show/hide phone

Infóvonal

06 80 98 00 80

Hétfőtől-szombatig:
8-20 óra között
Helyi tarifával hívható!

Infóvonal

Lykia partvidéke félpanzióval: Egyhetes körutazás a Földközi-tengertől az Égei tengerig

Egyhetes körutazás a Földközi-tengertől az Égei tengerig

A programunk során úgy fog tűnni Önnek, mintha a megkapó látnivalók sosem érnének véget: fehéren nyújtózó mészkőteraszok a bennük vakító türkizkékséggel ragyogó vízzel,letűnt időkről mesélő romok, titokzatos sziklasírok, archeológiai kincsek, a tenger szemkápráztató kékeszöldje, hósipkás hegyvonulatok, csodaszép városok, titokzatos mecsetek, egzotikus nyüzsgés, karcsú pálma- és gyümölcsfákkal övezett utcák

+ Részletes program leírás

 

1. NAP | Utazás Ciprusra
Utazás repülővel Budapestről Ciprus fővárosába, Nicosiába átszállással. Idegenvezetőnk az Ercan reptéren fogadja Önt. Transzfer a hotelbe, Famagustába, mely a második legnagyobb város a török fennhatóság alatt álló Észak Cipruson. A kikötővel rendelkező település történelemi- és kulturális központ. Szállás: Famagusta környékén.

2. NAP | Famagusta
A görög Ammochostos szó jelentése „homokban elrejtett”. Ebből a névből alakult ki a középkorban a FAMAGUSTA vagy Mağusa elnevezés. A gyönyörű kikötőváros mediterrán stílusú épületeivel, meseszép tengerpartjával az utazók kedvelt célpontja. Felkeressük a zegzugos utcákkal gazdagított történelmi óvárost, melyet a 16. századból származó falak vesznek körbe. A feltételezések szerint Shakespeare halhatatlan művének színhelyéül szolgáló citadella, az Othello-torony a kikötőre pompás kilátást nyújt. A velenceiek által emelt falak és védelmi rendszer az oszmánok elleni védekezést szolgálta. A keresztkupolás Szent Miklós-templomot Lala Mustafa néven mecsetté alakították át a török hódítás során, de jellegzetes gótikus ívei még ma is jól felismerhetőek. A program zárásaként szabadidő keretében is ismerkedhetünk Famagusta szépségeivel. Felkeresünk egy szőnyegkereskedést is. Szállás: Famagusta környékén.

3. NAP | Szabadidő vagy fakultatív program
Karpaz-félsziget, Kantara
Fakultatív program (ebéddel): az érintetlen környezet, a különleges növény- és állatvilág (például a helyi vad szamarak) miatt ezt a területet természetvédelmi körzetnek nyilvánították. A lélegzetelállító, aranyló-homokos tengerpart látványával nehéz betelni. A Szent András-kolostor a görög ortodox hívek egyik legjelentősebb zarándokhelye. Utunkat idilli tájon folytatjuk, kis falvak mellett, a Kantara-várig, mely 630 méteres magasságból őrzi a vidéket. A keresztes lovagvárat a középkorban alapították, az ellenséges támadások visszaverésére. Visszatérés a hotelbe. Szállás: Famagusta környékén.

4. NAP | Szalamisz – Szent Barnabás kolostor – Kyrenia
A mai napon elsőként a Szent Barnabás-kolostor vár ránk, mely Tuzla és Szalamisz között magasodik. Az itteni keresztények számára ez a fontos szentély nagy jelentőséggel bír: emléket állít a ciprusi ortodox egyház megalapítójának. Az ikonok, az Archeológiai Múzeum és Szent Barnabás sírja a múltról mesélnek. Szalamisz a Pedios folyó partjánál helyezkedik el. Az ókori városállam neve Homérosszal is összefonódott, lehetséges szülővárosaként jegyzik. Jó állapotban megmaradt emlékei – a tornacsarnok, a színház és egyéb római épületek – bepillantást engednek egy lenyűgöző korszak csodálatos világába, amikor Szalamisz nagy fontosságú antikváros volt. Folytatjuk utunkat Kyrenia-ba, melyet Ciprus gyöngyszemének is becéznek. Szállás: Kyrenia környékén.

5. NAP | Paphos/Dél-Ciprus Szabadidő, vagy válasszák FAKULTATÍV programunkat (ebéddel).
Ciprus déli részére, Nicosia felé indulunk. A fővárost a közelmúlt politikai viharai megtépázták és ketté is szakították, ugyanúgy, ahogy magát Ciprus szigetét is: déli része görög, északi része török fennhatóság alá tartozik. A törökök független államot kiáltottak ki Észak- Cipruson 1974-ben, de ezt a nemzetközi jog nem ismeri el. A várost az ún. Zöld Vonal osztja ketté. Paphos városát Kr. e. 1400-ban alapították. A legenda szerint itt született Aphrodité. A szerelem, a szépség istennője világra jövetelekor a tenger hullámaiból emelkedett ki. Meglátogatjuk a sziget legjelentősebb templomai közé tartozó Agia Paraskevit. Megtekintjük a mozaikokat, és 4. századból származó királysírokat is. Ebéd egy helyi étteremben. Délután szabadidő keretében bóklásszon kedvére és fedezze fel a környéket. Szállás: Kyrenia környékén.

6. NAP | Kyrenia
A mai kiránduláson feltárulnak Ön előtt Észak- Ciprus leggyönyörűbb városának titkai. A páratlan Szent Hilarion fellegvár, mely a három keresztes vár közül a legjobb állapotban maradt fenn, elképesztő kilátást kínál Kyreniára. Ciprus nemcsak mitológiai háttérrel, hanem modern filmtörténeti érdekességgel is dicsekedhet: Walt Disney mesevilágába is beépítette Szent Hillariont, a misztikus építményt inspirációként használta fel a Hófehérke és a hét törpe című alkotásában. Az Ötujj-hegységben (más néven Kyrenia-hegység) 713 méter magasan megbúvó Bellapais falucska neve a francia Abbaye de la paix elnevezésből származik, melynek jelentése „A béke kolostora”. Az apátság gótikus romjai a földközi-tengeri térség legszebb ilyen jellegű maradványai közé tartoznak. Kyrenia elbűvölő kikötőjében fellelhető vár és a Hajóroncs Múzeum érdekes élményt ígér. Szabadidő keretében fedezze fel Ön is a hangulatos óvárost! Emellett alkalmunk adódik bőráruk vásárlására is, melyek szintén Ciprus megbecsült termékei közé tartoznak. Visszatérés a hotelbe. Szállás: Kyrenia környékén.

7. NAP | Nikosia
Ma Nikosia-val, Ciprus legnagyobb városával ismerkedünk. Karakterének egyik legjellegzetesebb vonása az a tény, miszerint Nikosia a világ utolsó kettéosztott fővárosa. A Zöld Vonal választja el egymástól a déli, görögök által iranyított, és az északi, török fennhatóság alá tartozó részt. A történelmi városközponton átsétálva megérint majd minket a megelevenedő keleti varázs. A velencei falak, a Hagia Sophia-katedrális, az Arab Ahmet mecset, a Selimiye-mecset a város sokarcúságának egy-egy újabb árnyalatát rajzolják meg. A Buyuk Han és a Kurmarcilar Han különleges hangulatát is élvezhetjük. Lehetőség ékszerek vásárlására. Visszatérés a hotelbe. Szállás: Kyrenia környékén.

8. NAP | Hazautazás
Transzfer a repülőtérre, életre szóló élményekkel gazdagodva hazautazás Budapestre.

FONTOS INFORMÁCIÓK
Az utazáshoz érvényes útlevél szükséges, melynek a hazaérkezés dátumától számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie!
A programok a részvételi díjban benne foglaltatnak, ezen kívül fakultatív programok vásárlására a helyszínen nyílik lehetőség a helyi szolgáltatók szervezésében. Bővebb tájékoztatást ezekről a helyszínen kaphatnak.
A kirándulások sorrendje változhat! 
Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.

 

További időpontok:

 

2017.10.03 - 2017.10.10 79 990 Ft
2017.10.10 2017.10.17 79 990 Ft
2017.10.17 2017.10.24 74 990 Ft
2017.10.23 - 2017.10.30 69 990 Ft
2017.10.30 2017.11.06 64 990 Ft
2017.11.06 2017.11.13 59 990 Ft
2017.11.13 2017.11.20 54 990 Ft
2017.11.20 - 2017.11.27 49 990 Ft