show/hide phone

Infóvonal

06 80 98 00 80

Hétfőtől-szombatig:
8-20 óra között
Helyi tarifával hívható!

Infóvonal

Körutazás Lisszabontól Porto-ig: Vibráló városok, zarándokhelyek

Körutazás Lisszabontól Porto-ig

Portugália, ahol Európa véget ér, Portugália, a korábban kicsit elfeledett úti cél az utóbbi időben egyre nagyobb népszerűségre tesz szert a világot látni kívánók körében. Lisszabon vibrálása, a kis városkák bája, a paloták szépsége, a katolikus zarándokhelyek, katedrálisok és kis templomok lélekemelő hangulata, a portói bor íze életre szóló élményeket ígérnek.

Oldal 0 a 1, ábrázolva 0 kínálatok 0 teljesen, tól 0. ig 0. kínálat-ig.

+ Részletes program leírás

1. NAP Repülés Portugáliába
Repülés Budapestről Lisszabonba átszállással. Idegenvezetőnk várja Önt, transzfer a hotelbe. Szállás Lisszabon környékén négycsillagos hotelben.

2. NAP Lisszabon városnézés
Félnapos Lisszabon városnézésre hívjuk meg. A Castelo São Jorge (Szent György-vár) a város feletti dombról elképesztő kilátással kedveskedik az ide látogatóknak (kívülről tekintjük meg). Ezt követően az Alfamán, Lisszabon legrégebbi negyedén sétálunk át. Miután elértük a Praca de Comercio-t, busszal a Belém-negyed felé indulunk. A Szent Jeromos kolostor a mánuel sílusjegyeket viseli magán (belépti díj az árban). A Belém-torony történelmi idők tanúja volt: itt szálltak hajóra a világ meghódítására készülő felfedezők (belépődíjat az ár tartalmazza). A Felfedezések emlékműve az ismeretlen tájak meghódításának korszaka előtt tiszteleg. A Rossio-teret népszerű találkozóhelyként jegyzik. Szabadidő. Szállás Lisszabon környékén.

3. NAP Estoril – Sintra – Fatima régió
A hotelből való kijelentkezést követően egész napos kirándulásra indulunk. Estorilban római villák és kis erődök maradványai idézik fel a múltat. Sintra (UNESCO-Világörökség) a portugál királyok szemet gyönyörködtető nyaralóhelye. Az itteni paloták szépsége vonzza a turistákat a világ minden részéről. Lehetőség a Pena Palota felkeresésére, melyet a portugál Neuschwanstein-ként is emlegetnek. Buszunkkal Fatima régió festői tájain suhanunk végig. Szállás Fatima régió.

4. NAP Szabadidő vagy fakultatív program
Fatima –Nazare – Batalha
Szabadidő vagy fakultatív: Fatima, Nazare, Batalha. Fatima a katolikus hívők egyik legjelentősebb zarándokhelye. A legenda szerint Szűz Mária jelent meg itt három pásztorgyereknek. Az ebédszü- netet követően Batalha vár ránk. A Győzelmes Szűz Mária kolostor- és templom (UNESCO-Világörökség) emelkedett hangulatával érinti meg lelkünket (belépő az árban). Következő állomásunk Nazare. A történelmi központban található a Largo de Nossa Senhora da Nazaré-tér, egy korábbi királyi palota, a Nossa Senhora da Nazaré-templom (a belépti díjat az ár nem tartalmazza), a Szűz Mária-szoborral. Visszatérés a hotelbe.

5. NAP Coimbra – Porto-régió
Reggeli után kijelentkezés a hotelből, majd Coimbra felé indulunk. Itt a római időkről árulkodnak a vízvezeték maradványai, és a cryptoporticus (részben föld alatti folyosórendszer). Az egyetemet 1290-ben alapították (belépti díjat az ár nem tartalmazza). Egy domb tetejéről, az óvárosból tekint le a tájra. Barokk óra- és harangtornya, 300.000 kötettel büszkélkedő könyvtára, a Szent Mihály-kápolna sok látogatót vonz. Szállás Porto környékén.

6. NAP Szabadidő vagy fakultatív program
Porto
Porto városát macskaköves utcái, a hangulatos folyópart miatt szívünkbe zárjuk. A főbb nevezetességek közé tartozik a Torre dos Clerigos (a Klerikusok tornya), a Szent Ferenc-templom, a katedrális, a Praca Liberdade, a Tőzsdepalota és a Ribeira, az óváros (UNESCO-Világörökség). A hídon át jutunk Vila Nova de Gaia-ba, mely a borok szerelmeseinek Mekkája: számos borászat kínálja nedűit, például a híres portóit. Mi is részt veszünk egy borkóstoláson. Visszatérés a hotelbe.

7. NAP Szabadidő vagy fakultatív program
Braga és Guimaraes
Braga-ban a Sé Velha-katedrális (belépti díj az árban), a Bom Jesus-templom, melyhez lépcsősor vezet fel (a keresztút stáci- óival és a három fő erény szakaszával), mind a hit erejét sugá- rozzák. Az ebédszünet után Guimaraest fedezhetjük fel, melyet bölcsővárosként vagy a portugál nemzetiség szülőhelyeként is emlegetnek. Kulturális élete élénk, múzeumai közül kiemelkedő az Alberto Sampaio-múzeum (belépti díjat az ár nem tartalmazza). Visszatérés a hotelbe. Szállás: Porto környékén.

8. NAP Hazautazás
A busz a repülő indulásának függvényében viszi ki Önöket a porto-i repülőtérre, majd repülés Budapestre átszállással.

Fontos Információk!
Az utazáshoz érvényes útlevél vagy személyi igazolvány szükséges!
Fakultatív programok vásárlása előzetesen, vagy a helyszínen.
A programváltozás jogát fenntartjuk!
Igyekszünk a fent említett hotelekben elszállásolni Önöket. Amennyiben külső körülményekből fakadóan változtatás válik szükségessé, hasonló vagy magasabb komfortfokozatú hotelekben biztosítunk elhelyezést.

 

 

További időpontok:

 

2018.06.09 - 2018.06.16  199 990 Ft