show/hide phone

Infóvonal

06 80 98 00 80

Hétfőtől-szombatig:
8-20 óra között
Helyi tarifával hívható!

Infóvonal

Portugália-Andalúzia két csodálatos ország, egy körutazás

Két csodálatos ország, egy körutazás

Az enyhe éghajlat, az évente 3000 napsütéses órák száma, az egyedülálló kulturális örökség, a festői tájak teszik Portugáliát egész évben ideális úti céllá. Dél-Spanyolországban, Andalúziában a nemes tradíciók és a mai világ vívmányai, a pezsgő városok, a tenger és a hegyek vonulatainak elképesztő szépsége elvarázsolja az ide utazókat. A flamenco tüzes ritmusa és a paella zamatos íze mind arra várnak, hogy saját magunk is megcsodálhassuk és megtapasztalhassuk őket.

 

Oldal 0 a 1, ábrázolva 0 kínálatok 0 teljesen, tól 0. ig 0. kínálat-ig.

+ Részletes program leírás

1. NAP: Repülés Lisszabonba
Repülés Lisszabonba a budapesti reptérről. Idegenvezetőnk fogadja Önt, majd transzfer a hotelbe.
Szállás Lisszabon környékén.

2. NAP: Lisszabon
Az Atlanti-óceán partján, a Tejo-folyó torkolatánál fekvő legnagyobb portugál település, Lisszabon a második legrégibb európai főváros Athén után. Olyan nagy felfedezők otthonát jelentette egykor, mint Magellán, és Tengerész Henrik herceg. A portugál hódítók innen indultak útjaikra Dél-Amerikától Ázsiáig. A mai világjárók pedig felfedezhetik Európa egyik legfestőibb, legmegkapóbb lankákra épült, homokos strandokkal büszkélkedő fővárosát, mely minden szögből gyönyörű benyomást kelt. Semmihez sem fogható látvány a naplemente ott, ahol Európa véget ér, és az óceán hullámai egy új világ felé futnak. A 12. századi katedrális különböző építészeti stílusokat képvisel. A Castelo Sao Jorge, azaz Szent György vár a város feletti dombról vigyázza a tájat. Lisszabon legrégebbi negyedének, az Alfama-nak nyüzsgő, fiatalos energiákkal teli középkori utcái, kis terei ódivatú bájt kölcsönöznek. A Belém-torony történelemi idők tanúja volt: itt szálltak hajóra ismeretlen vizek felé, a világ meghódítására készülő nagy felfedezők, mint Magellán és Vasco de Gama. Megállunk a Felfedezések emlékművénél, és felkeressük a Szent Jeromos kolostort. Busztranszfer az Expo’98 helyszínén át. FAKULTATÍV: Este használja ki az alkalmat, hogy egy bárban a hagyományos fado dalokat hallgathassa! Szállás Lisszabon környékén.

3.NAP: Lisszabon – Sintra (FAK) – Sevilla
Szabadidő vagy FAKULTATÍV program: félnapos kirándulás Estrorilba, a Cascais-öbölbe, és a Boca do Inferno-hoz, azaz a Pokol szájához, mely egy hasadék a parton, ahol a hullámok megmutatják a természet ősi erejét, elemi erővel és hanggal csapódnak a szikláknak. Élvezhetjük az óceán fenséges látványát. Felkeressük Cabo De Rocát, Európa legnyugatibb pontját. Sintrában a mesés nemzeti palota, a portugál uralkodók rezidenciája bűvöl el minket, mely az egyik legjobb állapotban megőrzött, középkorban épült királyi lak. Ezt követően az egész csoport együtt utazik tovább Algarve régióba, szállás: Sevilla környékén.

4. NAP: Sevilla – Cadiz tartomány
Sevilla az andalúz régió fővárosa, Spanyolország negyedik legnagyobb városa a Sierra Morena-hegy lábánál fekszik, és a Guadalquivir folyó kanyarog végig rajta. A környéken, az árnyas tölgyfákkal ékesített mezőkön legelnek a bikák, a viadalok jellegzetes alakjai. A mór stílusú házak, a buján zöldellő kertek, a gazdag kulturális és művészeti örökség teszik a várost az egyik legkedveltebb turista célponttá. A legfontosabb nevezetességek közé tartozik a gyönyörű, hatalmas, 16. századi gótikus katedrális (belépő díj az árban), a Mór Palota, a gazdagság, a kifinomultság megannyi jelével, az 1200-as években, a folyóparton épült Torre del Oro, az Aranytorony. Szabadidő keretében ebédelési és vásárlási lehetőség. Transzfer a hotelbe, Cadiz régióba. Szállás: San Roque környékén.

5. NAP Gibraltár (FAK)– Malaga – Granada
Szabadidő vagy FAKULTATÍV program: kirándulás a brit tengerentúli területre, Gibraltárra. Itt a 425 m magas, és 1250 méter széles szikla a legfőbb látványosság, mely gazdag történelemmel büszkélkedhet. Az ókori görögök és rómaiak úgy vélték, hogy ez Herkules sziklája, és egyben ez jelentette az akkor ismert világ végét. A városnézés során felfedezzük a fallal körbevett várost, és a Szent Mihály-barlangot. Hódoljunk a vásárlás örömeinek – itt szert tehetünk brit vámmentes termékekre! A szikla tetejéről fenséges kilátás tárul elénk: a türkizkéken villogó tenger, és a távolban sejtelmesen felsejlő Marokkó partjai. Találkozunk majd a helyi lakosokkal is, a hely üde színfoltját jelentő makákókkal. A legenda úgy tartja, hogy Gibraltár mindaddig brit gyarmat marad, míg a majmok itt vannak. Délután az egész csoport Malaga felé indul. A földközi-tengeri kikötőváros történelmének fontos tanúi a Teatro Romano, az Alcazaba-erőd, és a Gibralfaro-vár. Transzfer a hotelbe.
Szállás: Granada környékén.

6. NAP: Granada – Cordóba
Granada, a három dombon fekvő, korábbi mór főváros Spanyolország egyik ékessége. Az elbűvölő szépségű, mór Alhambra palota együttes - erőd egy teraszos dombról őrzi a vidéket, és 1984. óta számít az UNESCO-világörökség részének. A mesébe illő park, a káprázatos tornyok, lenyűgöző boltívek, kapuk ámulatba ejtenek minket. (A belépti díjat az ár tartalmazza). Szabadidő keretében lehetőség nyílik ebédelni és az Albayzin negyed felfedezésére. Késő délután transzfer a hotelbe, Cordóba tartományba.
Szállás Cordóba környékén.

7. NAP: Cordóba-Lisszabon
Reggeli után Andalúzia következő gyöngyszemét, harmadik legnagyobb városát, az arab múltat őrző Córdobát ismerhetjük meg. A Mezquita, azaz córdobai nagymecset a város központjában az iszlám építészet egyik kimagasló példája, de egyediségét az is fokozza, hogy gótikus katedrálist hoztak létre területén. (Belépti díjat az ár tartalmazza). Lesz idő a hely misztikus hangulatának kiélvezésére, a briliáns építészeti megoldások megcsodálására – melyek abban a korban születtek, mikor Európa északibb részei a sötét középkor időszakát nyögték. A jó állapotban megőrzött római híd a Guadalquivir folyó felett ível át. A város vonzerejét a sok bájos terasz, az ezerszínű virágokkal ékesített udvarok, az álmos fehér házak ékességei is fokozzák. Szabadidő. Folytatjuk utunkat Lisszabonba.
Szállás Lisszabon környékén.

8. NAP: Hazautazás
A reggelit követően a gép indulásának függvényében transzfer a repülőtérre, hazautazás.

Fontos Információk!
A Portugáliába és Spanyolországba történő utazáshoz érvényes útlevél vagy új típusú személyi igazolvány szükséges! 
Fakultatív programok vásárlása előzetesen, vagy a helyszínen.
A programváltozás jogát fenntartjuk!
 
 
 

További időpontok:

 

2018.02.06 - 2018.02.13 139 990 Ft