show/hide phone

Infóvonal

06 80 98 00 80

Hétfőtől-szombatig:
8-20 óra között
Helyi tarifával hívható!

Infóvonal

Olaszország Szicília csillagtúra félpanziós ellátással

Csillagtúra félpanziós ellátással

Szicília Európa történelmének hű tanúja: megfordultak itt görögök, rómaiak, vandálok, bizánciak, arabok, normannok, franciák, spanyolok. A modern kor kezdetéig a sziget a mediterrán világ központját jelentette. Utazásunk során nemcsak a mesés látnivalókkal ismerkedhet meg, de Szicília különleges, megkapó hangulatát, mediterrán életörömét is élvezheti.

 

Oldal 0 a 1, ábrázolva 0 kínálatok 0 teljesen, tól 0. ig 0. kínálat-ig.

+ Részletes program leírás

1. NAP Utazás Szicíliába
Repülés Budapestről Szicíliába, Cataniába. Szicília álomszép strandjai, bájos halászfalvai, nyüzsgő városai, jelentős ókori emlékei, remek konyhája miatt kihagyhatatlan úti cél. Idegenvezetőnk fogadja Önt, majd transzfer a hotelbe. Szállás 7 éjszakára négycsillagos hotelben Taormina vagy Giardini Naxos környékén.

2. NAP Etna és Taormina
Szicília egyik legizgalmasabb jellegzetessége a 3350 méter magas Etna-vulkán, mely a mai kirándulásunk célpontja. Ez Európa legmagasabb, és a világ egyik jelenleg is legaktívabb, még mindig működő tűzhányója. Itt a turisták biztonságos körülmények között adózhatnak csodálattal a természet egyik borzongató, időtlen csodájának. Örökítse meg a parázsló-izzó láva lenyűgöző szikrázását! Taormina, Szicília egyik legnépszerűbb városkája sziklás hegyekről tekint le a Jón-tenger azúrkék víztükrére. A városnézést követően alkalom nyílik kedvünkre bámészkodni vagy letelepedni a számos kávézó teraszára. Visszatérés a hotelbe.

3. NAP Éoli-szigetek
Az Éoli-szigetek (másnéven Lipari-szigetek) felé indulunk, egy komp fedélzetén. A háromórás utat követően Lipari szigetén kötünk ki, mely Szicíliától északra található, és az UNESCO-Világörökség listáját gazdagító szigetcsoport legnagyobb egysége. A vadregényes szépségű Liparin élvezhetjük a panoráma-útról nyíló kilátást. A Quattrocchi, azaz Négy szem-kilátó a sziget egyik legelképesztőbb látványával ajándékoz meg minket: a kéken villogó tengerből kiemelkedő, akár 70 méter magasra is nyújtózó sziklaformációk figyelhetőek meg addig, amíg a szem ellát. Lipari gasztronómiája is nagy hírnévnek örvend, így érdemes hódolni a kulináris élvezeteknek a sok trattoria egyikében. A kis üzletek vásárlásra csábítanak. A hajó késő délután indul vissza.

4. NAP Catania és Siracusa
A reggelit követően a második legnagyobb szicíliai várost, Cataniát fedezhetjük fel. A város látképének szépségét a Jón-tenger partja és a közeli Etna vonulatai is fokozzák. A már az antik korban is kereskedővárosként ismert Catania városközpontjára a régi kikötő mögött bukkanhatunk rá. A város szíve egyértelműen a Via Etna, a vibráló főutca. A történelmi központban számos emlékmű és villa sorakozik. Továbbutazás Siracusa-ba (UNESCOVilágörökség), mely a római kor emlékeinek kincsestára. Egyik legjelentősebb ezek közül az amfiteátrum. Az archeológiai terület a múlt előtti tisztelgésre számtalan lehetőséget kínál. Visszatérés a hotelbe.

5. NAP Selinunte
A reggeli után Selinunte-vel ismerkedhetünk, az egykori görög várossal. A félnapos kirándulás során feltárulnak előttünk Európa legnagyobb archeológiai parkjának titkai. Időutazást teszünk az ókor mesés világába. 1740 négyzetkilométeren számos templom, szentély vár felfedezésre. Felkeressük az Akropoliszt, az Apollotemplommal, az Athéna-templommal, és az ókori görög várost. Visszatérés a hotelbe.

6. NAP Palermo és Cefalú
A mai napon hosszabb kirándulás vár ránk: Szicília fővárosa, a pezsgő Palermo felé indulunk. Festői fekvése vonzza a tekintetet: a Monte Pellegrino vonulatai veszik körbe, és egy gyönyörű öbölben bújik meg, a Tirrén-tenger partján. Cefalú szebbnél-szebb épületekkel büszkélkedhet. A történelmi óváros szűk utcácskái letűnt évszázadokról mesélnek, igazi élményt jelent sétálgatni a hangulatos falak között. Visszatérés a hotelbe.

7. NAP Szabadidő vagy fakultatív program
Töltse kedvére az időt, élvezze ki a hotel és a gyönyörű környezet nyújtotta lehetőségeket, vagy vegyen részt fakultatív kirándulásainkon!

8. NAP Hazautazás
A reggelit követően, a repülő indulásának függvényében transzfer a cataniai repülőtérre, majd búcsút veszünk a napfényes szigettől. Hazautazás Budapestre.

Fontos Információk!
A beutazáshoz útlevél vagy új típusú személyi igazolvány szükséges, melyeknek a visszaérkezéstől minimum 3 hónapig érvényesnek kell lennie!
A programváltozás jogát fenntartjuk!

 

További időpontok:

 

2018.05.22 - 2018.05.29 289 990 Ft