show/hide phone

Infóvonal

06 80 98 00 80

Hétfőtől-szombatig:
8-20 óra között
Helyi tarifával hívható!

Infóvonal

Egyesült Arab Emirátusok

Országok részlete

Egyesült Arab Emirátusok Egyesült Arab Emirátusok - transparent

Kínálunk 1 szállás lehetőséget árak: 159 990 Ft - 159 990 Ft.

TUDNIVALÓK AZ ORSZÁGRÓL

 

AZ ORSZÁG Az Egyesült Arab Emírségek az Arab-félsziget délkeleti részén található. 1971-ben jött létre, 6 emírség (Abu Dhabi, Dubai, Sharjah, Ajman, Fujairah és Umm Al-Qaiwein) részvételével, melyekhez később Ras Al-Khaimah is csatlakozott. Államformája abszolút monarchia. A világ egyik leggazdagabb országában az olajnak köszönhető szemkápráztató jólét, a kiváló közbiztonság, a sivatagi mesék és a modern felhőkarcolók világának csodálatos együttélése olyan élményt nyújt, melyet az utazó sosem fog elfelejteni.

FŐVÁROS Abu Dhabi, mely az uralkodócsalád székhelye is. Otthont ad a Szövetségi Nemzeti Tanácsnak (helyi parlament). Népessége 621. 000. DUBAI Dubai az Emírségek második legnagyobb, és egyben legnépesebb városa, mely a Közel-Kelet legdrágább metropolisza címet is birtokolja.

IDŐJÁRÁS Két évszakot különíthetünk el az Egyesült Emírségekben: a nyár áprilistól novemberig, a tél decembertől márciusig tart. Télen hűvösebbek az éjszakák, de nappal nem ritka a 25 fok sem. Eső csak ebben az időszakban várható. Nyáron előfordulhat közel 40 fok is.

KONYHA közel-keleti konyhák különböző hatásai varázslatos egyveleggé forrtak össze itt. Népszerűek a bárányhúsból készült fogások, a humusz, a halak, tenger gyümölcsei, rizzsel töltött szőlőlevél, shawarna (egyfajta gyros), a tabbouleh (bulgur, menta, petrezselyem, paradicsom, hagyma felhasználásával készült saláta). Nehéz ellenállni a desszertek csábításának: datolya (akár csokoládé vagy kókusz borítással), pisztáciás-rózsavizes puding, a „Hárem kenyere”.

ÚTI OKMÁNYOK, BEUTAZÁS Magyar állampolgárok a beutazás napjától min. 6 hónapig érvényes útlevéllel léphetnek be az Emírségekbe. 2014. márciusa óta nincs szükség előzetes vízum kiváltásra, ezt belépéskor díjmentesen kiállítják.

IDŐZÓNA VÁLTOZÁS Az időeltolódás Magyarországhoz képest +2 óra (nyári időszámítás szerint), + 3 óra (téli időszámítás szerint).

ELEKTROMOS ÁRAM: 220 Volt / 50 Herz, váltóáram, 3 pólusú aljzat. Adaptert érdemes magunkkal vinni, annak ellenére, hogy többnyire a szállodákban is kapható.

TELEFONÁLÁS Magyarország hívószáma az Emirátusokból: 0036+ körzetszám + hívószám. Az Emirátusok hívószáma Magyarországról: 00 971 vagy +971. PÉNZNEM Hivatalos pénznem az egyesült emirátusoki dirham (AED). 1 AED kb. 75 Ft. Sok helyen dollárt is elfogadnak. Kérjük, ellenőrizzék a bankkártyához tartozó napi limitet kártyás fizetés esetén.

BORRAVALÓ A szolgáltatással való megelégedés esetén szoktunk 10 % körüli összeget adni. A körutazás utolsó nap estéjén szokás az idegenvezetők és a buszsofőr munkájának elismeréseként napi 1 euró borravalót gyűjteni az idegenvezető kezdeményezésére.

IVÓVÍZ A csapvíz nem ajánlott fogyasztásra, helyette a különböző kiszerelésben vásárolható ásványvizeket ajánljuk.

ÖLTÖZKÖDÉS Kirándulásokhoz kényelmes, laza öltözet és cipő ajánlott. Muzulmán országról lévén szó, kerüljük a kihívó öltözéket a hoteleken kívül, mecsetekben pedig különösen ajánlott a mértéktartó viselet. Ilyenkor tanácsos a hölgyeknek hosszú, lezser szoknya vagy nadrág, szigorúan legalább bokáig érő. Kicsit sem lehet átlátszó, részben sem. Felső ruházat szigorúan csuklóig érő ujjal, nem kivágott, kendő a fejre. A hölgyek tartózkodjanak a fehér szín viselésétől, más szín nem okoz gondot. Tanácsos magas faktorszámú napolajat és napszemüveget is vinni a kirándulásokra. Érdemes vékonyabb pulóvert, vagy dzsekit is vinni, mert légkondicionálás rengeteg helyen van, ami hűvös lehet a kinti magasabb hőmérséklethez képest.

OLTÁSOK Nincs kötelező védőoltás, az ajánlottakról érdemes a Nemzetközi Oltóközpontban érdeklődni.

HELYBEN FIZETENDŐ ADÓ Abu Dhabi, Dubai és Ras al Khaimah Tourism fee (helyi adó, kijelentkezéskor éjszakánként fizetendő): kb. 20 dirham/szoba/éj

KÜLKÉPVISELET Al Khazna Tower (a Najda Street-en levő Nissan Autószalon melletti épület), Abu Dhabi, levelezési cím: POB 44450 Abu Dhabi, Tel: 00-971- (2)-6766-190. Ügyeleti mobil: 971-50-8117-835.

Keresések eredményei
Tippünk
A közel-kelet modern ékessége

A közel-kelet modern ékessége

Egyesült Arab Emirátusok
Ellátás > Reggeli, Repülőtér > Budapest
repülő 
159 990 Ft
fő + illetéktől
Értékelés: 0,0 / 6Holidaycheck értékelés

egyéb ajánlatok >