezetést, vacsorákat.

Fontos Információk!
Tájékoztatjuk kedves utasainkat, hogy az útlevélnek érvényesnek kell lennie a visszatérés napjától számított minimum 6 hónapig!
A programváltozás jogát fenntartjuk.
Fakultatív programok vásárlása a helyszínen.

Az ár tartalmazza

Repülőjegyet oda-vissza, ismert légitársasággal
Repüléshez kapcsolódó szolgáltatásokat:
Feladott poggyász, kisméretű kézipoggyász, repülőtéri Check-in.
Repülőtéri illetéket
Transzfereket:
Modern, légkondicionált buszokkal.
Minőségi szállásokat:
Vendégeink 4 és 5 csillagos elegáns szállodában kapnak elhelyezést.
Reggelit:
Az utazás minden napján svédasztalos reggeli a szállodák éttermében.
Magyar nyelvű csoportkísérőt

Egyéb

Foglalási díj: 2.900 Ft/fő
Amiket ajánlunk Önnek:
Kultúra-és vacsoracsomag: 31.600 Ft/fő – tartalmazza az alap kirándulásokhoz tartozó belépőket, idegenvezetést, vacsorákat
Útlemondási biztosítás: 3.700 Ft/fő
Baleset- és poggyászbiztosítás: 4.520 Ft/fő
Egyágyas szoba felár (külön szoba igénylése, illetve egyedül utazó ügyfelek esetén): 37.600 Ft/fő/hét

Fakultatív programok

A helyszínen foglalhatóak, pontos információ róluk a helyszínen kapható. Az itt látható árak tájékoztató jellegűek.
Minimum létszám szükséges a programok megrendezéséhez.
Ortahisar – Szerelem-Völgy és a föld alatti város
fél napos
ebéddel
Ár: kb. 55 euró/fő
A Méz-völgy (Ballidere) vagy másnéven Szerelem-Völgy az otthona az egyik legszebb és leglélegzetelállítóbb Tündérkéményeknek a kappadókiai régióban. Az alakzatokat az eső és a szél formázta, és ahogy a napfény különbözőképpen csillan meg rajtuk, úgy változtatják színüket a nap folyamán. Ez a fotósok és geológusok paradicsoma. Ezt követően a mintegy 50 föld alatti város egyikét keressük fel.
Manavgat hajókirándulás
egész napos
ebéddel
Ár: kb. 45 euró/fő
Hajókirándulást teszünk a csodaszép Manavgat-folyón, majd ezt követően egy mecsetet keresünk fel.
vagy:
Zöld-kanyon túra
egész napos
ebéddel
Ár: kb. 55 euró/fő
A program során hajókirándulást teszünk egy mesés tájon, Törökország egyik gát-tavához. A tó a Taurusz-hegységben helyezkedik el, Manavgat város közelében. Az Oymapinar –gát környékét Zöld kanyonnak nevezik, és a gát a negyedik legnagyobb Törökországban. A 17 km-es hajózás során megcsodálhatjuk a környező festői tájat, és a tó festői, smaragd csillogású víztükrét.
vagy:
Alanya városnézés
egész napos
ebéddel
Ár: kb. 55 euró/fő
Kirándulás Alanyába, a régió második legnagyobb városába. A meseszép erőd, a Dalmatas barlang (mely gyógyító hatással bír az asztmára, és légzési problémákra) meglátogatása a nap része. Ebéd után következik a kikötő, majd egy gyönyörű banán-ültetvény felkeresése.
Hőlégballonozás
Ár: kb. 150 euró/fő
Örök élményt ígér a hőlégballonos utazás Kappadókia tündérkéményei és tufakúpjai felett.
(Az időjárás függvénye, hogy megrendezésre kerül-e).
Török est Kappadókiában
Ár: kb. 45 euró/fő
Műsor, és alkoholos helyi italok és üdítők korlátlan fogyasztása.
Hamam – török fürdő
Ár: kb. 35 euró/fő
Tapasztalja meg saját bőrén a török kultúra egyik kihagyhatatlan jellegzetességét!

Hotel

Vendégeink 4 és 5 csillagos hotelekben kapnak elhelyezést a programleírásban megjelölt városok környékén.

Járatok


UI