show/hide phone

Infóvonal

06 80 98 00 80

Hétfőtől-szombatig:
8-20 óra között
Helyi tarifával hívható!

Infóvonal

Kína

Országok részlete

Kína Kína - transparent

Kínálunk 1 szállás lehetőséget árak: 359 990 Ft - 399 990 Ft.

TUDNIVALÓK AZ ORSZÁGRÓL

 

ORSZÁG Kína a világ egyik legősibb civilizációja. A Föld népességének egynegyede él ebben az óriási kiterjedésű, mintegy 5000 km széles országban. Hivatalos neve Kínai Népköztársaság, államformája pártállam. A Kínai Kommunista Párt irányítja az országot. A csodálatos, titokzatos szentélyek, paloták, természeti szépségek, izgalmas gasztronómia, és a hihetetlen kulturális örökség mindenkit megigéz.

FŐVÁROS Peking, Kr. e. 473 körül alapították. Lakossága 21516000 fő.

ÚTI OKMÁNYOK, BEUTAZÁS Útlevelének érvényesnek kell lennie a visszatérés napjától számított minimum 6 hónapig! Kínába érvényes vízummal lehet belépni, mely egyénileg vagy irodánk segítségével intézendő a budapesti nagykövetségen.

IDŐZÓNA VÁLTOZÁS +7 óra (nyáron +6 óra) a magyarországi időzónához képest.

IDŐJÁRÁS Pekingben a nyár rendkívül meleg, a tél pedig elég hideg tud lenni. A tavasz, bár időnként szeles, ideális időszak az ide látogatásra, az enyhébb időjárás, és a cseresznyevirágzás miatt. Az ősz is hasonlóan ajánlott az utazás szempontjából. Eső előfordul, de enyhébb még az idő, és gyönyörűek a színes levelekkel borított fák. Sanghaj időjárása nagyjából hasonló, de a tél kevésbé hideg, a nyár pedig kicsivel melegebb.

KONYHA A kínai konyha jellegzetességei tájegységenként eltérőek, lévén, hogy hatalmas az ország. Általában a hús mellé zöldségeket, és tésztát vagy rizst fogyasztanak. A leves sokszor az étkezés végén következik. Nemzeti fogásnak számít a pekingi kacsa. A gyakran használt alapanyagok közé tartozik a bambusz, az ötfűszer-keverék, szezámmag, szójaszósz, feketegomba, fafülgomba, illatos gomba, chili, gyömbér, csillagánizs, tenger gyümölcsei. Ha Kínában járunk, érdemes megkóstolni többek között a tavaszi tekercset, gombócot, gong bao csirkét, édes-savanyú sertéshúst, tojásos sült rizst, italok közül a helyi sört, a rizsbort, és a teát.

TELEFONÁLÁS ÉS INTERNETEZÉS Magyarország hívószáma Kínából: 0036+körzetszám+hívószám. Kína hívószáma Magyarországról: 0086. Érdemes felkészülni arra, hogy Kínában korlátozni szokták az internetet, a közösségi és egyéb oldalak nehezen elérhetőek (Facebook, Twitter, Youtube, Google), vagy átvizsgálják a közölt információkat (pl. Skype esetén). A fent felsorolt oldalak csak ún. vpn program használatával érhetőek el.

VALUTA ÉS FIZETÉSEK Kína hivatalos pénzneme a renminbi, melynek egysége a jüan. Dollárt vagy eurót vigyenek magukkal, Kínában helyi pénzre kell váltani, mással nem fognak tudni fizetni. Ellenőrizzék le, hogy jüant kapnak-e vissza, előfordul, hogy más valutát adnak vissza, ezzel vigyázni kell! Bankkártyát lehet használni, általában elfogadják az automaták a magyar kártyákat. A legtöbb automata működik angolul is. Vigyenek azért elegendő készpénzt is.

BORRAVALÓ Kínában a borravaló a fizetés része. Amennyiben meg vannak elégedve a szolgáltatással, szokás az idegenvezetők és a buszsofőr munkájának elismeréseként borravalót gyűjteni (idegenvezető napi 2-3 euró, helyi idegenvezető 10-20 RMB/nap, buszsofőr 5-10/ RMB/nap). ÖLTÖZKÖDÉS A körutazáshoz érdemes meleg holmikkal is készülni. A kirándulásokhoz kényelmes öltözet, megfelelő cipő ajánlott.

ÓVINTÉZKEDÉSEK, BIZTONSÁG Javasoljuk, hogy útlevelüket, okmányaikat lehetőleg biztonságos helyen zárják el, az útlevél adatoldaláról és a vízumról/tartózkodási engedélyről készítsenek fénymásolatot, és azzal közlekedjenek. Legyenek óvatosak a zsebtolvajokkal, utcai trükközőkkel!

HÁLÓZATI FESZÜLSÉG 220 V, a szállodákban nem kell külön adapter, de a biztonság kedvéért nem árt vinni magunkkal.

VÉDŐOLTÁS Nincs kötelező, az ajánlottak közé tartozik a Hepatitis A és B, illetve a hastífusz elleni vakcina. Kínában a csapvíz fogyasztása nem ajánlott, helyette javasoljuk a mindenhol könnyen hozzáférhető palackozott ivóvizet.

KÜLKÉPVISELET Kínai magyar nagykövetség Peking: No.10 Dong Zhi Men Wai street, San Li Tun, Beijing, 100600, PRC, telefonszám: (00 86) (10) 6532-1431, 6532-1432, 6532-1433. Főkonzulátus, Sanghaj: Haitong Securities Tower, 689. Guangdong road, 28th floor, # 2811 Előhívó: Külföldről: (00)-(86)-(21) Kínából, de Sanghajon kívülről: 021, telefon: 6341-1003, 1005, 1007.

Keresések eredményei
Tippünk
Keleti varázslat, sárkányok, kaszinók: Kína körutazás

Keleti varázslat, sárkányok, kaszinók: K…

Kína
Ellátás > Reggeli, Repülőtér > Budapest
repülő 
359 990 Ft
fő + illetéktől
Értékelés: 0,0 / 6Holidaycheck értékelés

egyéb ajánlatok >