show/hide phone

Infóvonal

06 80 98 00 80

Hétfőtől-szombatig:
8-20 óra között
Helyi tarifával hívható!

Infóvonal

Mauritius

Országok részlete

Mauritius Mauritius - transparent

Kínálunk 1 szállás lehetőséget árak: 379 990 Ft - 379 990 Ft.

TUDNIVALÓK AZ ORSZÁGRÓL

 

ORSZÁG Az Afrika partjaitól 1800, Madagaszkártól pedig 900 km-re található szigetállam az Indiai-óceán egyik ékköve, ahol a látogatók szeme belekáprázik a csillámló, türkizkék víztükör, és a több száz kilométer hosszú, hófehér homokos part látványába. A WHO besorolása alapján Mauritius a világon a második legjobb levegőminőséggel büszkélkedhet, de óceánpartját is beválasztották már a Föld leggyönyörűbbjei közé. A trópusi éghajlat, a különleges növény-és állatvilág, a simogatóan meleg víz, a sokszínű kultúra (brit, francia, kreol hatások) teszi a szigetet páratlanná.

FŐVÁROS Port Louis, népessége 14800 fő.

IDŐJÁRÁS Éghajlata szubtrópusi. A nyár decembertől júniusig, a tél júliustól szeptemberig tart. Szeptembertől decemberig is igen kellemes az idő, 25-28 fok. Télen is 25 fok körüli a hőmérséklet.

KONYHA Rendkívül változatos, ázsiai, kreol, és európai hatások is formálták, gazdagon fűszereznek. Érdemes megkóstolni a halakat, tengeri herkentyűket, helyi gyümölcsöket.

ÚTI OKMÁNYOK, BEUTAZÁS A magyar állampolgárok meghatározott feltételek teljesítése esetén vízummentesen utazhatnak be az országba (az utazás időpontját hat hónappal meghaladó érvényességű és két üres oldallal rendelkező útlevél; visszautazásra szóló, érvényes repülőjegy; visszaigazolt szállásfoglalás; jogosultság a származási/tartózkodási hely szerinti országba történő belépésre; a tartózkodáshoz szükséges anyagi feltételek igazolása (100 USD/nap). Az utazáshoz ajánlott mindenre kiterjedő utas- és balesetbiztosítás megkötése.

IDŐZÓNA VÁLTOZÁS +3 óra télen, + 2 óra nyáron Magyarországhoz képest.

ELEKTROMOS ÁRAM A hálózati feszültség 220-240 V, az aljat angol típusú, így átalakítót vigyünk magunkkal!

TELEFONÁLÁS Ahhoz, hogy külföldön a mobil telefonkészülékeiket használhassák, aktiválniuk kell a „roaming” szolgáltatást. Erről és a külföldi telefondíjakat a mobilszolgáltatójuk weboldalán kaphatnak tájékoztatást. Magyarország hívószáma Mauritiusról: 0036+ körzetszám + hívószám. Mauritius hívószáma Magyarországról: +230+ megadott telefonszám.

PÉNZ ÉS VÁSÁRLÁS A fizetőeszköz a rúpia (1 rúpia=100 cent). Csak a helyi valutával tudunk fizetni. Dollárt és eurót is tudunk átváltani a szigeten. Sok helyen fellelhetőek bankautomaták is Maurutiuson. Bankkártyát is elfogadnak számos helyen.

ÖLTÖZKÖDÉS Nyári ruhákkal, kalappal, napszemüveggel készüljünk, és magas faktorszámú napolajjal. Nem árt azért könnyebb dzsekit, vagy vékony pulóvert is vinni magunkkal. Tengeri cipő vagy papucs tanácsos az óceánban fürdéskor.

BORRAVALÓ A szolgáltatással való megelégedés esetén szoktunk Európában 10 % körüli összeget adni. Itt is 10% szokás.

IVÓVÍZ A csapvíz nem ajánlott fogyasztásra, helyette a különböző kiszerelésben vásárolható ásványvizeket ajánljuk.

EGÉSZSÉGÜGYI TUDNIVALÓK Nincs kötelező védőoltás. Aki sárgalázzal fertőzött területről utazik be, attól kérhetnek az oltásról igazolást. Az ajánlottak közé tartozik a hepatitisz A és B, tetanusz, tífusz, diftéria, gyermekbénulás elleni injekció. A kórházi ellátás drága, így mindenképp érdemes mindenre kiterjedő biztosítást kötni utazás előtt.

KÜLKÉPVISELET Mauritiuson nincs magyar külképviselet. A felügyelő külképviselet Pretoriában található (Dél-Afrikai Köztársaság, 144 Avenue Des Espadons, Morc. De Chazal, Albion, tel: 230-5250 8013 (mobil), 230-238 3690, 233 1300 (iroda).

Keresések eredményei
Tippünk
Vakáció a paradicsomban az Indiai-óceán álomszigete

Vakáció a paradicsomban az Indiai-óceán … starstarstarstar

Mauritius
Ellátás > Félpanzió, Repülőtér > Budapest
repülő 
379 990 Ft
fő + illetéktől
Értékelés: 0,0 / 6Holidaycheck értékelés

egyéb ajánlatok >